Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Parteneriat Computaris - Prime Telecom, pentru lansarea primului operator virtual MVNE din România

30 Aprilie 2012Computaris, companie ce activeaza pe piața de consultanță și integrare de sisteme din industria telecom, și Prime Telecom, companie de telecomunicații cu capital 100% privat românesc, au anunțat în cadrul unui eveniment recent stabilirea unui parteneriat în vederea lansării primului operator virtual MVNE - (Mobile Virtual Network Enabler) din România. Marian Velicu, veteran în industria de telecomunicații din România, va conduce acest proiect.
Apariția primului MVNE din România va sprijiji în mod semnificativ lansarea operatorilor mobili virtuali. Aceștia iși vor diminua semnificativ costurile inițiale, nemaifiind nevoiți să investească sume considerabile în echipamente și infrastructură. Prezența MVNO-urilor în România va relansa competiția pe piața comunicațiilor mobile și va duce la apariția de noi servicii inovative” afirmă Marian Velicu.
Pe lângă furnizarea infrastructurii, MVNE-urile sprijină operatorii mobili virtuali fără experiență în telecomunicații, reducându-le volumul de operațiuni prin gestionarea serviciilor de facturare, de provizionare a elementelor din rețea și de administrare, permițându-le, astfel, să se concentreze pe punctele forte ale brand-ului lor, pe loializarea clienților și pe activitățile de marketing.
Prin alianța cu un facilitator de rețea mobilă virtuală experimentat - MVNE, un MVNO își reduce riscurile tehnice precum și resursele financiare, de timp și umane investite în dobândirea know-how-ului specific. MVNE-urile pot acoperi toate procesele operatorilor mobili virtuali, oferind soluții complete, end-to-end, precum sisteme BSS/OSS integrate cu sistemele operatorului de bază, oferind operatorului virtual suport tehnic și operațional la lansarea pe piață” declară Bogdan Dănilă, CTO Computaris.
În țările dezvoltate MVNO-urile au o cotă de piață semnificativă, aceștia fiind acceptați de peste 10 ani de operatorii mobili, ca oportunități de generare noi venituri și de atragere de noi nișe de clienți, cota acestora de piață ajungând la 19% în Germania, 16% în Norvegia, 14% în Olanda, 13% în UK sau 7% în SUA. De asemenea, în țările învecinate, MVNO-urile funcționează deja de câțiva ani, în Ungaria având o cotă de peste 3,5% iar în Polonia de peste 1,6%. Operatorii mobili virtuali sunt furnizori de servicii de telefonie mobilă care au propria bază de clienți, însă nu dețin infrastructura proprie de telecomunicații. Pentru a oferi aceste servicii, ei inchiriază și utilizează elemente de rețea ale unui operator de telefonie mobilă, dar sunt exclusiv responsabili de obligațiile legale față de clienți.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite