Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tineri pentru tineri: Girls Programming Camp

17 Aprilie 2012




„M-a atras, în primul rând, ideea în sine a evenimentului, aceea de a susţine fetele care vor să facă informatică de performanţă şi să urmeze o carieră în domeniu. În plus, am vrut să aflu mai multe despre cum arată viaţa de informatician după terminarea liceului şi a facultăţii. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că nu am avut niciun moment de plictiseală de-a lungul unei săptămâni întregi! Am avut parte de un program variat şi destul de încărcat, dar am învăţat multe lucruri de la oameni (nu numai din domeniul informaticii) care au succes în ceea ce fac în prezent”, spune Cătălina.


„Mi-aş dori să merg înspre inteligenţa artificială“

Iuliei Tamaş i-a plăcut ideea taberei, pentru că era ceva nou: „Apoi m-am gândit că ar putea fi şi o provocare, pentru că a existat un concurs de preselecţie. Dar cel mai important e că GPC a fost o experienţă şi o oportunitate de a învăţa, pe care nu am vrut să o ratez. Mi-a plăcut foarte mult. Echipa de organizare a fost formată mai mult din studenţi, care au ţinut cont de preferinţele noastre când ne-au ales activităţile de după cursuri, s-au străduit ca evenimentul să iasă cât mai bine, şi au reuşit!”

Iulia este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, la profilul matematică-intensiv informatică, şi ştie deja ce ar vrea să facă în viitor: „Cred că, la un moment dat, aş vrea să lucrez şi pentru o companie ca Microsoft, Google sau Facebook, dar nu pentru mai mult de câţiva ani, deoarece m-aş plictisi. Mi-aş dori mai mult să fac biologie computaţională sau să merg înspre inteligenţa artificială.”

„Îmi place să codez“

Irina Iancu intenţionează să lucreze în viitor în sectorul IT&C, în partea tehnică, ce implică programare şi implementare. În prezent este studentă în anul I la Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti.

„Nu am fost niciodată atrasă de partea de business. Îmi place să codez, să implementez şi să găsesc soluţii. Nu mă văd niciodată făcând altceva în afară de asta”, precizează ea.

Site-ul infoarena.ro a ajutat-o de-a lungul timpului să îşi îmbunătăţească şi consolideze cunoştinţele de algoritmică şi programare.

„Girls Programming Camp a venit cu o idee nouă, aceea de a promova fetele în informatică, de a le da încredere în sine şi de a le arăta că pot să reuşească şi într-un domeniu dominat de băieţi. Tocmai scopul acestei tabere a fost unul dintre motivele pentru care care am decis să particip. A fost una din cele mai bune săptămâni din viaţa mea. GPC a reuşit să-mi formeze o părere mai compactă şi complexă despre lumea IT&C, despre aşteptările pe care trebuie să le am şi ce trebuie să fac pentru a ajunge undeva aproape de succes”, adaugă Irina.

Pentru că Infoarena este susţinută de voluntari, deocamdată nu se ştie dacă va fi organizată ediţia a doua a taberei de programare. Tinerii spun că, dacă sunt fonduri şi persoane care să se ocupe de organizare, atunci şi în acest an alte fete vor putea avea şansa de a participa la un eveniment unic în România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite