Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

RAL Computers adoptă Microsoft Dynamics AX

17 Martie 2012




Silviu Popescu,
Sales Manager RAL Computers SRL


Pentru a se adapta la solicitările clienţilor şi la schimbările pieţei, RAL Computers a decis implementarea soluţiei Microsoft Dynamics AX cu sprijinul partenerului certificat LLP Dynamics. Dincolo de funcţionalităţile obişnuite ale unui ERP, proiectul a implicat şi o componentă de Data Warehouse, pentru acoperirea cerinţelor de raportare. Silviu Popescu, Sales Manager RAL Computers, ne-a oferit detalii suplimentare despre acest proiect.

Care au fost problemele stringente ce au determinat RAL Computers să iniţieze procesul de selecţie a unei soluţii de tip ERP?

Situaţiile sensibile cu care ne-am confruntat în perioada ce a precedat implementarea Microsoft Dynamics AX au fost de natură comercială, logistică, financiară şi situaţii legate de trasabilitatea informaţiilor şi de istoricul acestora. Dorinţa de planificare a activităţii companiei cât mai exact şi într-un mod facil, schimbările rapide ce apar în relaţia cu clienţii şi furnizorii noştri necesită o adaptare permanentă şi imediată, care, de multe ori, pune la încercare capacităţile de analiză ale resursei umane. Accesul la un pachet de rapoarte prin care putem analiza şi lua decizii rapide asupra activităţii operaţionale a fost un alt motiv important ce a stat la baza deciziei de implementare a acestui ERP.

Care au fost criteriile de selecţie Microsoft Dynamics AX ca soluţie şi LLP Dynamics România ca furnizor de implementare?

Este important ca procesul de selecţie al unui ERP să fie implementat corect şi aliniat cu principalele părţi implicate în procesul de decizie. Cele mai importante criterii de selecţie au fost legate de faptul ca acest ERP să răspundă cerinţelor specifice afacerii. De asemenea, am luat în calcul factorul implementare (durata şi partenerul de implementare), uşurinţă în exploatare, creşterea potenţialului programului şi, nu în ultimul rând, know-how-ul, atât al producătorului, cât şi al companiei de implementare.

Cum aţi descrie interoperabilitatea sistemului la nivelul departamentelor RAL Computers?

Vorbim despre aspecte care duc la consolidarea procesului de business, printre care faptul că aceste informaţi sunt disponibile în orice departament, în orice moment. Ştim, de asemenea, că pierderea de informaţii sau lipsa informaţiilor din alte departamente duce de multe ori la servicii de slabă calitate oferite sau la erori de care nu vei şti de unde au apărut. Un astfel de ERP elimină o mare parte din aceste probleme.

O funcţionalitate adiţională a sistemului a fost şi un Data Warehouse în vederea acoperirii necesităţilor de raportare. Cum l-aţi descrie la nivel de operare şi rezultate?

Această solicitare a venit în urma necesităţii unui sistem de raportare flexibil, ceva mai mult decât cel standard, care să prezinte o imagine de asamblu a activităţii operaţionale. Un depozit de date unificat pune la dispoziţie informaţii operaţionale şi tranzacţionale în timp real, care sunt organizate ierarhic în dimensiuni şi măsuri. Rapiditatea şi corectitudinea rapoartelor duc la decizii rapide şi corecte. Interfaţa de lucru, flexibilitatea şi uşurinţa de interpretare a rapoartelor sunt câteva atu-uri ale acestui sistem de raportare. Data Warehouse-ul permite să preluăm controlul asupra creşterii volumului de date, ajută compania să urmeze o strategie cu o direcţie documentată în defavoarea uneia bazate pe intuiţie.

Ce beneficii a adus introducerea Microsoft Dynamics AX şi lucrul cu echipa LLP Dynamics România?

Cele mai importante beneficii sunt legate de adaptarea activităţii companiei la schimbările rapide ale business-ului, acces la informaţii oricând, rezolvarea erorilor existente dintre zona operaţională şi cea contabilă, comunicarea unitară internă şi externă, reducerea timpului de procesare a informaţiei. Un ERP selectat corect poate totuşi da greş, dacă nu este implementat corect, sau poate duce la investiţii adiţionale. În ceea ce priveşte relaţia cu echipa LLP Dynamics, câştigurile au fost de ambele părţi. O echipă tânără, cu experienţă şi, cel mai important, cu multă răbdare şi disponibilitate. Calitatea suportului post implementare, capacitatea de a beneficia de întreg potenţialul ERP-ului sunt aspecte care sunt asigurate de partenerul de implementare, iar LLP Dynamics România le tratează cu profesionalism.
LLP Dynamics România
Tel.: 021 224 55 16
rocontact@llpdynamics.com
www.llpdynamics.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Mihaela Boghiu
Super tare! Bravo Silviu esti " The Best" Sales Manager!
19 Martie 2012, 05:35:21
NASHU\'
M-ai convins pe deplin despre avantajele si beneficiile pe care le aduce introducerea Microsoft Dynamics AX. Esti cat se poate de explicit si "business oriented". BRAVO!!!
04 Aprilie 2012, 05:00:16