Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

IQube castiga finala nationala a Imagine Cup 2012

07 Mai 2012



Echipa IQube a castigat finala nationala a Microsoft Imagine Cup 2012, secțiunea Software Design. Echipa formată din Otilia Stretcu, Lucian Bara, Remus Barbatei și Viktor Ardelean și coordonată de mentorul drd. ing. Andrei Stancovici, va reprezenta România în finala internațională ce va avea loc în perioada 6-10 iulie în Sydney, Australia.


Realitatea de la care membrii echipei IQube au plecat este că în multe școli nu există condiții pentru realizarea experimentelor științifice, din motive ce țin de buget, personal și competențe. Proiectul prezentat, LiveX Learning Platform, permite realizarea de experimente accesibile și interactive ce stimulează creativitatea elevilor și studenților. Soluția se bazează pe inovații hardware numite IQube-uri pentru realizarea „practică” a experimentelor (și poate întrebuința alte dispozitive inteligente, cum sunt smartphone-uri, tablete sau sensori Kinect). Succesul de la prototip la câteva școli și mai departe la prezență internațională este susținut de o infrastructură de servicii în cloud implementate pe Windows Azure.


Imagine Cup 2012 a avut la start peste 300 de studenți români. În secțiunea Software Design, 14 echipe dintr-un total de 20 înscrise au fost invitate în finala națională. Sponsorul finalei naționale, Nokia România, a premiat cu 10 smartphone-uri Nokia Lumia 800 cele mai bune soluții.


Aflată la cea de-a 10-a ediție, Imagine Cup este cea mai importantă competiție de tehnologie adresată studenților. 1,4 milioane de studenți din întreaga lume s-au înscris până în prezent la ediția din 2012, reprezentând 183 de țări. Peste 7.000 de studenți români au participat în competiție în tot acest timp și România a fost de 4 ori campioană mondială.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite