Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Romania, prezenta cu trei proiecte la Intel ISEF 2012

09 Mai 2012




O altă problema actuală identificată de cei doi este poluarea mediului şi necesitatea stringentă de a se interveni cu mijloace de combatere eficiente și nepoluante împotriva insectelor generatoare de boli.


Dragos Gherghescu



Ionuţ Budişteanu şi Dragoş Gherghescu au participat şi în anii anteriori la Intel ISEF. Ionuţ Budişteanu, un tânăr cunoscut în România pentru inovaţiile sale, se află deja la a treia participare la Intel ISEF. Anul trecut el a câştigat locul patru în cadrul secţiunii „Informatică” cu un proiect bazat pe inteligenţa artificială. CV-ul lui Ionuţ cuprinde, printre altele, premiul I din partea Association for Computing Machinery, premiul I la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret 2009, secţiunea IT şi locul I la Concursul Studenţesc de proiecte în domeniul Ştiinţă şi Ingineria calculatoarelor „Hardware & software engineering 2010”.
De asemenea, Dragoş Gherghescu a participat la ediţia de anul trecut a Intel ISEF cu un proiect despre controlul biologic al ţânţarilor.



Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) este cea mai mare competiţie din lume dedicată liceenilor, care adună anual peste 1.500 de tineri din 65 de ţări. România participă la ediţia din acest an, pentru a patra oară consecutiv.
Concursul uneşte în fiecare an elevi care au proiecte inovatoare și scoate în evidență talentul lor în cadrul unei competiţii internaţionale la care sunt puse la bătaie premii şi burse în valoare de 4 milioane de dolari. Finaliştii competiţiei Intel International Science and Engineering Fair sunt selectaţi anual din sute de concursuri internaţionale de ştiinţă şi inginerie afiliate. Proiectele lor sunt evaluate apoi de ingineri cu specializări ce acoperă aproape întregul spectru de ştiinţă, toţi având titlul de Doctor sau o echivalenţă profesională de 6 ani într-o disciplină ştiinţifică.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite