Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Asseco SEE Romania dezvolta si perfectioneaza aplicatia “abSolut core banking”

19 Aprilie 2012



Asseco SEE Romania, unul din cei mai importanti integratori de sisteme, solutii si sevictii IT, precum si dezvoltator de aplicatii pentru sectorul bancar din Romania, anunta dezvoltarea produsului strategic “abSolut core-banking”. Aplicatia, construita pe platforma Oracle, este destinata sustinerii activitatilor specifice unei banci comerciale, fiind organizata pe module customizabile, aferente produselor bancare si cuprinzand inclusiv componente de contabilitate bancara si raportare.



Alina Boboc,
CEO Divizia Banking
Asseco SEE Romania

Am reusit sa avem succes cu implementarile acestei solutii in 12 banci din Romania, ceea ce este o dovada ca nivelul sau de performanta a corespuns asteptarilor, deloc mici, ale clientilor nostri, mai ales ca discutam despre institutii bancare cu activitate internationala”, spune Alina Boboc, CEO Divizia Banking in cadrul Asseco SEE Romania.
Urmare a succesului inregistrat in anii anteriori cu implementarile acestei solutii, boardul grupului Asseco SEE a aprobat pentru anul acesta un buget special de cercetare/dezvoltare pentru perfectionarea produsului, ceea ce arata increderea in fiabilitatea aplicatiei si capacitatea profesionala a specialistilor romani care sunt implicati in acest proiect. Este o provocare majora pentru firma noastra, avand ca obiectiv perfectionarea si dezvoltarea produsului, in asa fel incat la sfarsitul acestui an sa propunem partenerilor nostri imbunatatiri substantiale. De asemenea, credem ca solutia va deveni atractiva si pentru alte sectoare ale domeniului bancar de la noi, care nu au fost explorate pana acum”, a declarat Mihai Basturescu, seful Departamentului Core Banking din cadrul Asseco SEE Romania.
Asseco SEE Romania este o companie care promoveaza in mod sistematic conceptul de ONE STOP SHOP FOR BANKING, ceea ce presupune asigurarea unei game largi de solutii si servicii pentru domeniul bancar, pornind de la infrastructura si acoperind numeroase alte necesitati: Multichannel, Paymenty Gateway, Business Intelligence, Multicash, Mobile Banking & Authentication.
Cu 32,8 mil. Euro volum de afaceri si aprox. 3 milione profit net in 2011, Asseco SEE Romania a realizat 30% din volumul de afaceri al Asseco South Eastern Europe (care este operationala in 13 tari din spatiul balcanic), cu doar 16% din numarul de angajati, avand cel mai ridicat nivel de profitabilitate de pana acum.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
User
habar nu are pe ce lume traieste CEo ala.Le-au plecat toti oamneii de baza si acuma multe dintre bancile care au aplicatia ab-solut vor sa migreze la altceva!
23 Aprilie 2012, 12:34:31