Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

TotalSoft - singura companie românească invitată la conferinţa „Energy Engineering, Procurement and Construction Projects“ din Arabia Saudită

17 Aprilie 2012




Bogdănel Budeanu,
Primavera Director TotalSoft


În partea a doua a lunii aprilie, în Al Khobar (Arabia Saudită), va avea loc un important eveniment dedicat contractorilor din domeniul EPC (Engineering, Procurement and Construction): „Saudi Arabian Energy EPC Projects”.

Alături de companii internaţionale din industria petrolului, a gazelor, petrochimică şi din sectorul utilităţilor, există şi o companie românească de software invitată să participe la lucrări şi să-şi împărtăşească expertiza în domeniul proiectelor de anvergură mondială. Este vorba despre TotalSoft, casa de software cu cea mai vastă experienţă în project management din România – peste 17 ani – şi cu proiecte derulate în toate marile companii de oil&gas active pe piaţa locală, dar şi în Arabia Saudită. Având scopul de a facilita proiecte profitabile în termeni de calitate şi durată, evenimentul este unul cu circuit închis, urmând să fie centrul de întâlnire a celor mai importante companii internaţionale care derulează sau intenţionează să deruleze proiecte în Arabia Saudită.

Implicarea în proiectul Jubail Refinery

TotalSoft a fost invitată în acest mediu de elită, datorită participării sale la construcţia celei mai mari rafinării din Orientul Mijlociu, Jubail Refinery, o investiţie de peste 10 miliarde de USD derulată de SAUDI ARAMCO TOTAL Refining and Petrochemical Company (SATORP) din Arabia Saudită. Compania românească este implicată în acest proiect încă din 2010, când a furnizat licenţe pentru sistemul de project management Primavera. De anul trecut, colaborarea s-a extins şi cu servicii de project management prestate de o echipă de 15 specialişti, formată din planneri şi project manageri
cu o experienţă bogată şi care asigură şi menţine legătura între SATORP şi subcontractorii participanţi la proiect, prin analize şi raportări atât la nivelul fiecărui pachet (analize de performanţă, risc), cât şi la nivelul întregii rafinării.

Având această experienţă, TotalSoft va oferi managerilor paricipanţi la eveniment o imagine practică a impactului pe care îl are managementul de proiect asupra oricărei investiţii, cu precădere asupra proiectelor de anvergură, susţinând prezentarea „Bunele practici în execuţia şi livrarea proiectelor”.

„Prezenţa TotalSoft într-un cadru atât de important şi exclusivist ne deschide noi perspective în zona Arabiei Saudite, o regiune de mare interes pentru noi. Am fost invitaţi pentru că, dincolo de implementarea unei soluţii software, livrăm servicii de planificare, project management, analiză de risc şi suport tehnic prin personal specializat cu experienţă relevantă în domeniile energie, petrol şi gaze. Aceste argumente puternice au dus la câştigarea licitaţiei internaţionale, în faţa unor companii din Australia şi Europa, organizată pentru proiectul Jubail Refinery. În anul 2012, preconizăm o cifră de afaceri a Departamentului Primavera în jur de 4,5 milioane de euro, o creştere de 50% faţă de anul trecut”, a declarat Bogdănel Budeanu, Director Departament Primavera, TotalSoft.

Performanţe regionale

Pe piaţa regională, TotalSoft se detaşează de orice companie care oferă software şi servicii de project management, prin experienţă (17 ani), proiecte derulate (peste 660), expertiza pe verticale industriale (colaborarea cu toate rafinăriile din România, cele mai mari companii de construcţii şi regii autonome), consultanţă (de peste 10 ani asigură specialişti în project management care susţin derularea celor mai mari investiţii locale) şi, nu în ultimul rând, prin statutul de Oracle Platinum Partner, singurul cu specializarea Primavera din această categorie selectă. TotalSoft este unica companie în România căreia i-a fost acordat dreptul de a oferi First Level Support. Acest serviciu este oferit în mod obişnuit numai de către Oracle, însă numărul mare de clienţi, înalta calificare tehnică a echipei şi multiplele specializări au dus la transferarea acestui drept, al treilea an la rând, singurei companii capabile să livreze suport la standardele Oracle.

În industria petrolieră, TotalSoft are o experienţă de 11 ani, timp în care a implementat soluţia de Project şi Portfolio Management Primavera în toate companiile din România din această industrie, extinzân-du-şi activitatea şi în alte ţări, printre clienţii săi numărându-se companii din România precum OMV Petrom, Rompetrol, Petrotel-Lukoil, Rafo Oneşti, Steaua Română, dar şi OMV GmbH din Austria. Specialiştii Departamentului Primavera asigură servicii de management al proiectelor, consultanţă şi supervizare în toate proiectele majore din cadrul rafinăriilor (revizii, roll-out, opriri, control şi modernizare) precum şi controlul şi analiza investiţiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite