Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

In memoriam Adrian Bucura

04 Aprilie 2012



Saptamana trecuta a fost condus pe ultimul drum Adrian Bucura, director IT in cadrul Primariei Sibiu, un om de calitate şi un profesionist recunoscut.


Adrian Bucura a fost un colaborator apropiat al revistei Market Watch, acceptand sa ne raspunda de fiecare data cu profesionalism in cadrul articolelor noastre din rubricile Administratie publica si Lumea geospatiala.



Adrian Bucura a absolvit cursurile Universităţii din Galaţi, Facultatea de Construcţii Navale in 1977, iar în 1987 a absolvit cursurile Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth” cu specializarea Inginerie Tehnică- Calculatoare.


În 1994, Adrian Bucura a devenit Şeful Serviciului Informatică din cadrul Primăriei Sibiu, unde şi-a desfăşurat activitatea timp de 18 ani.
„În tot acest timp s-a dovedit a fi un coleg minunat, un om extraordinar şi un profesionist adevărat. Dăruit în întregime muncii sale, Adrian Bucura a fost cel care a introdus prima reţea de calcul în Primăria Sibiu. Datorită muncii lui Primăria Sibiu a fost prima din ţară care şi-a redactat documentele computerizat. A creat în Primăria Sibiu prima reţea de intranet la nivelul unei instituţii a administraţiei publice locale din România, a introdus primul server de Internet dintr-o primărie din ţară şi a creat primul site al unei primării. În ultimii 10 ani proiectele sale au adus o reală contribuţie în activitatea Primăriei şi au fost remarcabile în domeniul IT. A pus baza Sistemului Informatic Integrat în Primărie, a modernizat sistemul digital de taxe şi impozite, a reorganizat site-ul oficial şi l-a mutat pe domeniul www.sibiu.ro - primul portal din România. Un proiect la fel de important a fost cel de implementare a sistemului GIS in Primăria Sibiu, implementarea programului SAP pentru prima dată într-o instituţie publică, a implementat un program de gestiune a teritoriului – M2N şi s-a îngrijit de montarea web cam-urilor care transmit imagini live din Sibiu. Prin perserverenţa domnului Adrian Bucura, Primăria este prima instituţie de acest fel din ţară care dispune de un Data Center. Astăzi, Primăria Sibiu şi serviciile publice sunt inter-conectate printr-o reţea metropolitană cu peste 500 de calculatoare şi 30 de servere. Pasiunea sa pentru muncă s-a extins în proiecte şi în afara Primăriei. A fost consultant pe probleme de informatizare în Administraţia Publică, co-autor de manuale, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Centrelor de Informaţii pentru Cetăţeni, şi membru în Asociaţia Naţională a Informaticienilor din administraţia publică locală.
Ne despărţim cu durere de cel care a fost un coleg pentru echipa din Primărie şi un bun prieten. Cu toţii ni-l vom aminti pentru pasiunea cu care s-a îngrijit ca Sibiul să fie foarte bine reprezentat în acest domeniu”, a declarat Klaus Iohannis, primarul Municipiului Sibiu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite