Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cisco Expo 2012, sub semnul inovarii

22 Martie 2012



Cisco România a găzduit astăzi Cisco Expo, una din cele mai importante conferinţe ale profesioniştilor IT şi telecom din România. Cu mai mult de 900 de participanţi - profesionişti IT şi executivi din toate industriile din România - Cisco Expo a deschis porţile celei de-a noua ediţii, incluzând 30 de sesiuni care au dezbătut noi tehnologii şi dezvoltări centrate pe conceptul „Inovăm împreună- Innovate together”.
În centrul acestei ediţii a Cisco Expo s-au aflat reţelele inteligente, cloud computing-ul şi mobilitatea, subiecte cheie nu doar pentru departamentele IT ale companiilor româneşti, dar care au impact, de asemenea, asupra felului în care companiile comunică şi colaborează de-a lungul lanţului de distribuţie şi construiesc noi modele de afaceri.


„În mod tradiţional, la evenimentele Cisco Expo prezentăm cele mai noi tendinţe tehnologice şi felul în care acestea pot fi folosite de către companii şi organizaţii din România. În acest an, mergem cu un pas înainte: discutăm cu participanţii despre cum cele mai noi tehnologii îi pot ajuta să inoveze: să inoveze în procesele de afaceri, să construiască noi parteneriate şi noi modele de afaceri”, a spus in deschiderea evenimentului, Cristian Popescu, Director General Cisco România.


Cea de-a noua ediţie a Cisco Expo a fost organizată cu sprijinul a 19 parteneri care-şi prezintă capabilităţile, ofertele personalizate şi serviciile precum şi demonstraţii practice: Partener Platinum - Romtelecom; Partener Premium - Datanet Systems; Parteneri Technology - APC by Schneider Electric; Brinel; Crescendo; Cronus; EMC; Frontal; Intel; Kapsch; Logicom; RHS; S&T; Softtel; UTI Systems; VMware; Vodafone; Zoom; Learning Partner- Bittnet Systems şi Partener Finance - UniCredit Leasing.


Romtelecom are cel mai mare numar de angajaţi certificaţi Cisco

La conferinţa de presă din cadrul Cisco Expo, Romtelecom şi Cisco au prezentat exemple recente de tehnologii inovatoare adoptate de companii româneşti, reprezentând diverse sectoare economice:
- Ford România: Soluţia de comunicaţii furnizată către Ford România include echipament de comunicaţii precum şi suport profesional oferit de către specialiştii Romtelecom la cererea clientului;
- Universitatea Bucureşti: Serviciu de comunicaţii de date de tip reţea privată virtuală (VPN) bazată pe echipamente Cisco care conectează 17 locaţii ale Universităţii;
- Banca Comercială Română - BCR: Romtelecom a anunţat anul trecut câştigarea licitaţiei organizate de Banca Comercială Română, oferind printre altele şi servicii integrate de telefonie IP (o soluţie IPTel integrată cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 de telefoane IP), dar şi comunicaţii electronice (reţea VPN cu peste 600 de puncte de prezenţă), ambele bazate pe tehnologie Cisco. Contractul include integrarea de noi echipamente de comunicaţii, având în vedere poziţia unică a Romtelecom prin certificările sale Cisco care includ şi calitatea de partener Gold;
- Banca Transilvania: Reţea VPN care conectează toate cele 580 de locaţii ale băncii.


Prin certificările sale Cisco, care includ Gold şi MSCP (Master Managed Services), Romtelecom are o poziţie unică pe piaţa românească, fiind singura companie din România care are ambele certificări. De asemenea, Romtelecom deţine certificarea Cisco ATP pentru Teleprezenţă.
Specialiştii Romtelecom deţin în total peste 200 de certificări Cisco, compania având astfel cel mai mare numar de angajaţi certificaţi Cisco din România. Cinci dintre aceştia deţin cel mai inalt nivel de certificare oferit de Cisco: Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE).


Cisco Networking Academy în Romania

Cisco Networking Academy s-a lansat în România în 1998. In anul 2000, România era deja considerată o nouă stea în devenire a NetAcad în Europa şi la nivel mondial: a doua în topul celor mai bune 10 NetAcad din Europa, după Marea Britanie şi a şasea în lume.
În prezent, în România există 180 de academii cu 14.500 de studenţi care iau parte activ la cursuri; 28% sunt studenţi de sex feminin.
NetAcad are 311 instructori la nivel national; 41% sunt femei.


Săptămâna e-Skills

Cu ocazia eSkills Week, o iniţiativă a Uniunii Europene organizată pentru a creşte vizibilitatea şi a evidenţia cererea pentru utilizatorii şi profesioniştii ICT calificaţi, Cristian Popescu, Director General Cisco România şi Vasile Voicu, Director Coordonator Managementul Produsului, Segment Business, Romtelecom, au discutat de asemenea despre importanţa educaţiei ICT în România, în construirea unei economii competitive bazată pe cunoaştere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite