Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Mira Telecom va implementa proiectul „Big Brother“ la Buzău

04 Aprilie 2012



Mira Telecom a câștigat licitația pentru implementarea proiectului „Creșterea siguranței și prevenirea criminalității în zona de acțiune urbană a municipiului Buzău, prin achiziționarea de echipamente specifice și amenajarea unui centru de supraveghere”. Cu o valoare totală de 2,7 milioane de Euro, din care 1,7 milioane Euro – fonduri nerambursabile, proiectul este finanțat european, prin Programul Operaţional Sectorial 2007 – 2013 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” și a fost inițiat de către Consiliul Local al Municipiului Buzău.
Implementarea proiectului va avea ca rezultat monitorizarea video a orașului, cu scopul creșterii siguranței cetățeanului și a prevenirii criminalității. Vor fi amplasate în total 163 de camere video , ce pot fi controlate de la distanță și vor acoperi peste jumatate din suprafața totala a orașului (46 de locații din municipiul Buzău), în zone de interes deosebit cum ar fi: școlile, piețele, principalele artere, zone comerciale și zone pietonale. Imaginile captate vor fi transmise prin radio către un centru de supraveghere ce va fi amenajat la subsolul Primăriei Municipiului Buzău și deservit de angajați ai Poliției Locale. Pe termen mediu și lung se așteaptă amplificarea intervențiilor publice în rezolvarea problemelor de ordin social în zonă, reducerea sentimentului de nesiguranță în zone cu risc crescut de infracționalitate, siguranța sporită a cetățenilor, locuințelor și afacerilor, reducerea actelor de vandalism și furturi din domeniul public și privat, reducerea infractionalității în rândul tinerilor, îmbunătățirea imaginii orașului, creșterea gradului de atractivitate a zonei.
Sistemul va transmite informaţii prin reţele radio către centrul de supraveghere, după care aici vor fi înregistrate datele şi analizate de operatori. Vor fi 99 de camere fixe şi 64 de camere Speed Dome, care vor putea fi controlate din centrul de supraveghere. În cazul în care există un eveniment, operatorii pot prelua controlul asupra camerelor“, a declarat Gabriel Ionescu, Director General Adjunct Mira Telecom.
În prezent, din ce în ce mai multe zone publice (oraşe și zone metropolitane extinse, autostrăzi și drumuri etc.) apelează la instalarea de sisteme de supraveghere video locală și / sau zonală, acestea reprezentând soluţiile optime în ceea ce priveşte asigurarea siguranţei cetăţenilor și monitorizarea spațiilor publice de către serviciile profesioniste cu atribuţii in acest sens. Tehnologia actuală dezvoltată pentru supravegherea video metropolitană a ajuns la un nivel de maturitate suficient încât să asigure soluţii viabile și eficiente pentru acest tip de aplicaţie.
În același registru al participării la implementarea unor proiecte ce au ca scop îmbunătățirea serviciilor de siguranță publică, se înscrie și proiectul european SafeCity, unde Mira Telecom a fost selectată să participe alături de un consorțiu format din 14 companii europene de prestigiu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
dan istrate
sunt din Buzau si sper ca Mira Telecom va face treaba buna ca avem nevoie de siguranta copiilor nostri pe strazi
02 Iunie 2012, 03:17:18
Catalin Predus
Nu am nici o indoiala ca Mira Telecom va face infrastructura necesara mai ramane ca si primaria din Buzau sa stie sa o foloseasca cum trebuie.
16 Iunie 2012, 06:28:16
Peter Robinson
Ați putea dori să știe că Mira Telecom are o istorie de vânzare și promovare a produselor care nu funcționează. În primul rând ei au fost implicați cu ADE651, un detector de fals / fals. Vă rugăm să rețineți faptul că inventatorul ADE651 se ajunge la proces penal în Marea Britanie în martie pentru fraudă. Deoarece Mira Telecom a încetat să lucreze cu ADE651 au promovat un produs numit Lifegaurd DKL. Aceasta este, de asemenea, o fraudă. Vezi aici: http://www.sandia.gov/LabNews/LN04-24-98/detector_story.html Crezi că este o idee bună să fie asociat cu o companie care vinde fraude?
16 Ianuarie 2013, 10:02:52