Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

HP reuneşte diviziile PC şi echipamente de printare

22 Martie 2012



Meg Whitman, CEO-ul HP, a anunţat decizia de a reuni diviziile PC (PSG) şi echipamente de printare (IPG) într-o singură entitate mixtă, sub conducerea lui Todd Bradley (care, anterior anunţului, conducea divizia PSG-PC). Cele două divizii au generat, împreună, o cifră de afaceri de 15 miliarde de dolari în ultimul trimestru, aproape jumătate din valoarea totală a cifrei de afaceri HP, însă ambele business unit-uri au înregistrat o scădere vizibilă în ultimii ani.
Părerile analiştilor americani asupra reunirii într-un singur business unit a celor două divizii sunt împărţite. Astfel în timp ce unii consideră că fuziunea va permite HP să elimine anumite costuri redundante, alte opinii susţin că anunţul nu reprezintă un semnal prea bun pe piaţă, fiind posibile noi restructurări, prin „raţionalizarea“ lanţului logistic, a departamentelor de suport, marketing etc. Un semn în acest sens este deja dat de plecarea din cadrul HP a lui Vyomesh Joshi, şeful diviziei echipamente de printare, după 31 de ani de activitate în cadrul companiei.
Din perspectiva lui Meg Whitman însă, fuziunea celor două divizii are rolul de a asigura noii entităţi create o poziţie dominantă la nivel mondial. O strategie criticată de analişti, care aduc ca principal contraargument faptul că cele două divizii au modele de funcţionare specifice, produsele având durate de viaţă diferite, şi că „raţionalizarea“ amintită nu va genera scăderile de costuri preconizate şi nici creşterea eficacităţii scontate de Meg Whitman.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite