Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Asseco SEE România îşi consolidează poziţia de integrator pe plan local şi regional prin parteneriatul cu Symantec

17 Aprilie 2012





Asseco SEE România, unul dintre cei mai importanţi jucători IT de pe piaţa locală şi regională, şi Symantec, furnizor mondial de soluţii de securitate, stocare şi management de sistem, au anunţat recent consolidarea relaţiei de parteneriat, cele două companii dezvoltând o strategie comună de promovare pentru valorificarea complementarităţii soluţiilor oferite.


Asseco SEE România, unul dintre cei mai puternici integratori de sistem, soluţii şi servicii IT şi dezvoltator de aplicaţii pentru sectorul financiar-bancar din Romania, şi Symantec, companie specializată în dezvoltarea de soluţii de securitate, stocare şi management de sistem, au organizat recent evenimentul „Protect Confidential Data, Reduce the Corporate Risk and Integrated Content Archiving with Symantec Solutions“. Conceput ca o acţiune comună de promovare a soluţiilor Symantec ca parte componentă a strategiei Asseco SEE România, atât la nivel local, cât şi regional, evenimentul a reunit în audienţă responsabili cu securitatea IT din rândul celor mai importanţi clienţi ai Asseco SEE România.

Consolidarea parteneriatului dintre Asseco SEE România şi Symantec România şi Bulgaria permite celor două companii să dezvolte o strategie comună de promo-vare, valorificând complementaritatea soluţiilor oferite. „Symantec este un vechi, constant şi solid partener al companiei noastre (Asseco SEE România are statutul de Gold Partner Symantec – n.r.) pentru soluţiile din zona de securitate, stocare şi management de sistem, în vederea protejării împotriva riscurilor pe care le pot genera vulnerabilităţile securităţii sistemelor IT“, a declarat Bogdan Mustaţă, Sales Manager Asseco SEE. Totodată, Bogdan Mustaţă a subliniat importanţa investiţiilor constante pe care le face compania în capitalul uman, res-pectiv în dezvoltarea permanentă de noi competenţe şi certificări, astfel încât Asseco SEE România să poată oferi soluţii fle-xibile şi complete, end-to-end, care să răspundă optim cerinţelor clienţilor săi.

Extinderea portofoliului de soluţii

Cele două aplicaţii Symantec prezentate în cadrul evenimentului adresează o serie de cerinţe critice ale pieţei, venite mai ales din zona sectorului financiar-bancar, unde Asseco SEE România este unul dintre principalii jucători.

Astfel, Symantec Data Loss Prevention (DLP) abordează nevoile specifice de securitate, devenite din ce în ce mai stringente odată cu creşterea rapidă a numărului de ameninţări informatice, dar şi a celui de reglementări şi cerinţe de complianţă impuse atât la nivel local, cât şi internaţional. Symantec DLP permite companiilor să îşi protejeze mai bine datele prin aplicarea criptării şi a managementului drepturilor (ERM – Enterprise Rights Management) la nivelul întregii organizaţii, capabilităţile multiple ale aplicaţiei oferind vizibilitate superioară asupra datelor importante, a mişcării acestora şi a comportamentului utilizatorilor, ceea ce scade riscul pierderii datelor şi simplifică eforturile legate de conformitate.

Cea de a doua soluţie prezentată în cadrul evenimentului, Symantec Enterprise Vault, este o aplicaţie lider în arhivarea email-urilor şi a conţinutului, care permite companiilor să stocheze şi administreze optim informaţiile din cadrul companiei. Symantec Enterprise Vault permite reducerea dimensiunii spaţiului de stocare, prin aplicarea de tehnologii proprii de deduplicare şi compresie, şi oferă posibilitatea identificării informaţiei nestructurate din întreaga organizaţie. Aplicaţia îmbunătăţeşte semnificativ capacitatea companiilor de a stoca şi proteja informaţiile, prin crearea unor strategii de stocare pe niveluri, reducând în acelaşi timp costurile de stocare şi simplificând administrarea acestora.

Cele două aplicaţii prezentate în cadrul evenimentului au fost exemplificate pe larg de către specialiştii Symantec şi Asseco SEE România, care au prezentat aplicaţii concrete şi au oferit soluţii practice la întrebările audienţei. De altfel, după cum au subliniat atât Vasile Aniculăesei,
Country Manager Symantec România şi Bulgaria, cât şi Răzvan Ene, Business Unit Manager Asseco SEE România, cele două companii intenţionează extinderea şi permanentizarea acestui tip de evenimente, pentru a asigura un dialog activ cu piaţa şi a oferi răspunsuri concrete nevoilor companiilor.


Bogdan Mustaţă,
Sales Manager Asseco SEE

„Symantec este unul dintre partenerii strategici ai Asseco SEE, cu care grupul are o relatie strânsa de colaborare, atât în România, cât si pe plan regional. Si aceasta deoa-rece portofoliul de solutii oferit de Symantec întregeste portofoliul companiei noastre cu care adresam sectorul financiar-bancar, completând oferta catre clientul final.“



Razvan Ene, Business
Unit Manager Asseco SEE România

„Asseco SEE România este unul dintre principalii jucatori de pe piata financiar-bancara locala si internationala, sector în care securitatea datelor reprezinta un aspect critic, care face subiectul mai multor reglementari în domeniu. În acest sens, parteneriatul cu Symantec se înscrie în coordonatele strategiei Asseco SEE de a utiliza solutiile celor mai importanti vendori IT la nivel mondial, ca o garantie de calitate si performanta, completând optim portofoliul de solutii oferite clientilor.

Integrarea aplicatiilor proprii Asseco SEE, care sunt solutii core-business, cu aplicatiile de securitate Symantec ne consolideaza pozitia nu numai pe piata locala, ci si pe cea regionala, de-oarece consideram oportuna extinderea parteneriatului cu Symantec si catre celelalte tari din regiune. Acest mod de abordare a activitatii de business s-a dovedit a fi o formula de succes, având în vedere numarul de clienti pe care Asseco SEE România îi are în acest moment si nivelul ridicat al satisfactiei acestora.“



Vasile Aniculaesei,
Country Manager Symantec
România si Bulgaria

„Asseco SEE România este un partener vechi al Symantec si ne bucuram ca am reusit sa startam evolutia catre un nivel superior a acestui parteneriat. Este vorba nu numai de accederea la un nivel superior de certificare, ci si de dezvoltarea unei strategii de business comune, prin care sa valorificam optim complementaritatea solutiilor pe care le oferim la nivel enterprise. Avem astfel garantia faptului ca, beneficiind de suportul unui partener de talia lui Asseco SEE România – unul dintre principalii integratori de sistem de pe piata locala, dar si regionala –,

putem oferi clientilor finali solutii complete, dezvoltate astfel încât sa raspunda optim necesitatilor acestora. Ca o dovada în plus a valorii reale a acestei initiative, va pot spune ca am avut surpriza extrem de placuta sa descopar ca restartarea parteneriatului pe plan local cu Asseco SEE a avut un ecou pozitiv în întreaga regiune si am primit semnale pozitive, de interes de la reprezentantii Symantec din Iugoslavia, Croatia, Macedonia, unde Asseco SEE este un jucator important.“



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite