Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> IT ca Serviciu >> Stiri si comunicate

Star Storage anunţă lansarea noii generaţii de servicii Cloud – Star Vault 2.0 pentru clienţii persoane juridice

29 Mai 2012



Star Storage, furnizor de soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), anunţă lansarea noii generaţii de servicii StarVault Cloud pentru clienţii persoane juridice. Noile servicii StarVault Cloud ale Star Storage adresează clienţii persoane juridice din mediul privat (companii de tip enterprise, dar şi IMM-uri) şi din sectorul public. Portofoliul de servicii StarVault Cloud va fi completat trimestrial cu noi servicii care vor fi lansate gradual, pe tot parcursul acestui an. Star Storage lansează aceste servicii cu o ofertă specială adresată în special companiilor mici şi mijlocii care au nevoie de sprijin în această perioadă economică dificilă: companiile care îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate și doresc să testeze serviciile StarVault, o pot face gratuit timp de 3 luni.
Serviciile StarVault Cloud de la Star Storage se pot încadra în trei categorii principale: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) și Software as a Service (SaaS).
Momentul actual este unul de analiză şi evaluare pentru fiecare CEO, CFO sau manager referitor la reducerea costurilor de operare şi creşterea eficienţei operaţionale prin utilizarea facilităţilor oferite de Cloud Computing. Cloud înseamnă în primul rând reducerea costurilor şi a riscurilor asociate cu administrarea infrastructurii IT&C. În plus, utilizând infrastructura pusă la dispoziţie ca serviciu în cloud, capitalul care acum este direcţionat către investiții în infrastructura de IT poate fi redirecţionat rapid către activităţile de bază, productive, generatoare de profit. Ca orice utilitate (apă, energie electrică) infrastructura pusă la dispoziţie ca serviciu în cloud va fi utilizată doar în funcţie de necesităţile existente la un moment dat. Se plăteşte exact cât se foloseşte şi doar când este nevoie. Spre exemplu, infrastructura necesară la un moment dat pentru nevoi temporare poate fi disponibilă pentru producţie în doar câteva minute şi poate fi utilizată doar în perioada în care acele nevoi temporare se manifestă, eliminându-se practic investiţiile costisitoare în echipamente care nu sunt utilizate la întreaga lor capacitate şi care necesită eforturi de implementare si administrare considerabile. Mediile de lucru colaborative şi independente de locaţie sunt de asemenea implementate cu uşurinţă. Angajaţii, indiferent de echipa din care fac parte sau de echipamentele folosite, au acces la toate documentele şi aplicaţiile de care au nevoie şi devin astfel mult mai productivi. S-a dovedit de asemenea că diversele temeri privind, de exemplu, asigurarea securității datelor stocate în Cloud sau performanța sunt nejustificate, întrucât toate acestea sunt comparabile cu cele din cadrul abordării clasice ”, declară Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.
În mediul economic actual, din ce în ce mai competitiv şi cu tot mai multe constrângeri, companiile sunt în permanentă căutare de soluții prin care să poată reduce cheltuielile, inclusiv pe cele de IT&C, fără însă a face compromisuri legate de calitatea serviciilor. Utilizarea serviciilor Cloud oferite de Star Storage sau externalizarea infrastructurii IT şi a centrului de date către Star Storage este o astfel de soluţie, care aduce incontestabil beneficii majore şi imediate:
•reducerea costurilor şi posibilitatea direcţionării investiţiilor către activităţile de bază;
•utilizarea capitalului pentru activitatea de bază, nu pentru investiţii în infrastructura IT&C;
•se plăteşte exact cât se foloseşte şi doar când este nevoie – fără costuri ascunse
•se elimină bătăile de cap şi riscurile asociate cu implementarea şi operarea infrastructurii IT&C şi se păstrează focusul pe activitatea de bază
•centru de date propriu, în conformitate cu TIA-942, Tier-3;
•calitate garantată strict prin SLA - disponibilitate garantată de 99.98%;
•suport la cel mai înalt nivel, în regim permanent - 24x7x365;
Un studiu citat de Forbes recent (aprilie 2012) arată că Guvernul Statelor Unite economiseşte deja 5,5 miliarde de dolari prin folosirea serviciilor de tip Cloud de trei ani încoace şi această economie ar putea ajunge la 12 miliarde prin extinderea acestui tip de servicii. De asemenea, multe ţări europene au adoptat strategii similare, cum ar fi programul G-Cloud din UK, care îşi propune economii de 180 mil. £ în următorii 3 ani (2012-2014) prin adoptarea cloud computing şi utilizarea unui set comun de aplicaţii disponibile în cloud.
Serviciile noastre de Cloud sunt oferite pe baza unor costuri lunare fixe, în funcţie de nevoile existente la un moment dat într-o companie sau instituţie a staului, costuri care includ şi toate cheltuielile operaţionale. Nivelul ridicat de securitate şi disponibilitate a infrastructurii găzduite în Centrul de Date Star Storage - în conformitate cu standardul TIA-942, Tier-3, cu o disponibilitate garantată a facilităţilor (electroalimentare, climatizare) de 99,98% pe an este încă un motiv pentru a fi convinşi că aceste servicii reprezintă alegerea potrivită atât pentru companiile private din România, indiferent de dimensiunea lor și domeniul în care activează, cât și pentru instituțiile din sectorul public”, adaugă Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite