Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

12 ani. Saga MCTI/MCSI

16 Aprilie 2012




În timpul mandatului lui Nagy a fost lansat proiectul „Ghişeu virtual de plăţi”, devenit funcţional pentru plata taxelor şi impozitelor abia în 2011. În 2006, doar amenzile rutiere puteau fi plătite online, prin www.ghiseul.ro.

În 2006, MCTI a lansat spre consultare publică Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Un an mai târziu este creat brandul sectorial de export, RomaniaIT, destul de controversat, mulţi specialişti din industrie susţinând că acesta nu e necesar, şi care a fost folosit la câteva târguri, ultima oară în acest an la Mobile World Congress.

În 2007 este înfiinţată Autoritatea Naţională pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI), care preia atribuţiile Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, fiind responsabilă de funcţionarea www.e-guvernare.ro, www.e-licitatie.ro, www.autorizatiiauto.ro. Ministrul Sandu o desfiinţează doi ani mai târziu.

În iunie 2007, Zsolt Nagy este suspendat din funcţie, fiind anchetat în dosarul privatizărilor strategice şi acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secretede stat.

În perioada suspendării sale din funcţie, conducerea MCTI a fost asigurată interimar deLászló Borbély (19 iun. 2007-30 iul. 2007).

Iuliu Winkler, iulie 2007 – decembrie 2007
1988 – Facultatea de Electrotehnică, Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timişoara


Mandatul de şase luni al lui Iuliu Winkler la şefia MCTI a însemnat continuarea proiectelor începute de Zsolt Nagy. Acesta chiar declara în 2007 că activitatea sa în fruntea MCTI se va orienta după două concepte de bază: „continuitate” şi „echipă”.

În timpul mandatului său a fost constituit Consiliul pentru Economia Digitală din România (CEDR), care a funcţionat ca organ consultativ pe lângă Guvernul României.

„CEDR este o formă de parteneriat public-privat prin care dorim să instituţionalizăm receptarea propunerilor, observaţiilor şi chiar criticilor care provin din mediul de afaceri”, declara Winkler la acea vreme.

Iuliu Winkler a pus un accent deosebit pe gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C. A continuat proiectul „Economia Bazată pe Cunoaştere” şi proiectul„Hotspot în zone publice pentru furnizarea de servicii Internet către populaţie”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite