Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Intel raporteaza venituri de 12,9 miliarde de dolari

18 Aprilie 2012



Intel Corporation a raportat pentru primul trimestru al anului un venit de 12,9 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,8 miliarde de dolari, un profit net de 2,7 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,53 dolari. Compania a generat aproximativ 3 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1 miliard de dolari şi a folosit 1,5 miliarde de dolari pentru a rascumpăra acţiuni.


„Primul trimestru a fost un start puternic pentru ceea ce este aşteptat să fie un nou an de creştere pentru Intel. În cel de-al doilea trimestru al anului vom aduce pe piaţă smartphone-uri cu tehnologii Intel, vor fi vândute în volume mari produse bazate pe tehnologia Intel pe 22nm şi va fi accelerat procesul de producţie al celor mai performante servere, toate fiind o bază pentru creşterea din 2012 şi nu numai”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel.


Perspectiva de business a companiei Intel exclude potenţialul impact al unor achiziţii, cesionări sau alte activităţi de business similare care pot fi finalizate după 17 aprilie.


Cele mai importante rezultate ale primului trimestru din 2012 (GAAP):


Venitul PC Client group a fost de 8,5 miliarde de dolari, având o scădere de 7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Venitul grupului Data Center a fost de 2,5 miliarde de dolari, având o scădere de 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Venitul altor grupuri Intel® architecture a fost de 1,1 miliarde de dolari, în scădere cu 2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Primul trimestru al anului include veniturile McAfee Inc. şi Infineon Wireless Solutions, achiziţii de 935 de milioane de dolari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite