Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Intel promovează diversitatea echipelor R&D

22 Mai 2012




Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager
Intel Romania Software Development


Pentru că investeşte 100 de milioane de dolari pe an în educaţie, compania Intel este conştientă de rolul deosebit de important pe care îl are în atragerea tinerilor şi tinerelor către IT. În România, Intel a iniţiat o serie de acţiuni menite să încurajeze fetele să se apropie de domeniul IT, în special de la lansarea în 2010 a Intel Romania Software Development Center.

Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Intel Romania Software Development, precizează că centrul R&D de la Bucureşti este încă nou pe harta Intel şi a lumii, ceea ce le oferă oportunitatea de a construi cultura echipei de la zero.

„Creativitatea şi inovarea sunt elemente cheie pentru Intel Romania Software Development Center. O echipă de R&D diversă este mai creativă, lucrează mai bine împreună şi dezvoltă produse ce dau o experienţă mai bună clienţilor. Pentru că înţelege mai bine diversitatea dorinţelor clienţilor. De aceea, noi încurajăm echipele diverse în Intel România”, adaugă Monica Ene-Pietroşanu.

Intel România a iniţiat în 2012 o serie de acţiuni dedicate încurajării fetelor pentru a le apropia de domeniul IT şi, în special, în cercetare-dezvoltare.

„Totul a plecat de la nevoia de a avea mult mai multe femei implicate în industria IT şi care să urmeze o carieră tehnică”, povesteşte Adrian Cioroianu, Business Development Manager Intel România.


Adrian Cioroianu,
Business Development Manager Intel România


Sub egida eSkills week 2012, compania a organizat prima ediţie a evenimentului „IT Open Days – Femei în tehnologie”.

„Am avut 30 de tinere invitate din liceele şi facultăţile bucureştene, care au avut ocazia să facă o vizită la noul nostru sediu. Au fost două lucruri importante pe care ni le-am dorit: invitatele noastre să afle mai multe despre Intel şi ce facem în România şi, mai important, să aibă şansa să discute cu colegele noastre de la Intel şi să afle ce înseamnă să fii femeie într-o corporaţie în IT, cum se împacă asta cu viaţa de familie, să schimbe păreri, să înveţe lucruri noi şi să comunice cu femeile din Intel. Feedback-ul de la participante a fost impresionant. IT-ul nu mai este apanajul bărbaţilor, există interes mare din partea tinerelor, eleve şi studente, să lucreze în IT după absolvirea facultăţii”, spune Adrian Cioroianu.

În cadrul acestor activităţi au fost organizate tururi ale biroului Intel, vizite în laboratoarele de R&D, iar participantele au avut ocazia unor discuţii directe cu inginerii asupra proiectelor şi activităţii lor de zi de zi.

„Astfel, fetele pot vedea singure cum îşi pot crea o carieră de succes şi cum îşi pot valorifica calităţile într-un rol în R&D. În afara atragerii talentului, este foarte important să cultivăm valoarea umană pe care o avem deja. Intern, în echipa din România, avem acţiuni care încurajează schimbul de experienţă, networking şi mentorship-ul între angajate. Ne întâlnim regulat şi discutăm probleme specifice. În curând, vom avea şi invitate din European Professional Women Network care să ne inspire, să ne dea idei noi şi să prezinte subiecte interesante legate de dezvoltarea personală şi profesională. Comunitatea WIN (Women at Intel Network) în România este în dezvoltare”, mai spune Monica Ene-Pietroşanu.

Tinerele din Telmap

Telmap a deschis un centru de dezvoltare în România la sfârşitul anului 2009, iar în prezent are aproximativ 90 de angajaţi, dintre care 13 sunt fete. Am stat de vorbă cu trei dintre acestea, în urma achiziţiei Telmap de către Intel. Telmap oferă o aplicaţie de navigare pentru telefoane mobile, care este integrată de operatori de telefonie mobilă din aproape toată lumea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite