Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţii geospaţiale pentru companiile de utilităţi. Exemple de bune practici internaţionale

17 Aprilie 2012





Discuţie cu un client la instalarea
unui aparat de măsurare automat


Compania de Energie MidAmerican (MEC), distribuitoare de electricitate şi gaz din Midwest, a integrat sistemul de management al activităţilor cu soluţia geospaţială pentru managementul infrastructurii, asigurând îmbunătăţirea calităţii proiectării. Integrarea oferă o mai mare acurateţe pentru cererea de materiale şi estimarea costurilor şi forţează proiectarea mai consistentă a proceselor de lucru din întreaga companie. Prin încărcarea datelor privind extinderile sau modificările de infrastructură proiectată sau as-build, această informaţie este disponibilă imediat pentru toţi angajaţii din cadrul companiei, cum ar fi echipele de teren, supervizorii de activităţi de teren. Instalarea de noi abonaţi/servicii e mult mai uşor de identificat ca amplasament, dimensiune şi tip de echipamente, precum şi alte date tehnice de interes, deoarece informaţiile din proiectare sunt disponibile echipelor din teren prin intermediul aplicaţiei geospaţiale mobile pentru gestiunea infrastructurii sau pe hărţi tipărite. Au fost eliminate întârzierile cu obţinerea informaţiilor privind infrastructura instalată în teren, s-a redus riscul de erori sau interpretări greşite din cauza acurateţii şi a indisponibilităţii imediate a datelor. Din punct de vedere operaţional, MEC poate pregăti comenzile de comutare a reţelei pentru fiecare loc de muncă direct în cadrul sistemului lor de gestionare a întreruperilor de utilităţi, deoarece datele sunt disponibile aproape imediat. Aceasta elimină necesitatea de a menţine marcarea cu linii roşii (redline) a hărţii din camera de comandă şi control şi reduce semnificativ riscul de erori apărute în timpul pregătirii planului de comutare şi execuţie.

„Cel mai important beneficiu de utilizare a soluţiilor geospaţiale pentru companiile de utilităţi este protecţia infrastructurilor critice şi gestionarea dezastrelor”

Protejarea geospaţială a infrastructurii la compania electrică din Hawaii

Compania Electrică Hawaiană (HECo) a modificat modul de lucru al echipajelor din teren de la un suport de hârtie la o soluţie mobilă geospaţială de gestionare a infrastructurii. Dar poate cel mai important beneficiu de utilizare a soluţiilor geospaţiale pentru companiile de utilităţi este protecţia infrastructurilor critice şi gestionarea dezastrelor, mai ales pentru companiile cu distribuţie regională vastă. Participarea HECo la momentul deschiderii sondei de exploatare a petrolului alături de agenţiile de mediu şi cele guvernamentale a fost secondată de punerea în aplicare a unei analize geospaţiale în mediu geospaţial la nivel inter-instituţional, care a putut ajuta la identificarea rapidă a ariilor afectate de deversările de petrol. Această soluţie a oferit pe loc răspunsul privind speciile afectate, fiind elaborat un raport automat. Anterior, un expert în mediu a avut nevoie de 30 de minute pentru a genera acelaşi tip de raport, deoarece a presupus corelarea de date disparate în formate diverse. Cu toate datele spaţiale gestionate electronic de către soluţie, la aceeaşi cantitate şi cerinţe de calitate privind afişarea pe hartă, raportarea s-a realizat în mai puţin de un minut. Această soluţie a mărit foarte mult viteza de luare a deciziilor a companiei HECo, ajutând-o să identifice rapid strategia de răspuns.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite