Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Xerox lansează hârtia reciclată Planet Optimum

05 Aprilie 2012



Xerox România lansează hârtia Planet Optimum, fabricată în proporţie de 30% din materiale reciclate şi la fel de albă ca o hârtie obişnuită.Xerox Planet Optimum îmbină performanţa hârtiei albe obişnuite - o reproducere foarte bună a culorilor şi o calitate deosebită a imaginilor, cu avantajele „verzi" - reducerea impactului asupra mediului cu fiecare operaţiune în care este folosită. Planet Optimum este disponibilă în format A4 şi are o grosime de 80 g/mp. Mai mult, Planet Optimum deţine o certificare din partea Forest Stewardship Council (FSC) - Consiliul Pentru Management Forestier, - o reţea internaţională care promovează managementul responsabil al pădurilor din întreaga lume. Consiliul acreditează terţe organizaţii independente privind standardele FSC, pentru a asigura folosirea responsabilă a domeniului forestier. Marca FSC poate fi aplicată pe produsele care conţin un mix de fibre certificate, reciclate şi controlate FSC.Modalitatea prin care este obţinută Planet Optimum - Totally chlorine free (TCF) - este „verde", hârtia fiind albită prin procedee care nu conţin clorină (o substanţă toxică pentru mediu). Începând cu luna aceasta, Planet Optimum se află în stocul Xerox România.
Cu Planet Optimum, companiile au la dispoziţie un nou instrument verde - hârtie reciclată Xerox, - prin care vor avea beneficii similare folosirii hârtiei obişnuite şi, în acelaşi timp, au posibilitatea de a reduce impactul asupra mediului înconjurător", spune Eduard Oancea, XSG Manager Xerox România.
Pe lângă Planet Optimum, Xerox are o gamă completă de hârtie reciclată pentru copiatoare: Recycled, Recycled+, hârtia colorată Recycled Symphony şi Colotech+ Recycled, hârtie reciclată, special creată pentru imprimarea digitală color. Totdată, la începutul anului acesta, a lansat Recycled Pure, produsă integral din materiale reciclabile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite