Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Creşte piaţa de training īn project management

17 Aprilie 2012





Mircea Mihai,
Dir. Ex. EXELO Training & Development


„Nevoia partenerilor noştri se referea la integrarea abordării iniţiativelor organizaţionale. Cele mai cerute cursuri deschise în anul 2011 au fost: Management de Proiect – Fundamente; Manager de Proiect – curs autorizat CNFPA; Pregătire în vederea certificării internaţionale PMP şi CAPM; Analiză de business. În primele luni ale acestui an cele mai solicitate au fost tot cele menţionate mai sus, suplimentar putând menţiona o evoluţie ascendentă a cursului Ma-nagementul Riscului în Proiecte”, a declarat Mircea Mihai, Director Executiv EXELO Training & Development.

În acest an, EXELO va oferi cursuri „de specializare” livrate atât de traineri români, cât şi de traineri internaţionali: Managementul riscului, Managementul Contractelor, Pregătire în vederea certificării internaţionale în Analiza de Business CBAP, PRINCE 2, ITIL, Agile.

Clienţii Roland Gareis Consulting au continuat anul trecut să îşi specializeze angajaţii instruiţi deja în managementul proiectelor, au instruit în managementul proiectelor basics noii angajaţi, precum şi angajaţi din departamente/divizii ale organizaţiei care urmează să deruleze proiecte în viitor. În primele luni ale acestui an, compania a organizat cu precădere cursuri de nivel basics în managementul proiectelor.


Elena Muscalu,
Managing Partner Roland Gareis Consulting


„În anul 2012 vom oferi în primul rând cursuri în domeniul analizei de business, precum şi o gamă mai variată de cursuri avansate în ma-nagementul proiectelor, precum: Demararea, controlul şi încheierea proiectelor; Achiziţii şi contractare în proiecte; Managementul portofoliului de proiecte. De asemenea, ca urmare a finalizării proiectului de cercetare sustPM, toate cursurile noastre vor aborda şi tema integrării principiilor sustenabilităţii în managementul proiectelor”, menţionează Elena Muscalu, Managing Partner Roland Gareis Consulting.

Cele mai cerute cursuri organizate de TotalSoft în 2011, dar şi în primele luni ale acestui an au fost cele de Primavera şi Managementul Proiectelor în Primavera (Basic şi Advanced).


Bogdănel Budeanu,
Primavera Director TotalSoft


„Începând cu 2012 ne-am extins portofoliul de cursuri cu 9 module noi, urmând să mai adăugăm încă 3 în viitorul apropiat. Acestea sunt: Managing Projects in Primavera P6 v8.1/v8.2; Earned Value; Managing Resources in P6 Professional; Planning Construction Projects; Portfolio Management; Primavera P6 Application Administration rel.8; Project Management Methodology Prince2; Resource Management; Schedu-ling Principles. Din acestea, cursul dedicat sectorului de construcţii (Planning Construction Projects) este cel mai important, deoarece înglobează know-how-ul acumulat de consultanţii Primavera şi se axează pe rezolvarea practică a problemelor specifice Project Managementului în domeniul construcţiilor”, spune Bogdănel Budeanu, Primavera Director TotalSoft.



Evoluţii şi tendinţe

Marian Ştirbescu, Axioma Solutions
„Piaţa de training în acest an este puţin în creştere din punctul meu de vedere. Referitor la tendinţe, lumea începe din ce în ce mai mult să caute soluţii practice cu rezultate imediate în business. Dacă se poate să livrezi de fiecare dată o reţetă cu adopţie mare la participanţi şi care să mai şi rezolve câteva probleme punctuale din departament, cu atât mai bine. Spre deosebire de anii trecuţi, văd un interes crescut al oamenilor de business către domeniul training şi aici mă refer la iniţiative venite de la nivel de departament.”

Mircea Mihai, Exelo
„Ţinând cont de nevoia acută de diferenţiatori, în mod sigur cursurile cu specializare îngustă şi cele de certificare vor avea o creştere puternică. În plus, majoritatea clienţilor pune accent pe efectul trainingului în organizaţii. Şi, pentru a putea măsura efecte, este nevoie de intervenţii de o complexitate mai mare, de programe integrate. Aşadar, în viziunea noastră, tendinţa pieţei româneşti va fi către programe complexe, care să îmbine în mod armonios elementele de training cu cele de consultanţă.”

Bogdănel Budeanu, TotalSoft
„Cea mai bună metodă pentru evaluarea profitabilităţii şi potenţialului unei investiţii sau unei noi linii de business este tratarea acesteia ca un proiect.
Cred că a învăţa să gestionezi eficient un proiect este esenţial şi este premisa pe care mă bazez când spun că piaţa de training
în Project Management va creşte. În privinţa tendinţelor, mă aştept la o creştere a numărului de traininguri pe industrii şi a workshop-urilor specializate pe rezolvarea problemelor specifice proiectelor din verticala respectivă.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite