Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ce propune IBM Smarter Computing?

17 Martie 2012




Ace Lopez,
Chief Strategy Officer,
IBM Storage Solutions


Smarter Computing este conceptul conturat de IBM în ultimii ani şi care propune o schimbare de paradigmă în abordarea tehnologiei, prin orientarea nu către probleme şi rezolvări, ci către aspiraţii şi moduri concrete de îndeplinire. În viziunea IBM, Smarter Computing are la bază trei piloni:

• îmbunătăţirea nivelului de încărcare a mediului IT şi, prin urmare, o mai bună utilizare a resurselor deja existente la client,
• Cloud Computing, modul inteligent de a combina tehnologiile şi serviciile,
• soluţiile de business analytics pentru volumele mari de date. Mai mult, fiecare industrie are o abordare specifică la nivel IT şi, prin urmare, IBM a identificat o serie de „semnături” ale modului în care sunt captate, analizate şi utilizate datele, în funcţie de formate, dimensiuni, viteză de lucru etc.

„Eliminarea ineficienţei este un obiectiv al multor companii, indiferent de mărime sau domeniu de activitate. Subutilizarea resurselor IT ajunge la dimensiuni alarmante, deoarece nu sunt optimizate pentru situaţii reale. Prin Smarter Computing, IBM propune soluţii de virtualizare şi automatizare, precum şi instrumente de comprimare şi rafinare/calificare a datelor, care să elimine nevoia de achiziţia a noi resurse, iar economiile obţinute să fie investite în direcţii strategice, mai importante şi cu impact mai mare asupra companiei”, afirmă Ace Lopez, Chief Strategy Officer, IBM Storage Solutions. Complementar, Smarter Computing permite adăugarea de funcţionalităţi tip enterprise în soluţii dedicate companiilor mici şi mijlocii, pentru a oferi tuturor tipurilor de clienţi cele mai bune soluţii la preţuri accesibile. „Realitatea curentă arată că bugetele IT sunt în scădere sau, în cazurile fericite, rămân la acelaşi nivel. Nicio companie nu are buget nelimitat, însă are aspiraţii ridicate: simplificarea administrării, lucru colaborativ, social media şi social networking, securitate etc. IBM oferă soluţii pentru un număr ridicat de clienţi şi poate exploata experienţa acumulată în pieţe şi industrii multiple pentru a a deveni trusted advisor şi a ajuta clienţii să combine tehnologiile şi serviciile pentru obţinerea celor mai bune rezultate”, mai afirmă Ace Lopez.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite