Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Proiectul AgroManager promoveaza solutia FarmWorks, aplicatie pentru managementul fermelor de cultură mare

19 Aprilie 2012Fermele de cultură mare pot beneficia, începând cu acest an, de softul FarmWorks, implementat, în cadrul proiectului AgroManager, de către o echipă de consultanţi agricoli şi specialişti IT cu o bogată experienţă în agribusiness, respectiv în construirea si implementarea de programe complexe. Fermierii se pot elibera de stresul managementului datelor cu ajutorul acestei soluţii integrate, dedicate industriei agriculturii.
Prin implementarea softului specializat FarmWorks, dedicat gestionării operaţiunilor din cadrul unui IMM agricol, proiectul AgroManager îşi aduce contribuţia la promovarea inovării şi a tehnologiei instrumentelor de calcul (TIC) în rândul managerilor de fermă din România.
Folosirea acestui soft, adaptat gestionării propriilor particularităţi ale afacerii, va permite creşterea abilităţilor fermierilor de a utiliza TIC şi va încuraja utilizarea acestora în procesele viitoare.
Softul specializat le dă posibilitatea managerilor să lucreze cu rapoarte integrate (contabilitate, gestiune, buget), să realizeze diagnosticări despre starea afacerii în orice moment şi să realizeze scenarii pentru dezvoltarea atât pe orizontală, cât şi pe verticală. În acelaşi timp, softul oferă instrumente care permit definirea şi urmărirea detaliată a planurilor tehnologice pentru culturile înfiinţate şi compararea costurilor realizate cu acelea planificate. Valoarea adăugata a soft-ului este dată de informaţia de tip dash board, care sintetizează diagnoza în timp real, la momentul derulării activităţii.
Farm Works™ integreaza datele de gestiune economică cu informaţiile de teren, despre culturi sau echipamente. El compară cu uşurinţă costul producţiei pentru fiecare cultură şi permite luarea unor decizii cheie care să îmbunătăţeasca profitabilitatea fermei. Pe baza informaţiilor din camp, FarmWorks oferă câteva funcţii principale:
Definire ferme, parcele, culture, resurse fermă – date care permit accesul rapid la informaţii specifice; Definire plan cultură şi alocare resurse necesare per lucrare, funcţii care permit planificarea achiziţiilor, bugetarea, utilizarea şi alocarea echipamentelor şi a personalului; Calculul cantităţilor utile prin introducerea datelor din buletinul de analiză şi a celor de cântărire; Generare de diverse rapoarte: utilizare soiuri seminţe, utilizare îngrăşăminte, pesticide, echipamente şi multe altele.
FarmWorks Hărti furnizează funcţionalităţi extinse de reprezentare grafică a câmpurilor, permiţând în acelaşi timp înregistrarea detaliată a informaţiilor din teren. Prin integrarea cu diverse softuri de dispozitive mobile, acesta permite accesul rapid la informaţii din câmp prin reprezentări grafice ale: producţiei realizate, tipurilor de sol, analize de sol şi altele. Analiza hărţilor permite evidenţierea câmpurilor care sunt mai profitabile, prin combinarea funcţionalităţilor de reprezentare grafică (precision farming) şi a tipurilor de cost alocate parcelelor.
Desfăşurat sub sloganul AgroManager – Dezvoltare şi performanţă în afaceri, proiectul AgroManager este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. AgroAdvice, iniţiatorul proiectului AgroManager, este prima companie privată specializată în servicii de consultanţă agricolă tehnică din România. Obiectivul acesteia constă în optimizarea producţiei agricole şi a activităţilor din ferme, ţinând cont de condiţiile de piaţă şi de specificul fiecăreia. Serviciile oferite de AgroAdvice sunt orientate spre a conduce la creşterea profitabilităţii fermelor, producţii de calitate, cu un management eficient al costurilor, pornind de la aplicarea tehnologiilor moderne, planificarea activităţilor în ferme şi îmbunătăţirea tuturor proceselor care determină succesul în agribusiness.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite