Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum definim misiunea unui proiect

21 Mai 2012
Principala problemă „politică“ cu care proiectul se confruntă este aceea că sponsorul va stabili misiunea proiectului pe baza modului în care el înţelege problema. Uneori, această înţelegere este una greşită, iar echipa de proiect va trebui să trateze o astfel de situaţie corespunzător, pentru a nu utiliza resursele de care proiectul dispune doar pentru a observa la finalul acestuia că a fost construită o soluţie bună pentru o problemă identificată greşit.

Misiunea unui proiect poate fi definită răspunzând la două întrebări:

„Ce trebuie făcut?“
„Pentru cine vom face?“

Concluzionând, putem spune că misiunea oricărui proiect este aceea de a îndeplini o viziune, iar această viziune aparţine întotdeauna clientului şi trebuie să aibă la bază nevoile reale ale acestuia, identificate corect. De aceea, atunci când implementaţi un proiect, trebuie să vă asiguraţi că acesta a fost bine şi corect definit, iar aceste aspecte trebuie validate cu beneficiarul proiectului cât mai devreme în cadrul implementării proiectului. Astfel, veţi creşte şansele de succes ale proiectului pe care îl derulaţi şi vă veţi asigura că finalizarea cu succes a proiectului va determina şi rezolvarea problemei reale a beneficiarului său.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
Panouldebord
Tocmai pentru identificarea Åi definirea cât mai corectÄ a problemelor într-un mod colaborativ am construit site-ul http://panouldebord.ro . Consider cÄ atât la nivel social cât Åi organizaÅ£ional oamenii trebuie în primul rând sÄ-Åi înÅ£eleagÄ problemele Åi cauzele care le-au generat Åi abia apoi sÄ le rezolve. Iar pentru ca o problemÄ sÄ fie cât mai corect definitÄ ar fi bine ca fiecare sÄ-Åi exprime punctul de vedere. DacÄ apoi rezultatul agregat din contribuÅ£iile fiecÄruia este accesibil oricui, cred cÄ asta poate funcÅ£iona ca un vector de deschidere a conÅtiinÅ£ei fiecÄruia. Sunt foarte curios ce pÄrere aveÅ£i de site.
01 Noiembrie 2012, 11:05:28