Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

IBM lansează familia de sisteme expert PureSystems

19 Aprilie 2012



IBM a anunţat astăzi o etapă importantă spre o nouă eră, mai simplă, a sistemelor de calcul prin lansarea unei noi categorii de “sisteme expert integrate”. Această nouă familie este prima care încorporează expertiză bazată pe experienţa acumulată de IBM timp de decenii în gestionarea operaţiunilor IT, pentru zeci de mii de clienţi din peste 170 de ţări.
Familia de sisteme expert integrate IBM - PureSystems – reprezintă rezultatul investiţiilor de 2 miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare şi achiziţii în ultimii patru ani, o strategie IBM fără precedent în integrarea tuturor elementelor IT, atât cele fizice cât şi cele virtuale. Noua familie de sisteme oferă clienţilor o alternativă la modelul sistemelor de calcul enterprise, în care lucrul cu mai multe sisteme separate necesită resurse semnificative pentru instalare şi mentenanţă. Provocarea principală cu care se confruntă companiile la nivel global este legată de necesitatea de a cheltui peste 70% din bugetele lor IT pentru operaţiuni simple şi mentenanţă, bugetele pentru inovaţie fiind diminuate.Două treimi din proiectele IT depăşesc atât bugetele alocate cât şi termenele de livrare, conform unui studiu recent efectuat de IBM. Studiul a relevat faptul că un singur departament IT din cinci este capabil să cheltuiască majoritatea bugetelor IT pentru investiţie în inovaţie.
Prin introducerea noii familii PureSystems, IBM anunță trei progrese majore care marchează noua eră a tehnologiilor de calcul create pentru a permite companiilor să diminueze costurile mari şi complexitatea asociate cu administrarea tehnologiei informaţiei.
Design “Scale-In”: Prin intermediul PureSystems, IBM introduce un nou concept de proiectare a sistemelor ce integrează servere, sisteme de stocare şi reţelistică într-un sistem automat, uşor de administrat. Design-ul Scale-in furnizează densitate crescută - PureSystems poate suporta de două ori mai multe aplicaţii faţă de anumite sisteme IBM, dublând puterea de calcul a centrelor de date.
Modele de expertiză: Pentru prima dată, IBM încorporează expertiză tehnologică şi industrială prin intermediul aplicaţiilor software ce permit sistemelor să prelucreze automat activităţi de bază, ce necesită timp, precum configurarea, extinderea şi acoperirea cerinţelor aplicaţiilor.
Integrare cu mediul „Cloud”: Sistemele din familia PureSystems sunt create pentru mediul „cloud computing”, permiţând companiilor să creeze configuraţii de sisteme cloud private, ce pot fi scalate automat.

"Prin noul său design scale-in și al expertizei încorporate, PureSystems reprezintă un progres important în evoluţia sistemelor de calcul. Prin întărirea conexiunilor dintre hardware şi software şi prin adăugarea unor solide cunoştinţe software, PureSystems sunt create pentru a ajuta clienţii să economisească timp şi bani pentru a se putea concentra asupra inovaţiilor ce nu pot fi create de majoritatea companiilor datorită costurilor ridicate şi cerinţelor de personal din centrele de date tradiţionale."
Steve Mills, Senior Vicepresident and Group Executive, Software and Systems, IBM

Design-ul Scale-In marchează o nouă orientare pentru tehnologia secolului 21
Design-ul Scale-In al soluţiilor PureSystem integrează şi optimizează totalitatea componentelor critice necesare în centrele de date: sisteme de reţelistică, de stocare, de calcul şi de administrare şi furnizează un nou sistem de administrare. Rezultatul reprezintă un sistem ce poate fi instalat uşor şi este mult mai puţin costisitor de administrat şi îmbunătăţit. De exemplu, PureSystems poate fi implementat într-o treime din timpul necesar altor tehnologii IBM.PureSystems poate scala automat şi rapid resursele de calcul, de reţea şi de stocare.

Modele de expertiză
În centrul soluţiilor PureSystems se află capabilitatea software – „modele de expertiză” – ce permite integrarea cunoştinţelor operaţionale în sistem. Această abordare unică converteşte expertiza tehnologică în pachete ce pot fi folosite inițial şi reutilizate ulterior. Modelele sunt disponibile în trei categorii:
Modele IBM: Bazate pe cunoştinţele managerilor, inginerilor şi experţilor IT de la IBM, aceste modele sunt create pentru a automatiza activităţile ce necesită timp precum configurarea, implementarea şi upgrade-ul aplicaţiilor – aplicaţii ce în trecut erau implementate în câteva zile, în prezent pot fi operaţionale în câteva ore.
Modele ISV: IBM colaborează cu peste 125 de furnizori de software independenţi pentru a oferi aplicaţii ce sunt certificate “PureSystems Ready.” Un nou catalog online de modele ISV, PureCentre, simplifică radical modul în care aplicaţiile sunt achiziţionate, implementate şi gestionate. De exemplu, un program de management al relaţiilor cu clienţii ce era implementat în trei zile, acum poate fi operaţional în mai puţin de o oră.
Modele client: Organizaţiile IT pot grupa cunoştinţele aplicaţiilor dezvoltate într-un Model. Companiile interesate de extinderea către noi pieţe pot face acest lucru chiar şi în momentul în care cunoştinţele nu sunt disponibile în regiuni sau pieţe noi.

Sisteme Cloud Ready
IBM integrează cu PureSystem – complet - toate componentele tehnologice necesare pentru a implementa un sistem cloud privat în câteva minute. Îmbinând serverele virtualizate, sistemele de stocare şi de reţelistică disponibile pe soluţia PureSystems cu software de administrare a mediului cloud, organizaţiile IT au la dispoziţie un sistem cloud gata de implementat – oferindu-le un mediu cloud privat ce poate fi scalat. Mediul PureSystems cloud este furnizat cu securitate integrată, limitând posibilitatea unor incidente de securitate,
Pentru a accelera utilizarea mediului cloud, IBM a inclus o interfaţă cloud self-service în soluţia PureSystems. De exemplu, dezvoltatorii software pot folosi caracteristica self-service pentru a configura aplicaţii cloud fără ajutor din partea departamentelor IT. Soluţia PureSystems va răspunde cerințelor aplicaţiilor şi serviciilor şi va lua decizii în funcţie de cea mai bună implementare pentru resursele IT, menţinând eficienţa, performanţa şi controlul la nivel maxim.
PureSystems integrează aceleaşi tehnologii şi aplicaţii software de bază utilizate de ofertele IBM SmartCloud Services. De aceea, prin intermediul partajării capabilităţilor şi interfeţelor comune, dezvoltatorii aplicaţiilor pot folosi IBM SmartCloud Services pentru a crea şi testa noi aplicaţii.

Preţuri şi disponibilitate
Primele două modele din familia PureSystems - PureFlex System şi PureApplication System – vor fi disponibile clienţilor în acest trimestru. PureSystems suportă procesoarele IBM POWER şi procesoarele Intel.
Clienţii certificaţi care aleg opţiuni de finanţare de la IBM vor avea beneficii imediate prin intermediul ofertei IBM PureSystems, începând plata ratelor la 90 de zile după achiziţie. Opţiunile flexibile de finanţare furnizate de IBM Global Financing uşurează achiziţia soluţiilor PureSystems de către clienţi, permiţându-le să administreze mai bine bugetele prin intermediul ratelor predictibile. IBM Global Asset Recovery Services poate efectua operatiuni de ’buy back’’ pentru serverele IBM mai vechi, dar si pentru serverele HP şi Oracle ce aparţin clienţilor ce vor utiliza IBM PureSystem.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite