Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATC ROM ofera Reveleus Basel II, solutie dedicata pentru implementarea acordului Basel II

02 Februarie 2006



Adrian Paraschiv, director de vanzari al companiei ATC ROMBasel II, oportunitate sau supravietuire?


Incepand cu 2007, prin implementarea acordului Basel II, piata bancara din Romania va trece prin schimbari majore. Alinierea la noile cerinte va deveni in acelasi timp si o lupta pentru mentinerea volumului afacerilor, pentru reducerea costurilor iar, daca pentru bancile mai pregatite poate reprezenta o oportunitate de castiga beneficii de business, pentru celelalte poate constitui o proba de supravietuire.


In acest context apar o serie de intrebari: Cat de pregatite sunt bancile pentru acordul Basel II? Care sunt costurile de implementare? Exista resurse umane special pregatite? Sunt sistemele IT pregatite? E deja tarziu sau mai este inca timp?


Specialistii sunt de parere ca, din punct de vedere informatic, implementarea Basel II va trebui sustinuta de solutii dedicate, profesioniste, ce incorporeaza tot know-how-ul specific. Iar timpul ramas pana la intrarea in vigoare a acordului este deosebit de scurt, luand in considerare toate aceste aspecte. Doar un an pentru a selecta solutia, pentru a o implementa si pentru a pregati intreaga organizatie pentru acest important examen.


ATC ofera solutia Reveleus Basel II


Pornind de la parteneriatul de succes cu compania i-flex solutions, liderul mondial al furnizorilor de sisteme informatice bancare, compania ATC ofera Reveleus Basel II, solutie dedicata pentru implementarea cerintelor specifice Basel II.


Adrian Paraschiv, director de vanzari al companiei ATC ROM a declarat pentru MW ca „Reveleus Basel II este una dintre cele mai avansate solutii pentru Basel II, atat din punct vedere al cerintelor implementate cat si din punct de vedere al tehnologiei. O marturie in acest sens o reprezinta evaluarea realizata de renumita companie Gartner. In studiul realizat de aceasta in Septembrie 2005, referitor la piata solutiilor dedicate pentru Basel II, Reveleus este plasat in cvadrantul „magic” al celor mai complete solutii.”


Reveleus sau cum sa accelerezi pe drumul spre conformitatea cu Basel II


Folosind Reveleus Basel II, bancile pot implementa rapid metodele de calcul pentru adecvarea capitalului, reducand astfel costurile implementarii. Fiind o solutie deschisa, pre-configurata, Reveleus adauga valoare si sprijina bancile in drumul lor prin regulile complexe al acordului Basel II.


Solutia este proiectata ca o serie de reguli inter-dependente ce acopera varietatea proceselor de calcul al cerintelor de capital conform cu Pilonul I.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite