Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Canon primeşte şase premii la TIPA 2012

19 Aprilie 2012



Canon anunţă obţinerea a şase premii distincte din partea Technical Image Press Association (TIPA). Concepute pentru a recunoaşte cele mai bune produse lansate în anul precedent, premiile TIPA sunt considerate a fi cele mai râvnite premii de imagistică la nivel mondial. Distincţiile din 2012 recunosc din nou calitatea oferită de produsele din portofoliul Canon, ce include noua şi revoluţionara gamă Cinema EOS.
Format din editori ai celor mai prestigioase reviste fotografice de pe glob, juriul TIPA se întâlneşte în fiecare an pentru a discuta despre cele mai noi produse, luând în considerare aspecte de la inovaţie la design şi calitate. Juriul selectează şi premiază produsele apărute în ultimele 12 luni, acordând distincţii anul acesta următoarelor produse Canon:
•Best DSLR Professional: Canon EOS-1D X
•Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X
•Best Professional DSLR Lens: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye
•Best Multifunction Photo Printer: Canon PIXMA MG8250
•Best Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III
•Best Professional Videocamera: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera

Este o onoare să primeşti şase premii din partea TIPA. Anul ce a trecut a fost unul de excepţie pentru Canon, cu o serie de lansări inovatoare ce au inclus incredibilul EOS C300 şi mult aşteptatul EOS 5D Mark III. Aprecierile fenomenale ale juriului TIPA evidenţiază angajamentul Canon pentru excelenţă, precum şi impresionantele produse profesionale şi pentru consumatori pe care le-am dezvoltat”, a declarat Kieran Magee, Marketing Director, Professional Imaging, Canon Europe.

După premierea produselor Canon, juriul TIPA a oferit următoarele descrieri:
Best DSLR Professional: Canon EOS-1D X
Cel mai nou DSLR profesional de la Canon combină avantajele oferite de un senzor full-frame de mare viteză cu o tehnologie de înaltă sensibilitate, pentru a servi nevoilor fotografilor de ştiri, sport sau viaţă sălbatică. Cu un senzor CMOS de18 MP şi procesor de imagine dual DIGIC 5+, EOS-1D X oferă un pachet bine echilibrat în ceea ce priveşte calitatea imagini şi viteza de fotografiere, fiind capabil să atingând viteze de până la 14 cadre pe secundă. Deţine o gamă ISO cuprinsă între 100 şi 51,200 ce poate fi extinsă până la ISO 50/ISO 204,800. Noul sistem AF cu 61 de puncte şi 41 de senzori tip cruce este cel mai rapid şi mai precis sistem de focalizare întâlnit vreodată, permiţând camerei să detecteze şi să urmărească mişcarea rapidă a subiecţilor chiar şi în condiţii slabe de iluminare. Înregistrarea full HD şi portul Ethernet integrat completează acest model profesionist.
Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X
Deşi calitatea imaginii este adesea asociată cu lentile interschimbabile, adevărul este că aceste două opţiuni nu sunt neapărat legate. Canon a realizat că mulţi fotografi doresc o camera cu un corp stilat, compact, capabilă să ofere imagini la calitate DSLR. PowerShot G1 X deţine un senzor CMOS de 14.3 MP şi aspect ratio 4:3 ce măsoară 18.7mm x 14mm – similar în dimensiuni cu senzori APS-C folosiţi la modelele EOS DSLR. Rezultatul obţinut este o camera foto compactă, care oferă o calitate superioară a imaginii chiar şi atunci când lucrează în condiţii slabe de iluminare
Best Professional DSLR Lens: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye
Lentilele fisheye permit profesioniştilor să realizeze fotografii spectaculoase, cu unghiuri de vizualizare extreme. În combinaţie cu o camera DSLR ce deţine un senzor full-frame 24x36mm, obiectivul Canon EF 8-15mm permite obţinerea de imagini fisheye circulare sau full-frame. Câmpul de vizualizare extins, de 180 grade, îi oferă excepţionale capabilităţi creative de captură. Aceast obiectiv din seria L dispune de un design optic de exceptie, calitate şi durabilitate. Protecţia SWC (SubWavelength Structure Coating) reduce efectele de flare şi ghosting, în timp ce stratul de Fluor ajută la curăţarea uşoară a lentiei exterioare.
Best Multifunction Photo Printer: Canon PIXMA MG8250
Cu un design elegant şi conectivitate îmbunătăţită, care include accesul la noul PIXMA Link Cloud şi imprimare wireless de pe dispozitive mobile, Canon PIXMA MG8250 oferă imprimări fotografice la calitate de laborator şi viteze impresionante. Capul de imprimare produce picături de cerneală de 1 picolitru şi oferă rezoluţii de imprimare de maxim 9600 dpi. Sistemul de cerneală cu 6 cartuşe include pigment negru, cerneală neagră, magenta, cyan, galben şi gri, producând o fotografie color 10x15 cm în doar 20 de secunde. Tot în pachet este inclus şi un scanner CCD cu opţiune de scanare a filmelor de 35mm la rezoluţie 4800 x 9600dpi, transformâd acest multifuncţional într-un instrument foarte atractiv pentru orice pasionat de fotografie.
Best Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III
Canon EOS 5D Mark II a schimbat complet domeniul fotografiei digitale. Datorită acestuia filmarea şi fotografierea nu mai sunt două lumi separate, obţinute folosind două sisteme diferite . De acum, utilizatorii pot decide pe loc dacă filmează sau fotografiază, folosind doar o singură cameră. Noul model EOS 5D Mark III îmbunătăţeşte această experienţă, folosind un nou sistem cu 61 puncte de focalizare şi 63 de zone de măsurare, împreună cu un nou senzor de 22 MP ce deţine o senzitivitate ISO ridicată. Funcţii adiţionale de înregistrare video includ un control pentru expunerea manuală şi o gamă îmbunătăţită pentru opţiunile de compresie video, suprtând atât metoda de compresie ALL-I cât şi pe cea IPB.
Best Professional Videocamera: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera
Pentru a dezvolta revoluţionarul model C300, Canon a apelat la expertiza sa din diferite domenii precum cel al senzorilor, procesării de imagine şi optică. Rezultatul acestor eforturi a dus la crearea unei tehnologii pentru camere video disponibilă în două versiuni: EOS C300 cu o montură EF interschimbabilă şi EOS C300 PL cu o montură PL. Senzorul CMOS echivalent Super 35mm de rezoluţie ridicată (8.3MP) a fost dezvoltat special pentru acest sistem. Ambele versiuni dispun de arhitectură modulară şi sunt însoţite de o noua gama de lentile video.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite