Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Peste 1000 de participanti la CiscoExpo 2012

26 Martie 2012



Editia 2012 a CiscoExpo a depasit asteptările organizatorilor in termeni de audienta, peste 1000 de persoane fiind prezente, saptamana trecuta la Wilbrooke Center, noua locatie a evenimentului. CiscoExpo a devenit un brand pe piata locala a evenimentelor ITC, iar editia 2012 a adus un aer proaspat atat prin locatie si logistica dar si prin temele abordate.
Ideea centrala a fost “Inovăm împreună- Innovate together” , iar oficialii Cisco afirma ca lucrurile merg bine si ca piata trece de la cutting cost la dezvoltarea de noi servicii sau adaugare de valoare la cele existente. Prin urmare, subiectele cele mai abordate au fost reţelele inteligente, cloud computing-ul şi mobilitatea, subiecte cheie nu doar pentru departamentele IT ale companiilor româneşti, dar care au impact, de asemenea, asupra felului în care companiile comunică şi colaborează de-a lungul lanţului de distribuţie şi construiesc noi modele de afaceri. La fel de interesante, au fost declaratiile legate de Cisco Networking Academy prin care au trecut deja peste 51 de mii de romani pregatiti de 311 profesori dintre care 41% sunt femei.

Romania a avut si doi finalisti in concursul NetRiders 2012 etapa EMEA (Lucia Rosculete si Liviu-Valentin Bleotu) ceea ce arata ca interesul pentru CNA este major. La aceeasi conferinta a participat si Romtelecom (partener principal in cadrul evenimentului si probabil cel mai important partener Cisco in Romania) care a vorbit despre cloud computing si planurile companiei pe termen scurt (lansarea unor solutii de comunicatii machine2machine in domeniul eHealth).
Evenimentul a avut o structua complexa cu prezentari in plen, workshop-uri si o zona expozitionala unde au fost prezenti partenerii principali ai Cisco in Romania: Partener Platinum - Romtelecom; Partener Premium - Datanet Systems; Parteneri Technology - APC by Schneider Electric; Brinel; Crescendo; Cronus; EMC; Frontal; Intel; Kapsch; Logicom; RHS; S&T; Softtel; UTI Systems; VMware; Vodafone; Zoom; Learning Partner- Bittnet Systems şi Partener Finance - UniCredit Leasing.
Din punct de vedere practic, in cadrul evenimentului au fost prezentare cateva proiecte functionale dezvoltate la companii active in piata locala:
- Ford România: Soluţia de comunicaţii furnizată către Ford România include echipament de comunicaţii precum şi suport profesional oferit de către specialiştii Romtelecom la cererea clientului;
- Universitatea Bucureşti: Serviciu de comunicaţii de date de tip reţea privată virtuală (VPN) bazată pe echipamente Cisco care conectează 17 locaţii ale Universităţii;
- Banca Comercială Română - BCR: Romtelecom a anunţat anul trecut câştigarea licitaţiei organizate de Banca Comercială Română, oferind printre altele şi servicii integrate de telefonie IP (o soluţie IPTel integrată cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 de telefoane IP), dar şi comunicaţii electronice (reţea VPN cu peste 600 de puncte de prezenţă), ambele bazate pe tehnologie Cisco. Contractul include integrarea de noi echipamente de comunicaţii, având în vedere poziţia unică a Romtelecom prin certificările sale Cisco care includ şi calitatea de partener Gold;
- Banca Transilvania: Reţea VPN care conectează toate cele 580 de locaţii ale băncii.
CiscoExpo a ajuns la editia a 9-a si este unul dintre evenimentele traditionale ale pietei locale ITC.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite