Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Oportunitati de cloud computing oferite in cadrul IBM Managed Data Center

02 Aprilie 2012In cadrul unei intalniri cu presa, specialiştii IBM Romania din cadrul departamentului Global Technology Services au prezentat oportunităţile furnizate clienţilor de cloud computing în cadrul IBM Managed Data Center. Bogdan Alexandru Popescu, Country Global Technology Services Manager, Madalin Bratu, Cloud Sales Leader, SEE, Viorel Delinschi, Business Continuity & Resiliency Services Leader si Mihai Petrov, Data Center Operations Manager au descris modelul de business propus companiilor din Romania de IBM prin intermediul data center-ului.


Data center-ul IBM din Romania este considerat varful de lance in materie de data center la nivelul CEE (Central and Eastern Europe). In Europa Centrala si de Est, IBM mai detine doua data centere in Turcia, unul in Polonia si intentioneaza sa deschida inca unul in Ungaria.


Pe piaţa locală, trei dintre cele mai mari companii din sectoarele lor de activitate şi-au externalizat infrastructura IT către centrul de date IBM - eMAG, cel mai mare retailer online din România, Allianz-Ţiriac Asigurări România, unul dintre cele mai importante grupuri ce oferă o gamă completă de produse şi servicii de protecţie şi planificare financiară, pe toate segmentele de asigurări şi AXA Life Insurance, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări şi management al activelor.
In Romania, conform oficialilor IBM, gradul de ocupare al data center-ului este de 70%.


IBM Managed Data Center oferă o infrastructură cadru cu cele mai avansate soluţii de răcire, alimentare cu energie electrică, redundanţă, sustenabilitate şi procese în caz de dezastru. Centrul de date este amplasat în campusul Petrom City şi este alimentat în totalitate de o centrală electrică din cadrul Petrom City, beneficiind de o sursă de energie de înaltă calitate, disponibilitate şi cu eficienţă foarte ridicată.


IBM Managed Data Center oferă clienţilor toată gama de servicii specifice unui centru de date, cum ar fi servicii de cloud privat, de găzduire a infrastructurii clienţilor, arhitecturi hardware dedicate, servicii de continuitate a afacerii şi servicii de recuperare şi back-up a datelor în caz de dezastru, inclusiv servicii de comunicaţii dedicate, toate livrate pe bază de abonament lunar.


IBM Smart Cloud reprezintă fundaţia prin care IBM România furnizează Managed Services către clienţii locali şi regionali într-o manieră duală: un model de business one-to-one şi un model de business one-to-many. În modelul one-to-one IBM oferă clienţilor şi partenerilor săi o infrastructură dedicată pentru fiecare client. Acesta poate alege infrastructura hardware, sistemele de operare şi aplicaţiile pe care să le folosească. Clientul îşi poate administra singur aplicaţiile sau poate opta să fie administrate de specialiştii IBM şi totul se rezumă la o factură lunară.


În funcţie de necesităţile clienţilor, serviciile IBM se livrează din Cloud, din centre de date diferite. Pentru necesităţi mai elaborate ale clienţilor, IBM furnizează serviciile Managed Services dintr-un mediu cloud propus în Centrul de Date de ultimă generaţie operat de IBM în România. Pentru cerinţe mai simple, cum ar fi de exemplu infrastuctura ca serviciu (IAAS), IBM propune Cloud-ul Public IBM, SmartCloud Enterprise.


În prezent, clienţii doresc soluţii care îi ajută să abordeze provocări specifice şi să beneficieze la maxim de infrastructurile IT existente. Un număr tot mai mare de clienţi implementează cloud computing, sisteme de analytics şi alte soluţii smarter computing pentru a dezvolta organizaţiile. Numărul de sisteme cloud computing implementate vor creşte cu 19% în fiecare an, conform IDC, iar un studiu IBM CIO recent a relevat că numărul soluţiilor cloud implementate a crescut de la 33% la 60% în ultimii doi ani.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite