Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Olympus și F64 Studio lansează noul model mirrorless OM-D

29 Mai 2012



Olympus anunţă prin intermediul liderului pieţei de echipamente foto-video din România, F64 Studio, disponibilitatea modelului Olympus OM-D, cea mai nouă cameră fără oglinzi și prima din lume cu sistem de stabilizare a imaginii (IS) pe 5-axe, pentru eliminarea neclarităţilor din fotografii şi filme. Mai rapidă, mai performantă, mai inteligentă: camera Olympus OM-D rezistentă la praf şi stropire, cu o carcasă de magneziu, include vizor electronic şi oferă fotografului opțiunea de atașare a diferitelor obiective.


Fotograful va aprecia claritatea îmbunătățită a imaginii afișate de vizorul electronic rapid, chiar în timpul fotografierii propriu-zise. Camera oferă de asemeni cel mai rapid auto-focus dintre toate modelele cu obiectiv interschimbabil (inclusiv D-SLR), sub forma îmbunătăţită a câştigătoarei mondiale FAST AF (Frequency Acceleration Sensor Technology) regăsită şi la modelele din cunoscuta serie PEN.
F64 Studio îşi propune să ofere pasionaţilor şi profesioniştilor foto-video cele mai noi camere și tehnologii lansate de marii producători din domeniu. Olympus OM-D este un model care se bucură de un foarte mare interes datorită inovațiilor pe care le include, fiind un mirrorless robust și rapid, cu sisteme performante de focalizare și stabilizare a imaginii, un vizor electronic de o calitate superioară și o interfață de vizualizare simplificată pentru parcurgerea rapidă a meniurilor”, declara Marian Alecsiu, General Manager, F64 Studio.
Ne bucură colaborarea cu partenerii de la F64 Studio, desfasurata prin MGT Educational, distribuitor unic Olympus in Romania, pentru promovarea celei mai noi camere fără oglinzi din portofoliul nostru. Olympus OM-D este un model care se adresează în egală măsură pasionaților, dar și fotografilor profesioniști și care marchează debutul unei noi categorii de aparate foto: modele Micro Four Thirds cu obiective interschimbabile și viewfinder electronic de înaltă performanță”, a precizat Marian Iacob, Country Manager Olympus Romania.
Noul senzor inovator Live MOS de înaltă rezoluţie cu 16,1 megapixeli lucrează în tandem cu puternicul procesor de imagine TruePic VI pentru a obţine imagini de înaltă calitate şi sensibilitate. Vizorul electronic inteligent, de înaltă definiţie, cu 1,44 milioane de puncte permite utilizatorului să verifice manual ajustarea strălucirii şi tonului culorilor, având o nouă interfaţă pentru vizualizare excepţional de simplă. OM-D - o cameră mai rapidă, mai inteligentă, oferind imagini mai clare - este îmbrăcată într-un corp durabil din aliaj de magneziu, rezistent la praf şi stropire, ceea ce îi conferă titlul de cameră universală când vine vorba de locul sau modul de utilizare. Noile accesorii precum gripul opțional HLD-6, adaptorul MMF-3 pentru montura Four Thirds şi bliţul electronic FL-600R adaugă un plus de adaptabilitate, iar cele două noi obiective – M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 şi M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro – sunt în plină dezvoltare şi vor extinde aplicaţiile creative pentru utilizator.

Viteză superioară
Utilizatorii de camere experimentaţi vor aprecia viteza de reacţie a camerei OM-D, cu sistemul FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology) AF, tehnologie de top la nivel mondial regăsită şi la PEN E-P3, ajutând senzorul Live MOS să atingă o viteză de 120 cadre pe secundă. Viteza de comunicare pentru controlul acţiunilor obiectivului a fost îmbunătăţită, iar sistemul MSC (Movie & Still Compatible) a fost adaptat pentru creşterea vitezei AF şi reducerea zgomotului de imagine a obiectivului. La fotografierea secvenţială, camera lucrează la o impresionantă viteză de 9 cadre pe secundă, chiar şi în timpul focalizării putând funcţiona la o viteză maximă de 4,2 cadre pe secundă. Utilizatorii vor aprecia cu siguranţă şi reducerea semnificativă a timpului de revenire după declanşare în mod Live View. Acest lucru este posibil prin utilizarea procesoarelor de imagine independente pentru imaginile înregistrate şi imaginile Live View, aşa cum o face noul sistem TruePic VI, având în vedere că ieşirea către monitor sau către vizorul electronic nu mai depinde de finalizarea înregistrării imaginii capturate.

Imagini de inaltă calitate, reproducere excelentă a culorilor, şi îmbunătăţirea Filtrelor Art
Noul Senzor de Mare Viteză Live MOS din dotarea camerei OM-D are o rezoluţie de 16,1 megapixeli, iar împreună cu sistemul de procesare a imaginii TruePic VI oferă o excelentă capacitate de reducere a zgmotului de imagine şi o înaltă sensibilitate la fotografiere de până la ISO 25600. Datorită gamei dinamice extinse, reproducerea domeniului larg de luminozitate este mai naturală. Tehnologia Fine Detail Processing, întâlnită prima dată la modelul E-5, elimină efectul moiré şi pseudo-culorile, iar Tehnologia Real-Colour este utilizată pentru a reproduce culorile greu de interpretat până acum, precum verde smarald.
OM-D oferă un nou filtru “Key Line” pentru accentuarea liniilor de contur, dând fotografiei un aspect de ilustrată fiind disponibile două variaţii, care aplică efecte cu accent diferit. Funcţia Bracketing pentru Filtre Art permite utilizatorului să genereze imagini multiple cu Filtre Art diferite dintr-o singură fotografie. Toate funcţiile sunt menite să inspire utilizatorul în a experimenta şi a deveni mai creativ în utilizarea camerei.

Vizor de calitate superioară
Vizorul electronic high-definition integrat de 1,44 milioane de puncte este o premieră pentru camerele Olympus cu obiective interschimbabile. Are un câmp de vizibilitate de 100%, un factor de mărire de maxim 1,15x, şi o distanţă oculară de 18 mm. Decalajul optimizat la afişare este un beneficiu major, în special la fotografierea activităţilor sportive dinamice, iar designul optic unic permite vizionarea imaginii cu claritate din centru şi până la periferie, cu minimă sau fără vignetare. Senzorul ocular al camerei poate comuta automat afişarea pe monitor sau vizorul electronic – o îmbunătăţire mică dar importantă pentru uşurinţa în exploatare. Informaţiile precum viteza de declanşare, sunt afişate în partea inferioară a vizorului – permiţând utilizatorului să se concentreze asupra procedurii de încadrare. Vizorul electronic, spre deosebire de unul optic, asigură şi asistenţă la compoziţia imaginii, oferind utilizatorului posibilitatea să verifice efectele diverselor ajustări manuale şi Filtrelor Art. Operarea extinsă prin vizor este facilitată de noua interfaţă, EVF Creative Control, care permite ajustarea separată a nivelului suprailuminării şi a umbrelor, monitorizându-le folosind imaginea vizorului suprapusă cu o curbă a tonului. Dominanta de culoare, mărirea şi rata de aspect pot fi ajustate similar, fără a depărta ochiul de vizor.

Stabilizator superior, primul din lume cu 5-axe
Mecanismul precedent compensa două tipuri de mişcare de rotaţie a camerei, înclinarea faţă-spate şi stânga-dreapta. Totuşi, tremurul camerei este cauzat de cinci tipuri diferite de mişcare, iar noul mecanism IS corectează eficient acum şi deplasarea pe orizontală, pe verticală, şi mişcarea de rotaţie (rostogolire). Utilizatorul va aprecia valoarea posibilităţii de a corecta neclaritatea, în special la fotografierea cu un factor ridicat de mărire (fotografiere macro). OM-D este echipat de asemenea pentru fotografiere în mişcare, stabilizatorul multiplu IS cu bandă largă de frecvenţe compensând tremurul camerei.

Funcţii superioare la filmare
Stabilizatorul integrat IS al camerei a evoluat în sistemul IS MSC (Movie and Still Compatible), oferind o stabilizare îmbunătăţită a imaginilor în mişcare. În special utilizatorii care doresc să editeze video vor aprecia funcţia de înregistrare a filmelor Full-HD în format MOV (MPEG-4 AVC/H.264). Permite o durată a înregistrărilor de aproximativ 29 de minute. Formatul tradiţional AVI (Motion JPEG) este de asemenea disponibil. Sunetul în format Linear PCM este folosit pentru ambele moduri de înregistrare. Efectele Ecou Cadru Unic şi Multi Ecou pot fi aplicate filmelor, acum adăugând opţiunile creative ale utilizatorului.

Siguranţă şi simplitate la utilizare
Pe lângă îmbunătăţirile care facilitează utilizarea camerei prin intermediul vizorului, OM-D integrează şi un monitor OLED de 3 inci care poate fi înclinat cu maxim 80° în sus sau maxim 50° în jos, pentru fotografiere din unghi înalt sau inferior. Foloseşte 610.000 puncte şi poate afişa date video echivalente rezoluţiei VGA, iar ecranul tactil de tip capacitiv are o viteză mare de răspuns, ceea ce permite utilizarea intuitivă cu vârful degetului la focalizare şi declanşare. Dezvoltarea, pentru o utilizare şi mai simplă, aduce funcţia Live Bulb care actualizează imaginea Live View afişată pe monitor la intervale presetate, în timpul fotografierii bulb. De asemenea, permite utilizatorului să verifice imaginea finală în timpul expunerii şi să ajusteze timpul de expunere în funcţie de rezultat.
OM-D este o cameră pe care te poţi baza, chiar şi în condiţii exigente. Utilizează la maxim elementele de protecţie şi are o construcţie solidă, rezistentă la praf şi stropire. Pentru a nu afecta calitatea imaginii, Olympus a dezvoltat SSWF (Supersonic Wave Filter). Instalat în partea frontală a senzorului de imagine, se activează la pornirea camerei pentru a înlătura orice fir de praf aşezat pe senzorul de imagine, generând vibraţii supersonice.

Obiective opţionale superioare
OM-D este compatibilă cu toate obiectivele Olympus MFT, dar și cu recent anunțatele modele M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 şi M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro. Obiectivul de 75 mm are o construcţie metalică de înaltă calitate şi permite setări rapide de diafragmă pentru portrete şi fotografierea evenimentelor sportive desfăşurate în interior, iar obiectivul de 60 mm rezistent la praf şi stropire oferă un raport macro 1:1 şi o distanţă minimă de fotografiere de doar 0,19 m.

Caracteristici principale OM-D:
•Viteză – cel mai rapid sistem de autofocalizare din lume FAST AF şi focalizare continuă 3D pentru îmbunătăţirea performanţei la urmărirea subiectelor în mişcare
•Senzor nou Live MOS de 16,1 megapixeli, pentru rezoluţie înaltă şi performanţe excelente în condiţii de iluminare redusă
•Vizor electronic de înaltă rezoluţie cu 1,44 milioane de puncte, cu design optic unic pentru reducerea vignetării, câmp de vizibilitate 100% şi decalaj foarte mic la afişare
•Sistem puternic de procesare a imaginii - TruePic VI, pentru revenire mai rapidă după declanşare şi o excelentă calitate a imaginii (sensibilitate cu valori mari de până la ISO 25600, la fotografiere)
•Stabilizator de imagine ultra-eficient, foloseşte primul sistem IS din lume cu 5-axe
•Corp compact, uşor, construit în tradiţia faimoasei serii OM, din aliaj de magneziu, îmbunătăţit cu protecţie la praf şi stropire
•Complet compatibil cu standardul Sistemului Micro Four Thirds
•Obiective suplimentare lansate - M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 şi M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 macro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite