Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

De ce este asigurat viitorul de codurile de bare 2D?

22 Mai 2012



Mobilitatea înseamnă viteză, flexibilitate şi integrarea celor mai avansate tehnologii în domeniu pentru a reinventa procese şi a fluidiza fluxuri de lucru.

Din ce în ce mai multe industrii adoptă codurile de bare 2D. Pe de o parte, pentru că beneficiile majore obţinute prin folosirea codurilor de bare 2D sunt tot mai mari la nivelul proceselor de business. Pe de altă parte,odată cu introducerea codurilor de bare 2D, companiile pot include mult mai multe informaţii într-un spaţiu cât mai mic şi pot obţine un nivel ridicat de securitate şi o acurateţe în citirea codurilor de bare parţial distruse. Performanţa sigură pe suprafeţe curbate este un alt motiv pentru care codurile 2D au succes. Ele sunt simbolurile alese tot mai des pentru aplicaţii de marcare şi trasabilitate industriale. Independenţa faţă de o bază de date le face însă şi mai atractive, pentru că pot fi folosite în medii intensive de scanare, pentru identificarea produselor de dimensiuni foarte mici sau pentru realizarea de operaţiuni multiple - acelaşi scanner poate fi folosit de un schimb de lucru pentru identificarea producţiei în curs de finalizare, în timp ce un alt schimb îl poate folosi pentru operaţiuni de ridicare şi mutare, rutare automată şi asamblare, captură date pentru testarea calităţii etc.

Pentru citirea codurilor de bare 2D sunt folosite de obicei echipamente performante care au o toleranţă mare la mişcare, scanează mult mai rapid, pot citi simultan toate codurile de bare din raza de acţiune fără a necesita mutarea obiectelor, pot capta semnături şi folosi datele pentru înregistrarea tranzacţiilor, atunci când sunt asociate cu un computer mobil, pot fotografia un document, pot procesa codurile afişate pe ecranul telefoanelor mobile, televizoarelor, PC-urilor şi PDA-urilor.

Aceste cititoare sunt excelente pentru depozite, unde obiectele şi codurile de bare pot fi aşezate la distanţe mari de podea, pentru identificarea componentelor electronice şi a produselor de mici dimensiuni, în aplicaţii de loialitate, emiterea de tickete, marketing mobil, merchandising, pentru a monitoriza competiţia şi programele de reducere a numărului de reclamaţii etc. În aplicaţiile de field services – tehnicienii pot folosi aceleaşi scanere pentru a înregistra modul în care funcţionează o maşină şi pentru a ajuta la diagnosticarea rapidă a problemelor. În prestări servicii, aceste înregistrări pot fi folosite pentru traininguri viitoare sau pur şi simplu ca dovadă a unui serviciu excelent.


Motorola DS4208
www.idmag.ro


Motorola DS4208, Honeywell Xenon 1900, Datalogic Gryphon 4430 sunt doar câteva din echipamentele recomandate pentru aceste operaţiuni şi pot fi găsite pe www.idmag.ro, singurul magazine online B2B cu peste 80.000 de produse.

Motorola DS4208 este un cititor de coduri de bare care furnizează viteza specifică cititoarelor dezvoltate pe tehnologie laser, fiind folosit atât pentru citirea codurilor de bare 1D, cât şi 2D, fără a sacrifica calitatea scanării sau performanţa. Utilizatorii nu mai sunt obligaţi de acum să facă pauze între scanări sau să alinieze perfect codul de bare cu cititorul. Echipamentul poate citi coduri de bare printate pe etichetele de preţuri din retail, cât şi codurile afişate pe ecranele telefoanelor mobile. În egală măsură, DS4208 poate citi cu uşurinţă codul de bare 2D tipărit pe reţeta electronică în farmacii. Acest echipament permite o viteză de scanare constantă, indiferent de tipul de coduri de bare scanat. Citeşte imediat chiar şi coduri de bare deteriorate sau ilizibile. Cu ajutorul acestui echipament, restaurantele pot accepta cupoane mobile, discounturi, iar hotelurile pot permite clienţilor să utilizeze carduri electronice de loialitate stocate pe telefoanele mobile. Teatrele, parcurile tematice şi stadioanele pot scana tichetele mobile la fel de uşor cum scanează tichetele printate. Motorola DS4208 este dezvoltat conform standardului IP 43, ceea ce îi permite să ofere aceeaşi performanţă chiar şi după ce este expus unor condiţii extreme de mediu – căldură, frig, praf, apă. Conform testelor efectuate de specialiştii in domeniu, acest echipament continuă să funcţioneze chiar şi după 2000 de căderi repetate de la peste 1,80 m înălţime.


Xenon™ 1900
www.idmag.ro


Xenon™ 1900 de la Honeywell este singurul terminal mobil de la Honeywell care combină două tehnologii de succes: Adaptus® Imaging şi Omniplanar’s SwiftDecoder pentru a crea una dintre cele mai avansate platforme din industrie. Xenon 1900 reduce timpul de citire şi îmbunătăţeşte performanţele de scanare, inclusiv productivitatea şi procesarea mai rapidă pentru aproape toate tipurile de coduri de bare. Xenon 1900 poate fi folosit cu succes pentru scanarea fişelor pacienţilor, coşurilor de cumpărături, codurilor telefoanelor mobile, codurilor de bare de pe facturile de utilităţi etc.

Xenon 1900 citeşte coduri de bare a căror lizibilitate a fost serios afectată de factorii de mediu exterior: coduri de bare murdare, deteriorate, aplicate pe suprafeţe lucioase etc. A fost construit special pentru a citi coduri de bare liniare cu densitate înaltă, 2D şi coduri de bare introduse pe suprafeţe alternative, cum sunt ecranele telefoanelor mobile. Include capabilităţi avansate de captură imagini: auto decupare, mărire rezoluţie şi filtrare. Are un design ergonomic şi este cu 20% mai uşor şi cu peste 30% mai mic decât terminalele tradiţionale Acest lucru elimină oboseala operatorilor, permiţându-le o mai bună flexibilitate. Şi, pentru că include cu 75% mai puţine conexiuni electrice şi cu 38% mai puţine componente decât alte echipamente similare, este foarte rezistent.


Gryphon 4430


Gryphon 4430 de la Datalogic citeşte coduri de bare 1D şi 2D, inclusiv coduri de bare poştale, tip stivă şi composite, cum sunt PDF417. Ceea ce este extrem de interesant la acest cititor (cel puţin pentru companiile cu anumite nevoi de arhivare electronică) este faptul că poate fi folosit şi pentru a capta imagini cu dimensiuni până la A5 (buletine de identitate, permise de conducere, documente bancare etc). Această funcţionalitate îl face util în industrii precum cea financiar-bancară, de exemplu.

Gryphon 4430 este un echipament perfect pentru citirea codurilor de bare, indiferent de poziţia în care se află operatorul - poate determina mişcările naturale ale operatorilor, astfel încât să treacă automat de la un mod de folosire la altul. Poate funcţiona atât cu stativ cât şi fără pentru a oferi operatorilor libertate operaţională. Atât focalizatorul, cât şi senzorul pot fi programate în funcţie de preferinţele operatorului. Iluminarea profundă, continuă, maximizează confortul operatorilor. Fiind mult mai confortabil pentru privire decât alte produse competitive cu iluminare neîntreruptă focalizatorul cu patru puncte defineşte cu precizie zonele de citire şi reduce citirile accidentale. Tocmai de aceea este perfect pentru medii intensive de scanare cu multiple tipuri de coduri de bare.

Sunt disponibile şi câteva modele de mare densitate, special dezvoltate pentru citirea codurilor de bare mai mici, condensate. Acestea oferă o performanţă excelentă pentru operaţiunile de marketing mobil pentru aplicaţii de ticketing, pentru citirea codurilor de bare de pe ecranul echipamentelor mobile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite