Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum definim misiunea unui proiect

21 Mai 2012




Principala problemă „politică“ cu care proiectul se confruntă este aceea că sponsorul va stabili misiunea proiectului pe baza modului în care el înţelege problema. Uneori, această înţelegere este una greşită, iar echipa de proiect va trebui să trateze o astfel de situaţie corespunzător, pentru a nu utiliza resursele de care proiectul dispune doar pentru a observa la finalul acestuia că a fost construită o soluţie bună pentru o problemă identificată greşit.

Misiunea unui proiect poate fi definită răspunzând la două întrebări:

„Ce trebuie făcut?“
„Pentru cine vom face?“

Concluzionând, putem spune că misiunea oricărui proiect este aceea de a îndeplini o viziune, iar această viziune aparţine întotdeauna clientului şi trebuie să aibă la bază nevoile reale ale acestuia, identificate corect. De aceea, atunci când implementaţi un proiect, trebuie să vă asiguraţi că acesta a fost bine şi corect definit, iar aceste aspecte trebuie validate cu beneficiarul proiectului cât mai devreme în cadrul implementării proiectului. Astfel, veţi creşte şansele de succes ale proiectului pe care îl derulaţi şi vă veţi asigura că finalizarea cu succes a proiectului va determina şi rezolvarea problemei reale a beneficiarului său.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Panouldebord
Tocmai pentru identificarea şi definirea cât mai corectă a problemelor într-un mod colaborativ am construit site-ul http://panouldebord.ro . Consider că atât la nivel social cât şi organizaţional oamenii trebuie în primul rând să-şi înţeleagă problemele şi cauzele care le-au generat şi abia apoi să le rezolve. Iar pentru ca o problemă să fie cât mai corect definită ar fi bine ca fiecare să-şi exprime punctul de vedere. Dacă apoi rezultatul agregat din contribuţiile fiecăruia este accesibil oricui, cred că asta poate funcţiona ca un vector de deschidere a conştiinţei fiecăruia. Sunt foarte curios ce părere aveţi de site.
01 Noiembrie 2012, 11:05:28