Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

IBM lansează soluţiile PowerLinux pentru a ajuta clienţii să îmbunătăţească eficienţa şi informaţiile utile

01 Mai 2012



IBM a prezentat noi sisteme şi soluţii IBM PowerLinux ce ajută clienţii să beneficieze de eficienţa costurilor oferită de Linux şi virtualizarea activităţilor critice pentru procesele de business. Soluţiile IBM PowerLinux oferă integrare în cazul noilor sisteme hardware bazate pe procesoare POWER7 cu software Linux oferit de Red Hat si SUSE pentru analizarea unui volum mare de date, administrând aplicaţii specifice procesului de business şi livrând servicii de infrastructură open source.
Noile soluţii IBM PowerLinux pot fi implementate de toate tipurile de companii, odată cu introducerea a două noi servere specifice Linux: un sistem pentru sistemul IBM PureFlex recent anunţat, ce face parte din noua familie de sisteme IBM PureSystems cu expertiză integrată; dar şi un sistem IBM PowerLinux stand-alone, de înaltă performanţă, cu eficienţă energetică, configurat pentru sectorul mid market si mai mult.
Noile soluţii PowerLinux şi sistemele suportate sunt create pentru a oferi clienţilor timp şi costuri de implementare reduse, dar şi performanţa mai buna, siguranta şi consistenta a activităţilor mai crescute decât platformele x86 competitoare, cu costuri similare. Astfel se extinde abilitatea IBM de a adresa mai eficient cerinţele Linux ale clienţilor, în acelaşi mod în care sunt adresate cerinţele aplicaţiilor UNIX (AIX) şi IBM i prin intermediul Power Systems.
IBM oferă noile soluţii PowerLinux integrate şi optimizate pentru activităţi în conjunctie cu partenerii OEM şi furnizorii independenti software, începând cu trei activităţi specifice bazate pe Linux. Soluţiile IBM PowerLinux sunt create pentru a se adapta la cerinţele de performanţă ale fiecărei activităţi, oferind clienţilor un mediu IT mai simplu, bazat pe Linux, ce poate reduce costurile de infrastructură şi poate elibera personalul IT astfel încât sa se axeze pe introducerea de produse şi servicii inovative mai rapid pe piata.
Testele noastre au identificat rezultate de performanţă excelente pentru departamentul de resurse umane de la Zucchetti şi aplicaţiile ERP ce rulează pe noile sisteme PowerLinux – o îmbunătăţire cu cel puţin 40% faţă de sistemele Linux bazate pe Intel x86”, a precizat Alberto Cazzulani, HR Business Unit Technologies & Services Manager for Zucchetti Group, furnizor de top de soluţii software şi tehnologice de pe piaţa italiană, având peste 450.000 de sisteme instalate şi 85.000 de clienţi.
Bazând noile soluţii pe sisteme Power având instalat sistemul de operare Linux şi PowerVM pentru tehnologia de virtualizare Linux, IBM poate furniza o valoare de business mai mare pentru clienţi la costuri mai reduse decât competitorii ce oferă Linux instalat pe servere x86. Suplimentar, înlocuind serverele Windows bazate pe x86 cu sisteme PowerLinux şi utilizând aplicaţii open source, clienţii pot reduce costurile micşorând sau eliminând taxele de licenţiere şi de actualizare pentru aplicaţiile software.
Prin intermediul PowerLinux, IBM a realizat un efort conştient real de a reduce costurile de achiziţie pentru clienţii ce doreau să beneficieze de sistemele POWER pentru a rula mediile Linux”, a precizat Andy Lin, Solutions Consultant, Mark III Systems. “Astfel, clienţii ce nu luau în considerare sistemele IBM în trecut, consideră că noile sisteme sunt potrivite pentru cerinţele de business. Acest lucru reprezintă o oportunitate atât pentru IBM, cât şi pentru Mark 3 Systems, în calitate de IBM Premier Business Partner”.

Universitatea din Hamburg îmbunătăţeşte performanţele sistemelor la costuri reduse
IBM colaborează cu clienţii dintr-un număr semnificativ de industrii şi zone geografice pentru a îmbunătăţi performanţele aplicaţiilor şi serviciilor bazate pe Linux. Printre clienţi se numără şi Universitatea din Hamburg. În calitate de participant la PHYsnet.org, proiect de colaborare ştiinţifică, Universitatea din Hamburg a dorit să îmbunătăţească nivelul de performanţă al serverelor PHYSnet, fără a investi într-un număr mare de servere fizice pentru departamentul de cercetare.
Implementând o configuraţie virtuală distribuită pentru sistemul OpenAFS folosind două sisteme IBM PowerLinux 7R2 ce rulează 10 servere Linux virtuale având instalate noile sisteme IBM PowerVM pentru PowerLinux, universitatea a îmbunătăţit performanţele de acces ale fişierelor cu 50%, la costuri cu 30% mai mici decât sistemele competitoare bazate pe Intel x86.
IBM PowerLinux reprezintă cea mai bună opţiune pentru a rula OpenAFS deoarece poate suporta cerinţele de intrare şi ieşire ale sistemului şi livrează produsele necesare pentru a accesa rapid fişierele”, a precizat Bodo Krause-Kyora, Head of Systems and Deputy Director, PHYSnet, pentru Universitatea din Hamburg. “Am fi fost nevoiţi să achiziţionăm mult mai multe sisteme Intel pentru a atinge acelaşi nivel de performanţă realizat prin intermediul a numai două servere IBM PowerLinux”.

Trei soluţii PowerLinux optimizate pentru activităţi
Pe măsură ce necesităţile de business ale clienţilor implică utilizarea soluţiilor open source, clienţii se confruntă cu provocarea de a menţine calitatea şi fiabilitatea serviciilor obţinute prin soluţii software proprietare. Prin cresterea posibilitatilor de auto-depanare şi auto-administrare ale sistemelor POWER7, clienţii pot rula cu încredere unul sau mai multe medii Linux scalabile, sigure şi flexibile. Noile soluţii PowerLinux includ:
Soluţia IBM PowerLinux de analiză a datelor
Companiile inteligente utilizează noi metode de a procesa volumul de date ce creşte exponenţial în cadrul organizaţiilor. Pentru a depasi această provocare, multe companii implementează infrastructuri bazate pe Linux create pentru a suporta atât date structurate şi nestructurate, uşurând procesul de obţinere, administrare şi analiză a informaţiilor, astfel încât să eficientizeze procesul decizional.
Posibilitatile de procesare paralelă ale sistemelor IBM PowerLinux asigura performanţe optime de calcul şi operaţiuni de intrare şi ieşire pentru proiecte de analiză a datelor folosind Apache Hadoop, o platformă software ce permite prelucrarea distribuită a seturilor mari de date pe mai multe calculatoare. Partenerul IBM, Fixstars doreşte să livreze aplicaţii bazate pe Hadoop pentru volume mari de date bazate pe sisteme IBM PowerLinux pentru piaţa companiilor mici şi mijlocii în 2012.
De asemenea, Sistemele PowerLinux ajută companiile să obţină mai eficient informaţii utile din volume mari de date prin intermediul soluţiilor IBM precum aplicaţii software IBM InfoSphere BigInsights ce permit organizaţiilor să analizeze o varietate de surse de informaţii. InfoSphere BigInsights va fi disponibil pentru sisteme PowerLinux pe 15 iunie. IBM InfoSphere Streams pentru sisteme PowerLinux, ce analizează date în mişcare, este disponibil imediat.
Integrarea şi optimizarea performanţelor de analiza pe sisteme IBM PowerLinux permit companiilor să ruleze mii de sarcini în paralel pentru a livra mai rapid servicii de analiza a datelor referitoare la carduri de credit pentru a îmbunătăţi detecţia fraudelor în timp real sau examinarea datelor de pe social media în timp real pentru a înţelege mai bine părerile clienţilor despre companii.

Soluţia IBM PowerLinux pentru aplicaţii industriale
Un număr tot mai mare de companii utilizează Linux pentru aplicaţiile de business create pentru sectorul industrial respectiv şi optimizate pentru sarcini de business specifice. Sistemele IBM PowerLinux oferă o platformă securizată, elastică şi integrată pentru aplicaţii industriale, furnizând implementare eficientă ce permite livrare rapidă pentru servicii noi, care fac diferenţa, fără a exista timpi de nefuncţionare.
Prin intermediul IBM PowerLinux Solution Edition pentru aplicaţii SAP, magazinele IT medii pot oferi aceste servicii la costuri mai mici pentru fiecare activitate, dar şi calitate mai ridicată faţă de serverele x86 ce rulează Windows sau Linux. Furnizorii independenţi de software precum Zucchetti Group vor funiza soluţii pre-integrate, testate şi validate, personalizate pentru regiunile locale într-o varietate mare de sectoare industriale.

Soluţia IBM PowerLinux pentru servicii de infrastructură open source
Sistemele PowerLinux oferă control eficient din punct de vedere al costurilor pentru servere şi imagini virtuale odată cu introducerea noilor tehnologii de virtualizare PowerVM pentru PowerLinux. Prin intermediul unui număr redus de servere ce trebuie administrate, companiile pot livra servicii precum colaborare web, pe email şi în mediul de business mai eficient din punct de vedere al costurilor, folosind sisteme PowerLinux în calitate de bază pentru livrarea flexibilă a aplicaţiilor software open source. Deoarece sunt integrate, optimizate şi testate, sistemele PowerLinux oferă virtualizare mai sigură şi mai scalabilă pentru serviciile de infrastructură.

Pe măsură ce directorii IT doresc să transforme departamentele IT dintr-un centru de costuri în active strategice, majoritatea directorilor consideră că singura opţiune de a beneficia de aplicaţii open source este implementarea Linux pe servere x86 echipate cu software VMware”, menţionează Colin Parris, General Manager, IBM Power Systems. “Furnizarea de sisteme Power pentru piaţa Linux este o iniţiativă importantă pentru IBM. Prin intermediul soluţiilor şi sistemelor IBM PowerLinux clienţii au la dispoziţie alternative eficiente şi performante, precum şi un ecosistem vast de suport din partea partenerilor globali pentru a implementa soluţia potrivită – hardware, software şi servicii – astfel încât să îndeplinească toate cerinţele de business”.

Construite pe noi servere dedicate Linux
Noile soluţii IBM PowerLinux pot fi implementate de companii de toate dimensiunile odată cu introducerea a două noi servere dedicate Linux:
•Nodul de calcul IBM Flex System p24L – un server specific Linux, cu două socket-uri, dedicat noului sistem IBM PureFlex recent anunţat, ce conţine 12 sau 16 microprocesoare POWER7, opţiuni pentru sistemele de operare Red Hat Enterprise Linux sau SUSE Linux Enterprise Server, şi aplicaţia PowerVM pentru PowerLinux preinstalată. Noul server dedicat Linux este suportat de configuraţiile PureFlex System Express, Standard şi Enterprise.
•Sistemul IBM PowerLinux 7R2 – un server eficient, performant, cu două socket-uri ce suportă 16 microprocesoare POWER7 şi o gamă largă de sisteme de operare Linux - Red Hat Enterprise Linux sau SUSE Linux Enterprise Server. Scalabil şi eficient datorită soluţiei PowerVM pentru PowerLinux preinstalată, sistemul PowerLinux 7R2 poate rula multiple sarcini Linux, oferind costuri semnificativ mai mici pentru infrastructura virtualizată.

Opţiuni de finanţare
Departamentul IBM Global Financing oferă opţiuni flexibile de finanţare astfel încât clienţii pot achiziţiona noile sisteme PowerLinux şi pot micşora costurile totale de proprietate. De exemplu, clienţii certificaţi (1) pot achiziţiona sistemul PowerLinux 7R2 cu 128GB/3.6TB pentru o rată lunară de 400 de dolari, fără avans, timp de 36 de luni. Departamentul IBM Global Financing permite clienţilor să administreze bugetele mai uşor, prin intermediul ratelor predictibile. De asemenea, se poate reduce riscul de învechire a tehnologiilor IT prin intermediul opţiunilor de actualizare la mijlocul sau la sfârşitul perioadei de leasing. Mii de clienţi de pe glob beneficiază de avantajele finanţării soluţiilor Power Systems.
Începând cu anul 2000, Linux a deţinut o poziţie strategică în cadrul portofoliului de sisteme IBM, iar IBM a investit peste 1 miliard de dolari în soluţiile Linux până în prezent. IBM se numără printre contribuitorii de top la codul Linux; peste 600 de angajaţi IBM fiind implicaţi în peste 100 de proiecte open source. Construite pe sistemul de operare Linux, soluţiile open source şi software IBM, soluţiile IBM PowerLinux sunt create pentru a ajuta clienţii să eficientizeze procesul decizional şi operaţional.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite