Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sistec impune soluţia Abas pe piaţa ERP locală

21 Mai 2012




Marius Căpraru,
CEO Sistec

„În decurs de şaşe ani, am investit peste 1,5 milioane de euro în parteneriatul cu Abas Software AG, am finalizat localizarea aplicaţiei Abas ERP şi am construit o echipă de specialişti cu competenţe solide, cu ajutorul căreia suntem convinşi că vom reuşi chiar în 2012 să impunem soluţia Abas ERP ca pe un nume recunoscut de piaţa românească de ERP.“


Sistec, unul dintre principalii integratori de sisteme IT, care activează de peste 17 ani pe piaţa locală, şi Abas Software AG, furnizor de soluţii software dedicate sectorului de afaceri, cu o experienţă de peste trei decenii, au organizat recent evenimentul comun „ERP 360°“, dedicat prezentării noilor capabilităţi pe care le oferă soluţiile companiei germane, dar şi modului în care acestea au fost valorificate de către companiile româneşti.


Partener al Abas din 2005, compania Sistec a reuşit să-şi treacă în portofoliu, în decurs de mai puţin de şapte ani, 15 clienţi totalizând un număr de aproximativ 250 de utilizatori care au ales soluţiile companiei germane, printre aceştia numărându-se nume importante ale industriei producătoare româneşti, precum Subansamble Auto Piteşti, GIC Nosag Metal, Star Transmi-ssion Cugir, Apulum Alba Iulia etc.

Cu o echipă de peste 180 de specialişti, sediul central în Bucureşti, un centru regional în Cluj şi 27 de puncte de prezenţă în principalele judeţe ale ţării, Sistec reuşeşte să facă anual o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro şi să fie profitabil a declarat în deschiderea evenimentului Marius Căpraru, CEO Sistec. Un rezultat notabil, având în vedere contextul economic dificil, care a obligat numeroase companii mici şi mijlocii – locale, dar nu numai – să sisteze sau să reducă bugetele alocate investiţiilor IT, o măsură drastică ale cărei efecte afectează nivelul de performanţă al respectivelor companii.

Acesta este şi motivul pentru care, după cum a precizat Peter Forscht, unul din acţionarii Abas, din ce în ce mai multe IMM-uri se orientează la momentul actual către sisteme informatice complexe, de tip Enterprise Resource Planning (ERP), având o serie de cerinţe specifice vizavi de acest tip de aplicaţii. Dintre principalele solicitări venite din partea acestei categorii de potenţiali clienţi se remarcă cele legate de posibilităţile avansate de personalizare a aplicaţiei, astfel încât aceasta să poată răspunde optim la nevoile reale de afaceri, uşurinţa în utilizare, dar şi în efectuarea operaţiunilor de mentenanţă, posibilitatea realizării rapide de dezvoltări. Nu în ultimul rând, se remarcă cerinţele exprese legate de un randament cât mai rapid al investiţiei (Return on Investement – RoI), precum şi un raport calitate/preţ cât mai avantajos, solicitări venite din ce în ce mai frecvent nu numai din partea companiilor mici şi mijlocii.

După cum sublinia Peter Forscht, acest cumul de cerinţe conturează nevoia reală de soluţii ERP flexibile, care să le permită companiilor mici şi mijlocii să-şi menţină agilitatea, un avantaj competitiv esenţial în actualul context economic.


Evenimentul Sistec – Abas Software AG


Etapele unei implementări ERP

Cel de al doilea reprezentant al companiei germane la evenimentul „ERP 360°“, Alexander Schwarz, a detaliat metodologia de implementare a soluţiei Abas ERP, Abas GIM – Successful global implementations method. Parcurgând fiecare etapă a implementării, de la analiza de business iniţială până la faza de „Go live“, domnul Schwarz a prezentat în amănunt provocările aferente fiecărui pas, precum şi soluţiile practice prin care acestea pot fi depăşite, exemplificând cu numeroase referinţe din proiectele internaţionale.

Cea de a doua sesiune a evenimentului, susţinută tot de Alexander Schwarz, a fost dedicată prezentării suitei de produse Abas ERP, Document Management, Business Intelligence şi Mobile Solutions. În demonstratia live de tip 3600 ERP, domnul Schwarz a detaliat, pe bază de scenarii, toate procesele de afaceri, de la vânzări şi distribuţie până la producţie, contabilitate şi rapoarte avansate de Business Intelligence.

Reprezentantul companiei germane a prezentat în amănunt modul în care soluţiile Abas pot fi integrate şi accesate prin intermediul device-urilor mobile, evidenţiind avantajele şi beneficiile pe care această abordare le poate oferi angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în afara biroului şi nu numai.


Interes faţă de beneficiile Abas ERP



Beneficii concrete

Evenimentul Sistec – Abas Software AG a fost încheiat cu prezentarea a două studii de caz realizate în companii româneşti care au ales soluţia Abas ERP.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
anonymous
"Sistec, unul dintre principalii integratori de sisteme IT"....ciudat, pe unde am tot fost in mediul IT, nimeni nu a auzit de ei. Si vorbesc de nume cu adevarat cunoscute in RO. "...Sistec reuşeşte să facă anual o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro şi să fie profitabil a declarat în deschiderea evenimentului Marius Căpraru, CEO Sistec...." - ce a uitat/omis domnul Capraru sa spuna, este ca aceasta cifra este obtinuta majoritar din contractele grupului RTC, la fel si profitabilitatea :) Ca e prea simplu sa iei banii dintr-un buzunar sa-i pui in altul, ca sa nu o faci. Da bine pe hartie, nu-i asa d-le Capraru?
31 Mai 2012, 02:44:18
anonymous
"Sistec, unul dintre principalii integratori de sisteme IT"....ciudat, pe unde am tot fost in mediul IT, nimeni nu a auzit de ei. Si vorbesc de nume cu adevarat cunoscute in RO. "...Sistec reuseste sa faca anual o cifra de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro si sa fie profitabil a declarat in deschiderea evenimentului Marius Capraru, CEO Sistec...." - ce a uitat/omis domnul Capraru sa spuna, este ca aceasta cifra este obtinuta majoritar din contractele Sistec-ului cu grupul RTC pe care le jecmaneste la propriu, la fel si profitabilitatea. Ca e prea simplu sa iei banii dintr-un buzunar sa-i pui in altul, ca sa nu o faci. Da bine pe hartie, nu-i asa d-le Capraru?
31 Mai 2012, 02:46:33