Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Platforma IBM de analiza biomedicala ajuta doctorii sa imbunatateasca metodele de tratament

22 Martie 2012



IBM a anuntat dezvoltarea uneiplatforme unice de analiza biomedicala pentru a permite doctorilor sa recomande cele mai bune metode de tratament. Aceasta platforma poate introduce metode de asistenta medicala mai inteligente si personalizate in diferite sectoare, precum administrarea cancerului, hipertensiune si tratamentul impotriva SIDA.
Cercetatorii din cadrul departamentului IBM Research colaboreaza cu Fundatia IRCCS Institutul National al Tumorilor, un centru major de cercetare si tratament al cancerului din Italia, la noua solutie. Aceasta noua platforma de analiza va fi testata de medicii Institutului pentru a personaliza metodele de tratament in functie de interpretarea automata a patologiilor si a informatiilor de la studiile de caz anterioare, existente in sistemul informational al spitalelor.
Alegerea celei mai eficiente metode de tratament poate depinde de mai multe caracteristici precum varsta, greutate, istoricul medical al familiei, starea generala de sanatate a pacientului. De aceea, sunt necesare mai multe informatii personale pentru a oferi asistenta medicala corespunzatoare.
Cea mai recenta solutie IBM de analiza in domeniul sanatatii, Clinical Genomics (Cli-G), poate integra si analiza toate informatiile clinice si le poate corela cu datele disponibile despre pacient pentru a justifica folosirea unei anumite metode de tratament pentru fiecare pacient. Dezvoltat la IBM Research – Haifa, noul prototip examineaza constitutia personala si profilul de boli al pacientului, si imbina aceste date cu informatii rezultate in urma analizarii studiilor de caz si metodelor clinice din trecut. Solutia poate oferi medicilor si administratorilor o viziune mai buna asupra procesului de tratament a pacientului si poate reduce costurile ajutand medicii sa aleaga optiuni de tratament mai eficiente.
“Procesul decizional in mediul actual necesita metode computerizate ce pot analiza volumul mare de informatii disponibile despre pacient pentru a usura procesul decizional. Furnizand medicilor informatii vitale despre metodele cu cele mai bune rezultate asupra pacientilor cu caracteristici clinice asemanatoare, putem ajuta la imbunatatirea eficientei tratamentelor si starii de sanatate a pacientilor”, precizeaza Dr. Marco A. Pierotti, Director Stiintific, Institutul National al Tumorilor.
Infiintata in 1925, Fundatia IRCCS Institutul National al Tumorilor din Milano este recunoscuta ca o institutie de cercetare stiintifica si tratament in domeniul oncologiei pre-clinice si clinice. Statutul de centru de cercetare permite Institutului sa transfere rezultatele cercetarilor direct in unitatile de asistenta clinica. Institutul a initiat aceasta colaborare cu IBM pentru a imbunatati serviciile medicale oferite pacientilor prin intermediul folosirii solutiilor IT inovative. Incepand cu momentul diagnosticarii, medicii vor primi informatii personalizate pentru pacienti, in functie de informatiile medicale, interpretarea automata a patologiilor clinice si date de la studii de caz anterioare, existente in sistemul informational al spitalelor.
Suplimentar la sprijinirea procesului decizional referitor la metodele de tratament, platforma poate oferi administratorilor de la Fundatia IRCCS Institutul National al Tumorilor o viziune integrata asupra starii de sanatate a pacientilor, permitandu-le sa evalueze performantele si sa foloseasca aceste informatii pentru a eficientiza procesele pentru siguranta maxima. De exemplu, administratorii spitalelor pot analiza datele pentru a intelege mai bine care au fost instructiunile pentru informatiile disponibile, care au fost solutiile ce au produs rezultate, si schimbari ale calitatii tratamentului.
“Solutia clinica de genomica poate permite medicilor sa personalizeze metodele de tratament si sa imbunatateasca sansele de succes ale tratamentului. Solutia poate oferi medicilor recomandari mai importante decat rezultatele testelor clinice. Solutia poate permite medicilor sa analizeze datele si sa urmareasca motivele pentru care au fost utilizate metodele anterioare in functie de memoria subiectiva, intuitie sau rezultate ale testelor clinice”, a precizat Haim Nelken, Manager Tehnologii de Integrare, IBM Reseach – Haifa.
Orice date referitoare la pacienti colectate de la spitale si organizatii de sanatate sunt “de-identificate” sau facute anonime prin stergerea detaliilor de identificare personala. Sistemul IBM nu necesita informatii referitoare la originea informatiilor pentru a stabili concluzii. Sistemul identifica cazuri similare in functie de varsta, sex, simptome, diagnostic sau alti factori asociati.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite