Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

HP Distribution implementează sistemele ERP, BI şi SFA de la Senior Software

05 Aprilie 2012HP Distribution, distribuitor local de echipamente tehnico-sanitare si accesorii pentru gaz, intentioneaza sa isi extinda in acest an activitatea la nivel national si sa-si mareasca portofoliul de produse. Avand in vedere volumul tot mai mare de date ce trebuie gestionat si analizat, compania a ales sa implementeze sistemele ERP , BI si SFA de la Senior Software, in special datorita flexibilitatii si stabilitatii acestora, dar si a serviciului de suport post-implementare.
HPD, localizata in Timisoara, distribuie echipamente tehnico-sanitare si accesorii pentru gaz: detectoare de gaz, filtre, racorduri. Compania s-a remarcat ca un jucator important pe piata de profil din Romania prin personalul foarte bine instruit, suportul post-vanzare, competitivitatea crescuta a produselor, raportul foarte bun pret – calitate si politicile comerciale personalizate in functie de nevoile clientului.
Dezvoltarea companiei si dorinta de a trece de la o piata locala la una nationala au creat un nou context, in care exigentele legate de productivitate au crescut semnificativ, fiind astfel necesara reorganizarea activitatii si automatizarea proceselor operationale.Christian Ponk, Administratorul companiei HPD, declara: “Dat fiind volumul tot mai mare de date care trebuia gestionat, informatia tot mai complexa de care aveam nevoie pentru a ne desfasura activitatea in conditii optime precum si feedback-ul slab pe care il primeam de la fostul sistem informatic, am considerat oportuna implementarea unui sistem ERP .”
Senior Software a oferit companiei HPD solutia SeniorERP integrata cu add-on-urile SeniorSFA , pentru automatizarea fortei de vanzare si SeniorVisualBI , pentru rapoarte interactive, usor de realizat si interpretat. Domnul Christian Ponk, Administratorul companiei HPD, motiveaza alegerea sistemelor Senior Software cu faptul ca "sunt adaptabile cerintelor societatii noastre, sunt flexibile dar si stabile. SeniorERP ne va ajuta sa gestionam cat mai eficient resursele societatii din toate departamentele. De asemenea, de un real ajutor este si serviciul de suport care sustine eficient clientul si ofera un plus de incredere in utilizarea programului."
Solutiile SeniorVisualBI si SeniorSFA reprezinta un sprijin real in controlul si analiza tuturor activitatilor legate de procesul de vanzare si nu numai:
• Managerii HPD au ales SeniorVisualBI pentru ca este complet interactiv si vizual, ceea ce face ca informatia sa fie mult mai usor de interpretat. Acum pot urmari indicatori precum gradul de incadrare in planul de vanzari, gradul de indeplinire a targetelor propuse pe agenti, pe produse, pe perioade, etc. De asemenea este foarte util si in urmarirea variatiei stocurilor putandu-se astfel crea previziuni pentru a se face aprovizionari in cantitatea justa si la momentul oportun. Platforma Tableau Software pe care este dezvoltat sistemul SeniorVisualBI, a fost recent evaluata de Gartner, lider mondial in consultanta pe tehnologie, drept solutia de business intelligence cea mai indragita de catre utilizatori datorita usurintei in utilizare si performantei crescute.
• SeniorSFA este un sistem de automatizare a fortei de vanzari, integrat cu SeniorERP. In cazul HPD, acesta a permis micsorarea timpilor de tranzactie a informatiilor din piata, respectiv de la clienti pana la sediul central. Managerii companiei il vad ca pe un instrument foarte util si comod pentru agentii care efectueaza vizite frecvente la sediul propriilor clienti.
In urma implementarii solutiilor integrate oferite de Senior Software, beneficiile se remarca si in ceea ce priveste modul de lucru al angajatilor. Acestia au devenit mai disciplinati, iar managerii pot masura mai eficient gradul de indeplinire a sarcinilor ce le revin fiecaruia avand la dispozitie instrumente care ofera in timp real informatii asupra activitatii lor.
Un alt aspect deosebit de important este imbunatatirea relatiei cu clientii odata cu reducerea timpului de raspuns la solicitarile acestora. Automatizarea procesului de vanzare, posibilitatea de a stabili reguli stricte in ceea ce priveste politicile comerciale sunt doar cateva dintre functionalitatile care au contribuit la obtinerea acestor rezultate.
Ca si obiective pentru anul in curs, HPD isi doreste extinderea pe piata atat din punct de vedere al acoperirii geografice cat si al diversitatii produselor oferite. Managerii companiei isi doresc sa treaca de la o piata predominant regionala la o piata nationala, fapt care impune o organizare crescuta. „Utilizarea sistemelor oferite de Senior Software ofera un plus de incredere si o baza de pornire foarte utila in previzionarea modului in care urmeaza sa efectuam aceasta extindere propusa.”, subliniaza Christian Ponk.
Strategia de dezvoltare a companiei are in vedere actiuni concrete pentru promovarea intreprinderii in randul potentialilor clienti. De asemenea, o importanta deosebita este acordata clientilor existenti carora li se ofera tot suportul pentru a creste satisfactia acestora fata de produsele si serviciile HPD.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite