Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Intel promovează diversitatea echipelor R&D

22 Mai 2012




Mihaela Ştefăniţă este programator în Departamentul R&D Server. A absolvit Colegiul Sfântul Sava din Bucureşti, profilul matematică-informatică bilingv.

„La liceu, unde am făcut primul curs de informatică, am cunoscut o profesoară extraordinară, care m-a luat sub aripa ei. Eram singura fată între zeci de băieţi. Am ajuns apoi la Politehnică, unde am intrat la Automatică şi Calculatoare. Toţi colegii mei lucrau încă din timpul facultăţii, aşa că m-am angajat şi eu QA. Mai târziu m-am reorientat spre programare, ajungând într-un final la Telmap”, îşi aminteşte Mihaela.

La Telmap, Mihaela face programare: „În prezent, dezvolt aplicaţii şi funcţionalităţi în cadrul echipei de server. De multe ori, efortul nostru e paralel cu cel al clienţilor, cărora le oferim şi suport tehnic”.

Stela Matei este din Republica Moldova.

„După ce am terminat gimnaziul în Soroca, am decis să îmi continui studiile în România. Am absolvit Colegiul Naţional Haşdeu din Buzău, profil intensiv informatică. Am fost şase fete în clasă şi 20 de băieţi, dar noi am demonstrat că suntem la fel de bune tehnic. Am dat apoi la Cibernetică, la ASE în Bucureşti. Deşi îmi place IT-ul, ştiam că nu vreau să fac doar programare. M-am angajat din anul II de facultate. Am făcut programare şi consultanţă informatică timp de 3 ani, după care am venit la Telmap în QA”, povesteşte Stela Matei.

Stela este în prezent Testing Team Leader, Departamentul QA. „Un manager bun trebuie să fie în primul rând un lider tehnic. Pe lângă activitatea de coordonare, ofer membrilor din echipa mea şi «know-how»-ul tehnic de care au nevoie pentru a-şi îndeplini sarcinile. Un alt aspect important este şi relaţia pe care o avem cu colegii din Israel. Fiecare dintre noi avem perioade de pregătire în Israel, ceea ce are o valoare adăugată atât din punct de vedere operaţional, cât şi motivaţional”, adaugă Stela Matei. Ea precizează că i-ar plăcea să existe un echilibru între numărul de fete şi baieţi în echipă, însă este dificil să gaseşti fete care să fie orientate spre domeniul tehnic.

Luana Micloşi a ajuns în programare influenţată de părinţi. „Consider că la 18 ani, când a trebuit să-mi aleg drumul în viaţă, nu eram destul de matură pentru o astfel de decizie, ci aveam nevoie de îndrumare. Părinţii mi-au recomandat informatica şi a fost o decizie extraordinară, acum chiar nu mă văd făcând altceva! În şcoala primară şi şcoala generală, tata m-a înscris la diferite cursuri de HC, DOS şi Pascal care mi-au deschis apetitul şi mintea pentru calculatoare. Am terminat Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanţa şi apoi am urmat cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. M-am angajat la sfârşitul anului IV de facultate la o firmă unde am lucrat ca dezvoltator 4 ani, până când am venit la Telmap”, spune Luana.

În prezent, este programator în Departamentul R&D Core Client.

„Eu fac parte din departamentul Core Client. Aplicaţia noastră are un fel de structură vertebrală pe care o dezvoltă departamentul meu, iar departamentul Professional Services o customizează pentru clienţii noştri. Atribuţiile mele includ dezvoltarea de noi funcţionalităţi şi corectarea erorilor identificate la funcţionalităţile noi sau la cele deja existente”, explică Luana.


Manuela Oprişan, PR Manager Intel,
Europa Centrală şi de Est


Chic Tech Fashion Blog

În luna ianuarie, Intel a anunţat lansarea proiectului Chic Tech Fashion Blog presented by Intel, realizat împreună cu Molecule-F.

„Este vorba despre un spaţiu virtual unde moda şi tehnologia se îmbină ingenios, contribuind la exprimarea stilului personal al femeilor moderne. Chich Tech Fashion Blog îşi propune să prezinte noutăţi şi trenduri din tehnologie care au legătură cu designul, într-o manieră relaxată şi prietenoasă. Ultrabook-ul, o nouă ca-tegorie de PC-uri portabile foarte uşor de folosit, lansat de Intel, este de asemenea prezentat pe noua platformă online. Modelele prezente momentan în România sunt Acer, Asus, Lenovo şi Toshiba. Femeile se vor regăsi în special în această nouă categorie de PC-uri mobile, care au design stilizat, cântăresc puţin şi sunt uşor de folosit”, spune Manuela Oprişan, PR Manager Intel, Europa Centrală şi de Est.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite