Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Star Storage şi Asociaţia Noi Orizonturi Familia lansează campania umanitară „Cursa Vieţii trebuie să continue“

26 Martie 2012



Star Storage, împreună cu Asociaţia Noi Orizonturi Familia, derulează în perioada 24 martie – 30 mai 2012 campania umanitară Cursa Vieţii trebuie să continue, dedicată strângerii de fonduri pentru diagnosticarea corectă a leucemiei la copii şi adolescenţi și pentru depistarea din timp a infecţiilor la pacienţii imunodeprimaţi / transplantaţi, prin procurarea de aparatură medicală performantă in laboratoarele de genetică moleculară.
“În România, sunt înregistraţi peste 5.000 de copii şi adolescenţi cu leucemie şi alte tipuri de cancer, iar anual sunt diagnosticate peste 500 de cazuri noi. Mulţi dintre aceşti pacienţi provin din medii defavorizate social. Strategia actuală privind abordarea leucemiei la copii şi adolescenţi, impune în primul rând un diagnostic corect şi în profunzime, o investigație amănunțită a factorilor genetici implicaţi, urmate de un tratament individualizat şi urmărirea îndeaproape a răspunsului la tratament. Pe baza strategiei menţionate, managementul bolnavilor este adjustat conform tipului de răspuns, astfel crescând rata de supravieţuire a copiilor cu leucemie“, declară Cristina Ştefănuţ, Vicepreşedinte Asociaţia Noi Orizonturi Familia.
În momentul actual, o parte dintre pacienţii români bolnavi de leucemie acută aleg, în pofida unor costuri foarte ridicate, diagnosticarea şi tratarea în clinici din străinătate, unde pot beneficia de investigaţii complexe genetice.
„Pentru ca fiecare caz de leucemie sau cancer să nu se mai transforme într-o tragedie, ci să devină o boală tratabilă într-un spital de stat, disponibil pentru toţi copiii şi adolescenţii care au nevoie de tratament în România, ne-am propus să strângem suma de 150.000 EUR necesară pentru achiziţionarea unor componente esenţiale de ultimă generaţie şi a unor reactivi specifici necesari pentru un laborator performant, absolut vital pentru diagnosticarea în profunzime şi tratarea corectă a acestor bolnavi“, declară Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.
Cei care doresc să se implice pentru susținerea campaniei umanitară „Cursa Vieţii trebuie să continue“o pot face prin:
●Trimiterea unui SMS cu valoarea de 2 euro la numărul scurt special 890, oferit gratuit de Vodafone, Orange, Cosmote pe toată perioada campaniei (nu se precepe TVA).
●Donaţii directe în conturile deschise de Asociaţia Noi Orizonturi Familia la Banca UniCredit Ţiriac Bank, Sucursala „Alba Iulia” Bulevardul Unirii, nr. 80, bloc J1, tronson 1, Bucureşti:
●RON: RO26BACX0000000733357000
●EURO: RO96BACX0000000733357001
●USD: RO69BACX0000000733357002



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite