Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Evenimente >> Stiri si comunicate

IBM PureSystems accelereaza adoptarea cloud computing

07 Mai 2012



Recent, IBM a lansat si pe piata din Romania o noua familie de sisteme expert integrate – PureSystems. Mai multe detalii despre importanta acestui anunt pentru clientii IBM ne-a oferit Botond Kiss, Business Line Manager, IBM Growth Markets (foto).


Market Watch: Ce inseamna acest anunt pentru clientii IBM?
Botond Kiss
: Daca ne uitam la bugetul total alocat IT-ului de catre companii, de cele mai multe ori acestea se vor intreba cum vor aloca bani si pentru noile proiecte sau pentru inovatii? Si cum vor reduce costurile, gestionand activitatea fara a intrerupe procesele de lucru?
In primul rand, odata cu noua familie IBM PureSystems lansata recent, clientii pot transfera mai multi bani catre proiecte noi. Daca vor sa fie mai competitivi, chiar daca au un buget fix, pot sa cheltuiasca mai multi bani pentru utilizarea de noi aplicatii si pentru inovare.
In al doilea rand, au mai mult timp la dispozitie pentru pregatirea unor noi proiecte sau a unor noi aplicatii, ceea ce inseamna simplificarea si automatizarea acestor pasi. Cred ca orice client are nevoie de asa ceva – reduceri de costuri, transferul bugetului pentru noi proiecte si rapiditate, astfel incat aplicatiile sa functioneze la capacitatea maxima si sa creeze valoare reala afacerii lor si clientilor.



Market Watch: Care sunt atributele care definesc sistemele expert integrate?
Botond Kiss
: Sunt trei atribute de baza. Primul este expertiza incorporata în noile sisteme, ceea ce face ca acestea sa fie usor de implementat si gestionat. Sistemul e suficient de inteligent ca sa stie ce resurse sa foloseasca. Exista un set de modele de expertiza, din perspectiva aplicatiilor software. Lucram cu furnizorii de software independenti (ISV – Independent Software Vendor) pentru a crea toate metadatele, tot ce este necesar pentru a pune la punct rapid acea aplicatie – serverul de baze de date, serverul de aplicatii, serverul de web, serverul de mail etc.
Al doilea atribut este integrarea prin proiectare. Clientul sau partenerul nu trebuie sa piarda timp cu despachetarea sistemului, cu instalarea sau descarcarea ultimelor aplicatii software. Totul este facut deja de noi. A fost gandit ca un sistem integrat, nu ca niste solutii hardware si software separate. Are o singura interfata, prin care se poate coordona intreaga activitate.
In al treilea rand este vorba de simplificarea intregii experiente. Fiecare parte a ciclului de viata devine mai simpla datorita managementului integrat al intregului sistem si a unei game largi de solutii optimizate. Insa cum simplificam instalarea de noi aplicatii pentru clienti? In nucleul PureSystems putem vedea toate aplicatiile care sunt deja configurate, iar altele noi pot fi instalate rapid. Putem face un upgrade al sistemului, fara sa oprim aplicatiile si fara ca productia sa intampine vreo problema.
Asadar e vorba despre expertiza incorporata, integrare prin proiectare si simplificarea experientei de utilizare.


Market Watch: Prin ce se deosebeste abordarea IBM de alte abordari de pe piata?
Botond Kiss
: In primul rand, este vorba despre integrarea intregii solutii. Daca ne uitam la alte solutii integrate, in principal solutiile de stocare, acestea provin de la alt partener sau chiar aplicatiile sunt luate de la alt furnizor. La noi, solutia e gandita sa lucreze cu ceea ce are deja clientul instalat. Daca vrea un upgrade, clientul nu mai trebuie sa cheltuiasca un milion de dolari pentru upgrade. Deci cred ca diferentierea reala consta in nivelul de integrare pe care il oferim si in faptul ca strategia noastra a fost de a crea un echilibru cu ceea ce clientul detine deja si sa lucram cu standardele existente, sa nu trebuiasca sa inlocuim nici macar o singura aplicatie. Cu PureSystems clientul se va putea concentra pe inovarea afacerii, in loc sa conceapa, sa testeze si sa ajusteze solutii integrate personalizate, va economisi timp şi bani.


Market Watch: Aveti cateva exemple ale modului in care clientii beneficiaza de aceste avantaje?
Botond Kiss
: Avem cateva sisteme pe care clientii nostri le testeaza deja, din domenii diverse, precum financiar-bancar, retail etc. Cel mai simplu mod de a ilustra asta, este lucrul cu SAP, deoarece foarte multe companii lucreaza cu SAP. In cazul SAP, ai mai multe servere pentru baze de date, servere de aplicatii multiple, arhitectura este foarte complexa. Clientii pot instala SAP mult mai rapid utilizand IBM PureSystems – conform studiilor noastre, cam de cinci ori mai rapid decat o instalare obisnuita. Cred ca acesta este un exemplu foarte simplu pentru ca toti clientii nostri sa inteleaga ca obtin valoare foarte usor cu sistemele expert integrate.
Aceste solutii sunt mai potrivite pentru intreprinderile foarte mari. Am realizat insa trei versiuni: Express, Standard si Enterprise. Versiunea Express vine cu cateva servere, retelistica, mediu de stocare, rack – fiind potrivita pentru o companie medie. Nu toate companiile mici si medii au resursele si abilitatile pentru un administrator de retea, de servere sau de baze de date. Noi le putem oferi asta, integrat in sistem. Nu trebuie sa-si faca griji cum sa configureze sau sa optimizeze sistemul. Le livram o solutie completa, la un pret de pornire foarte bun. De asemenea, IBM PureSystems sunt create pentru cloud, accelereaza adoptarea cloud computing. Mediul PureSystems cloud este furnizat cu securitate integrată, limitând posibilitatea unor incidente de securitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite