Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Smart ID Dynamics mizează pe soluţii complexe de mobilitate

17 Martie 2012





Convergenţa datelor şi a vocii într-un singur echipament şi integrarea acestora cu soluţii de mobilitate dezvoltate pe specificul principalelor procese permit companiilor să îşi reducă semnificativ cheltuielile de capital şi cele operaţionale. Investiţiile sunt drastic reduse datorită multifuncţionalităţii echipamentelor, iar costul total de deţinere este mult diminuat datorită ciclurilor de viaţă mult mai lungi ale produselor şi rezistenţei la funcţionare în medii de lucru dificile.


Smart ID Dynamics, companie specializată în soluţii pentru mobilitate caută echipamente complexe multifuncţionale şi specializate pe procese de lucru mobile pentru a le integra cu aplicaţii de management de ultimă generaţie. Miza este de a aduce în piaţă echipamente complexe, multifuncţionale, dezvoltate pe tehnologii mature, care eficientizează atât investiţiile, cât şi productivitatea. De exemplu, un manager are nevoie de un telefon mobil cu software pentru organizarea meeting-urilor. Un angajat într-un depozit are nevoie de un terminal mobil optimizat pentru a colecta corect datele şi a le transmite în timp real. Un angajat din retail are nevoie de un echipament care să funcţioneze în condiţii optime minum 12 ore. Un operator pe teren are nevoie de un echipament care să îi permită accesul la o multitudine de aplicaţii specifice desfăşurării activităţilor în teren“. Pentru a-şi creşte productivitatea, toţi aceşti angajaţi au nevoie de instrumente diferite, multi-funcţionale. Pentru a obţine costuri minime pentru soluţiile de mobilitate este important să găseşti cel mai bun mix posibil de funcţionalităţi”, declară Romeo Iacob, Managing Director Smart ID Dynamics.

Primele terminale mobile cu sistem Android sunt gata de lansare

În acest moment, Smart ID Dynamics pregăteşte pentru lansare, pe piaţa din România, două echipamente absolut revoluţionare, dezvoltate pe sistem Android. Primul echipament mobil este un terminal PDA de la Skeye. Skeye.dart este un terminal mobil multifuncţional, ergonomic, dezvoltat special pentru aplicaţii de field service, retail, logistică etc. Skeye.dart are un procesor de mare performanţă MarvelPX320 de 806 Mhz, memorie 256 MB DDR şi 512 MB memorie flash, care garantează resurse suficiente chiar şi pentru cele mai complexe aplicaţii. Pentru transmisii de date, pe lângă modulul WLAN compatibil cu IEEE802.11b/,Skeye.dart are şi un modul 3.5G (GPRS/EDGE/UMTS/HSPA), prin urmare toate datele importante vor fi întotdeauna disponibile şi actualizate în timp real. Un modul GPS facilitează navigarea, dar şi identificarea terminalului. Poate fi montat cu succes în vehicule, putând susţine task-uri complexe datorită bateriilor opţionale cu durată mare de funcţionare. Este compatibil cu standardul IP54 şi rezistă la multiple căderi de la cca 1,2 m înălţime. Poate fi folosit în medii ostile de lucru e.g. temperaturi situate între -100 C până la + 500 C.

Cel de-al doilea echipament este tot un terminal multifuncţional, Skeye e-motion, dezvoltat special pentru a susţine toate aplicaţiile din field services şi logistică. Este dotat cu un procesor Marvel PXA320 de 806 MHz şi cu o memorie de 256 MB DDR şi până la 512 MB memorie flash. Ecranul foarte mare 5.7 VGA TFT poate afişa informaţii complexe şi diagrame şi conţine un senzor care ajustează automat lumina, schimbând condiţiile de iluminare şi asigurând o citire perfectă indiferent de condiţiile de mediu. Este perfect pentru orice task în teren. Susţine o multitudine de aplicaţii precum navigare, captură date, managementul comenzilor. Transmisiile de date sunt realizate în timp real prin 3.5G sau WLAN. Modulul GPS poate fi folosit atât pentru navigare, cât şi pentru localizarea vehiculelor. Este compatibil IP54, ceea ce înseamnă că rezistă în medii dificile de lucru, poate supravieţui cu success, căderilor repetate de la peste 1,5 m înălţime fără a suferi deteriorări.


Aplicaţiile integrate

Două aplicaţii dezvoltate în acest moment de Smart ID Dynamics S.A. sunt recomandate pentru integrarea cu aceste două echipamente. Aplicaţia de Field Services şi cea de SFA (Sales Force Automation).

Aplicaţia Sales Force Automation de la SmartID permite 3600 vizibilitate asupra întregului proces de interacţiune cu clienţii, de la managementul timpului (task-uri şi deadline-uri), planificarea telefoanelor şi meeting-urilor, managementul oportunităţilor, managementul conturilor, previziunile de vânzări, comenzile, compensaţiile forţei de vânzări, managementul teritoriilor şi până la managementul procesului de recrutare, training, sisteme IT, coaching, toate putând fi implementate pentru coordonarea mai multor echipe şi departamente. Aplicaţia poate fi integrată cu un modul de web management pentru a colecta opiniile clienţilor.

Cu aplicaţia de Field Services de la Smart ID Dynamics angajaţii de pe teren pot primi, accepta şi închide comenzile electronic, eliminând procesarea comenzilor pe hârtie. Aceiaşi angajaţi pot accesa istoricul reparaţiilor unui client pentru o mai rapidă şi o mai bună rezolvare a problemelor curente, pot accesa informaţii referitoare la echipamente, rute de mentenanţă, proceduri de reparare, nivele de service contactate, pot scana coduri de bare de pe piese de schimb, pot fotografia echipamentele defecte pentru a face dovada stării echipamentelor, pot emite facturi şi chitanţe şi le pot trimite electronic prin email sau le pot printa pur şi simplu la faţa locului cu ajutorul unei imprimante mobile etc.

Magazin online şi blog destinat pieţei locale de mobilitate

La sfârşitul unei zile de lucru, tot ceea ce contează este profitabilitatea. Iar profitabilitatea înseamnă mobilitate şi soluţii sofisticate, multifuncţionale, complexe în structură, dar extrem de facile în operare, dezvoltate pe tehnologii de ultimă generaţie, pentru care managementul şi mentenanţa sunt integrate, se realizează de la distanţă şi au un TCO (cost total de deţinere) foarte scăzut. Este ceea ce Smart ID Dynamics numeşte mobilitate. Şi, cum pentru a fi mobil trebuie să fii în primul rând informat, compania a creat două instrumente indispensabile pentru orice manager care îşi doreşte să maximizeze profitabilitatea companiei pentru care lucrează: un portal B2B care comercializează peste 85.000 de produse şi un blog destinat mobilităţii.

IDMag este singurul magazin online destinat pieţei de mobilitate din România, dezvoltat pentru a se plia pe cerinţele tot mai complexe ale clienţilor persoane juridice. IDMag integrează un concept unic la nivelul pieţei de mobilitate, menit să reducă ciclurile anevoioase de achiziţie specifice tehnologiilor de ultimă generaţie, să simplifice procesele de căutare, informare, documentare, implementare, training, mentenanţă şi suport aferente şi să ofere multiple alternative de achiziţie la cel mai bun preţ de pe piaţă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite