Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romānia – centru nearshore pentru Kapsch

22 Mai 2012




Kapsch earthDATAsafe


Kapsch earthDATAsafe este considerat cel mai sigur data center din Austria, fiind situat sub stâncile din Kapfenberg, într-un sistem de tuneluri care ajunge până la 320 de metri în adâncul muntelui şi sub un strat de rocă de până la 150 de metri grosime.
În aceste tuneluri construite în timpul celui de-al doilea război mondial, între 1943-1945, se produceau părţi componente pentru tancuri.

În anii 2002-2003 locaţia a fost reconstruită şi regândită pentru a funcţiona ca un data center, iar în iulie 2008 compania Kapsch a preluat complexul. La începutul lunii mai, Kapsch a organizat prima vizită a centrului pentru jurnalişti.

Complexul se întinde pe 8.500 m². Aici au fost amenajate săli cu o suprafaţă totală de 4.000 de m² şi tuneluri în lungime de 900 de metri (lungimea totală este de 2.200 m), precum şi opt zone de securitate, accesul fiind permis doar unui număr minim de angajaţi autorizaţi.

În acest spaţiu a fost implementat un concept special pentru a garanta securitatea centrului şi a datelor stocate. Acesta include, printre altele, sisteme speciale de control al accesului, sisteme de suprave-ghere şi protecţie împotriva incendiilor, precum şi sisteme independente de climatizare şi alimentare cu energie. Datorită poziţionarii sale în adâncul muntelui, earthDATAsafe este, de asemenea, protejat împotriva perturbaţiilor electromagnetice.

Conexiunile pentru alimentarea cu energie şi cele pentru reţeaua de date sunt redundante şi garantează protecţia sistemului împotriva avariilor şi a penelor de curent. Datorită faptului că e construit în interiorul muntelui reducerile de costuri cu răcirea sunt importante.

Kapsch va mări echipa din România

Compania fondată în 1892, este împărţită în trei divizii: Kapsch TrafficCom, Kapsch CarrierCom, Kapsch BusinessCom. De ultima dintre aceste divizii aparţine şi subsidiara din România, deschisă în 2009 la Bucureşti.

„Unul dintre motivele pentru care am venit în România a fost şi faptul că Austria este un investitor foarte important în România şi vrem să fim prezenţi acolo unde sunt şi clienţii noştri. România va deveni un centru nearshore. Vom creşte numărul angajaţilor şi vom opera de la distanţă din România în viitor”, a precizat Jochen Borenich, Chief Operating Officer al Kapsch BusinessCom.


Intrare securizată


Tunelul de intrare în data center


Kapsch Business Com se concentrează în principal în zona Europa Centrală şi de Est. „Clienţii din Europa Centrală şi de Est sunt mai conservatori în a transfera datele într-o altă ţară. Dacă externalizează ceva, în primul rând externalizează infrastructura, sunt mai sceptici în ceea ce priveşte externalizarea aplicaţiilor”, adaugă oficialul Kapsch.

Centrul deserveşte 50 de clienţi, în principal austrieci. În prezent, centrul este utilizat în proporţie de 60%, cu posibilitatea de extindere de 5-6 containere.

Conform oficialului Kapsch, piaţa IT din Austria creşte cu 2% pe an, iar piaţa de outsourcing cu 7% pe an.

„Din ceea ce am observat, există o cerere mai mare pentru proiecte outsourcing”, a adăugat Borenich.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
CALIN MIHAI
Buna seara As dori achiziționarea unui telefon iPhone 7 plus de 258 Gb Nu contează culoarea Cât ma costa ? Cât ar face până să ajungă la mine acasă in Constanta MULTUMESC O seara plăcuta
09 Noiembrie 2016, 09:38:49