Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ANIAP a revenit în forţă

22 Mai 2012



După o pauză de doi ani, Adunarea Generală a ANIAP (Asociaţia Naţională a Informaticienilor din Administraţia Publică) s-a reunit la sfârşitul lunii aprilie la Braşov. Greu încercată de tăierile drastice de salarii, administraţia publică locală şi-a trimis reprezentanţi din cadrul primăriilor, consiliilor judeţene şi prefecturilor, deşi mult mai puţini ca în alţi ani.

Cu toate acestea, cele două zile de prezentări au fost animate, aceste probleme neştirbind cu nimic interesul arătat de profesioniştii IT din administraţia publică pentru tehnologii şi soluţii dedicate sectorului.

În acest an, conferinţa ANIAP a adus în atenţie proiectele de succes ale administraţiei publice derulate împreună cu partenerii. Trei companii au participat în premieră la ANIAP: Kaspersky Lab, HP România şi Novensys.

Conferinţa a debutat cu prezentarea lui Teodor Cimpoeşu, director general Kaspersky Lab pentru România şi Bulgaria, care a dat exemple concrete despre vulnerabilităţile care pot apărea în sistemele informatice ale administraţiei publice: compromiterea comunicaţiilor, vizarea sistemelor critice e.g. SCADA, furtul de certificate, atacuri asupra sistemelor cloud/virtualizate.

Windows 8, SAM şi Office 365

Technet-ul Microsoft, nelipsit de la fiecare eveniment ANIAP, a inclus nu mai puţin de cinci prezentări.

Tudor Galoş, Consumer Marketing Manager, a vorbit despre consumerizarea IT-ului. Consumerizarea e definită ca aducerea uneltelor de lucru de acasă la serviciu şi invers. „Microsoft adoptă consumerizarea IT-ului, strategiei noastre fiindu-i adăugate patru componente: sistemul de operare Windows 8, Windows Phone, Windows to go şi System Center 2012”, a explicat Tudor Galoş.

Windows to go oferă noi posibilităţi în productivitatea mobilă. Practic, sistemul Windows este oferit pe memory stick pentru a fi instalat de angajaţi.

Mihaela Mihai, SAM Engagement Mana-ger, a adus în atenţie soluţia SAM (Software Asset Management), prin care se poate realiza un inventar al licenţelor. SAM a fost lansat în România în urmă cu un an. În prezent, Microsoft lucrează cu 8 parteneri.


Sevil Shhaideh, preşedinte ANIAP


Sevil Shhaideh, preşedintele ANIAP, le-a sugerat reprezentanţilor companiei, având în vedere numărul încă mic de parteneri, să certifice unele instituţii din zona ANIAP, pentru ca primăriile mici să poată cere ajutorul unor primării mai mari sau a unor consilii judeţene pentru procesul de inventariere.

Valentin Ifrim, director executiv Direcţia Sisteme Informatice Primăria sector 2 Bucureşti, şi Andrei Suciu, Pras Consulting, au prezentat soluţia de comunicaţii unificate implementată la Primăria sectorului 2. Soluţia are 200 de utilizatori, din care 40 în cloud (Direcţia de Protecţie Socială, Direcţia de Taxe şi Impozite).

„Utilizatorii au acces la: videoconferinţă, e-mail, infrastructură telefonică. Este utilizată centrala analogică actuală, nu a fost nevoie să schimbăm centrala telefonică”, a declarat Valentin Ifrim.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite