Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

CodeSphere mizează pe creşterea vânzărilor de soluţii DM şi BI

27 Martie 2012



CodeSphere, companie cu capital românesc care activează în zona dezvoltării de software custom, Software as a Service şi outsourcing IT, urmăreşte pentru anul acesta dezvoltarea bazei de clienţi pe segmentul soluţiilor de Document Management şi Business Intelligence, în condiţiile în care reprezentanţii companiei se aşteaptă la o evoluţie bună a pieţei de profil. Pentru anul în curs aşteptăm o creştere de 20% a vânzărilor de soluţii pentru Document Management şi pentru soluţia de Business Intelligence –IBM Cognos Express. Într-o perioadă în care toate companiile caută eficientizarea costurilor şi a operaţiunilor, este o evoluţie firească atât pentru portofoliul CodeSphere, cât şi pentru piaţa IT”, spune Iulia Anghel, General Manager CodeSpehere.
Totodată, compania mizează pe evoluţia segmentului de outsourcing IT, către care clienţii se orientează tot din raţiuni de eficientizare a costurilor si optimizarea proceselor de business.

“Piaţa de outsourcing IT va continua să se dezvolte, tocmai datorită avantajelor pe care le aduce companiilor care apelează la astfel de servicii: posibilitatea de a te concentra pe activitatea principală şi serviciile de mai bună calitate pe care le poţi primi de la o echipă specializată, comparativ cu un angajat propriu care poate fi mai mult sau mai puţin competent. Totodată, reducerea costurilor şi transferul riscurilor către terţi sunt avantaje care trebuie luate în calcul. De altfel, evoluţia accelerată a pieţei evidenţiază faptul că tot mai mulţi clienţi înţeleg aceste beneficii şi sunt mulţumiţi de rezultatele pe care le obţin beneficiind de astfel de servicii”, spune Iulia Anghel.
Serviciile de outsourcing IT reprezintă în acest moment 30% din cifra de afaceri a companiei CodeSphere şi se mizează anul acesta pe o pondere de până la 40%.
CodeSphere estimează pentru anul 2012 un avans de 8% al pieţei de outsourcing IT, mai stabil decât în anii anteriori pe măsură ce clienţii înţeleg beneficiile aduse de externalizarea departamentelor IT, iar această nişă se maturizează. Pe acest segment, provocarea vine din modul în care vor reuşi să eficientizeze activitatea clienţilor, făcând-o mai rapidă şi mai orientată spre rezultate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Radu
am auzit si eu de CodeSphere si solutiile lor. mi se par interesante solutiile pe care au ales sa le promoveze de la inceputul anului pana acum. succes echipei!
28 Martie 2012, 09:44:06
Radu
am auzit si eu de CodeSphere si solutiile lor. mi se par interesante solutiile pe care au ales sa le promoveze de la inceputul anului pana acum. succes echipei!
28 Martie 2012, 09:44:06