Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

BITSoftware integrează în SocrateBI un modul dedicat de control al proiectelor

19 Martie 2012În general, la realizarea unui proiect trebuie atinse trei obiective principale: obiective specifice produsului sau serviciului ce urmează să fie realizat prin proiect, obiective de timp şi obiective de cost. De aceea, principala preocupare a companiilor care lucrează pe proiecte este de monitorizare a resurselor, costurilor şi timpului, pentru a avea informaţii relevante despre orele lucrate pe diverse activităţi, sesizări şi faze ale proiectului, pe de o parte, şi pe de alta, o vedere în detaliu în ceea ce priveşte respectarea bugetului alocat proiectului. Pentru a-şi atinge obiectivele stabilitie, firmele au nevoie de o perspectivă clară a stadiului de îndeplinire a proiectului, în termeni de planificare, bugetare şi realizare.
Cu ajutorul modulului de Analiză şi control al proiectelor (PCAM) din SocrateBI, soluţie promovată de compania BITSoftware,companiile pot să controleze stadiul de realizare a unui proiect, să determine timpul alocat proiectului pe fiecare angajat şi să aibă o evidenţă clară a proiectelor planificate versus proiecte finalizate. SocrateBI PCAM conţine un set de rapoarte operaţionale care ajută companiile să poată determina proiectele în desfăşurare, cheltuielile efectuate, orele de lucru acumulate, stadiul derulării unui proiect, şi să realizeze corelări între proiectele începute şi cele planificate să înceapă, respectiv cele închise şi cele planificate să se încheie.
Modulul PCAM include şi alte rapoarte de analiză importante, precum:
numărul de proiecte planificate să înceapă în fiecare an, precum şi numărul de proiecte finalizate;
numărul de ore consumate pe proiect, zile lucrătoare până la sfârşitul proiectului, ore de muncă disponibile şi numărul de zile aferent ţinând cont de norma de lucru şi de resursele disponibile;
timpul petrecut de un angajat pe un anumit proiect, fază sau activitate pe o anumită săptămână sau lună;
Construit pe platforma MicroStrategy, modulul SocrateBI PCAM include rapoarte, scorecard-uri (o colecţie de rapoarte specifice relaţionate), precum şi tablouri de bord (o colecţie de rapoarte relaţionate şi adaptate pentru o vizualizare optimă). În plus unele rapoarte oferă o imagine agregată pentru a putea observa cu usurinţă trendurile, în timp ce altele oferă o imagine detaliată despre proiecte.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
Tudor Neda-Cojocaru
Domnule Radu Ghitulescu Considerati ca brevetele de inventive din domeniile: Mediul, Energie si Infrastuctura ar pute fi integrate in activitatea dumneavoastra ? Daca da, sunt interest de colaborare. Avem nevoie de 1.500.000 euro pantru proiectarea si execitia fizica a unui Pilot complex: Amenajare hidroelectrica pentru prevenirea inundatiilor si producerea picohidrocentralelor electrice in gama 5 ... 100 kw, in 6 luni. In etapa de aplicabilitate, valoarea proiectului la nivelurile local-international este de 1.000.000.000.000 euro. Daca se considera si diminuarea secetei si a CO2, valoarea proiectului, este ceva mai mare. Astept semnalul dumneavoastra. O zi minunata, Tudor Neda-Cojocaru
05 Iulie 2015, 09:18:55