Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Asseco SEE Romania, compania cea mai profitabila din grupul IT Asseco South Eastern Europe

27 Aprilie 2012



- Cu 16% din numarul de angajati s-a realizat aproape 30% din cifra de afaceri a intregului grup regional -

Cu 32,28 milioane de euro cifra de afaceri si 2,88 milioane profit net, rezultate obtinute in 2011, cu un numar de 187 de angajati, Asseco SEE Romania a inregistrat cel mai performant nivel de profitabilitate la nivelul grupului Asseco South Eastern Europe”, a declarat un oficial al companiei.


Calin Barseti, CEO System Integration, Asseco South Eastern Europe: “Aceste rezultate inseamna 172.620 euro cifra de afaceri/angajat si 15.400 euro profit net/angajat, indicatori care se situeaza mult peste rezultatele obtinute la nivelul intregului grup regional (1.213 angajati au obtinut 111,2 mil. euro cifra de afaceri si 13,26 mil. euro profit, ceea ce inseamna 91.673 euro cifra de afaceri/angajat si 10.931 euro profit net/angajat,). “Performantele Asseco SEE Romania au fost obtinute in conditii economice extrem de dificile, la care s-au adaugat problemele generate de fuziunea firmelor achizitionate de grupul polonez IT in Romania. Putem aprecia ca am depasit intr-un mod mai mult decat onorabil aceste greutati. Cu rezultatele obtinute in 2011, Asseco SEE Romania va continua sa se situeze printre cele mai importante companii IT din Romania, lucru care se intampla in mod constant de multi ani”.
Asseco SEE Romania este unul din cei mai puternici integratori de produse, solutii si servicii IT, precum si dezvoltator de aplicatii pentru sectorul bancar din Romania si face parte din grupul regional Asseco South Eastern Europe, care cuprinde 13 entitati nationale de business din zona Balcanilor (cele mai importante piete ca volum de afaceri inregistrat in 2011 fiind cele din Serbia, Croatia, Macedonia si Turcia).
De remarcat faptul ca in 2011, grupul Asseco SEE a obtnut un profit de 13,26 mil. de euro, sensibil in crestere fata de 2010 (10,88 mil. euro), ceea ce va asigura companiei mentinerea o pozitie de varf la nivelul ierarhiilor europene (locul 8 in 2010, intr-n top alcatuit de Truffle)..
Din anul 2010, Asseco South Eastern Europe este listata la Bursa din Varsovia, iar entitatea din Romania este rezultatul achizitilor, incepute in 2007, de catre grupul polonez Asseco a companiilor locale Net Consulting, FIBA Software si Probass, a caror fuziune a fost finalizata in 2010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite