Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Exista promisiuni ca in curand vom avea ATM-uri "real full-time"

21 Decembrie 2005



Colaborarea dintre producatorul RAD Data Communication, firma integratoare Omnilogic si operatorul Romtelecom va face in curand posibil ca posesorii de carduri sa aiba acces non stop la propriile economii sau linii de credit, fara intreruperi in functionarea ATM-urilor. Darea in functiune, in premiera la Raiffeisen, a noilor solutii de comunicatii in reteaua de bancomate este anuntata pentru luna decembrie a.c. In avanpremiera, unul din seminarele din cadrul Omnilogic Day , a avut ca obiect prezentarea solutiei tehnice si expunerea opiniilor partilor implicate.


Calin Rangu, director IT&C Raiffeisen Bank Romania:


„Realizarea parametrilor ceruti de cultura organizationala a bancii noastre impune colaborarea cu furnizori aflati la acelasi nivel de calitate, cu capacitati de inovare si cu un dinamism activ.


De la privatizare, in urma cu 3 ani, Raiffeisen a crescut de la 450 000 de clienti la peste 1.800.000 azi. Volumul activitatii anului trecut a inregistrat crestere de 96%. O imensa infrastructura de mii de echipamente, 210 de unitati bancare, 800 de ATM-uri, 6000 de POS-uri este administrata eficient de o echipa tehnica formata din numai 4 oameni. Acest lucru este posibil doar bazandu-ne pe tehnologii moderne si parteneri de nadejde.


Poate ar fi mai util sa vorbim nu atat de tehnologii, cat de avantajul creat clientilor bancii. Pe acestia nu ii intereseaza ca banca are acum un SPS4, ci cat de usor realizeaza o tranzactie la ATM-urile acesteia. Dar pentru a avea tehnologii care sa aduca o valoare adaugata serviciilor bancii, politica noastra este sa colaboram cu parteneri cat mai redutabili, asa cum sunt RAD Data Communication, Omnilogic si Romtelecom.


As dori sa mentionez in primul rand excelenta colaborare cu Romtelecom, o placuta surpriza pentru mine, practic un alt Romtelecom, fata de cel pe care il stiam cu numai 2 ani in urma, reprezentat acum de Dl. Voicu. De asemenea, perfecta conlucrare cu specialistii din Omnilogic si RAD Data Communication, care au creat in numai 6 luni un echipament cu totul special pentru banca, conform design-ului si cerintelor noastre, care va reduce cu 20% perioada de indisponibilitate a ATM-utrilor bancii, datorate, in cea mai mare masura, problemelor de comunicatii”.


Dl. Vasile Voicu, Director Divizia Servicii de Date si Internet, Romtelecom:


„Contractele de valoare mare sunt inca destul de rare in Romania. Tocmai de aceea, solutia prezentata aici, prin care am convins Raiffeisen sa utilizeze serviciile Romtelecom, este cu atat mai importanta. Ne-a fost mai usor sa castigam acest contract alaturi de RAD si Omnilogic, care s-au implicat in mod deosebit in proiect, am colaborat perfect si toti au dovedit profesionalism.


Care este schimbarea? Cele peste 800 ATM-uri din structura Raiffeisen erau conectate utilizand linii inchiriate analogice de la Romtelecom. Schimbarea consta in faptul ca am transformat aceste linii intr-o solutie IP. Se impacheteaza protocolul X25 peste protocol IP, utilizand ISDN in zonele in care nu avem acoperire cu alt tip de tehnologie, iar ca back-bone, o retea MPLS. Timpul de interventie al Romtelecom se scurteaza in acest fel la maxim 2 ore.


Acesta este un concept relativ nou pentru Romtelecom, dar totusi, des utilizat pe piata. Scurtandu-se timpul de raspuns al Romtelecom, se imbunatateste si serviciul bancii catre clienti care vor avea in ATM semnal „full time” inclusiv datorita solutiei de back – up GPRS. Impreuna cu RAD si Omnilogic s-a intamplat sa ajungem in zona de cercetare-dezvoltare de produs nou. SPS4 este un produs creat special pentru nevoile bancii ca sa puna impreuna tehnologia utilizata de Romtelecom si bancomatele Raiffeisen Bank, permitand atat interconectarea cu ISDN Basic Data Access, cat si cu alte tipuri de interfete (V35, V24). Credem ca proiectul este unul de succes, solutia poate fi generalizata si pentru alte banci, demonstram ca vechiul Romtelecom se schimba. De la „arhaicele” servicii de telegraf, telefon si fax, furnizam astazi comunicatii de date si internet de mare disponibilitate, SLA foarte bun si acum printre referintele noastre se numara si Raiffeisen Bank”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite