Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

55% dintre companiile mari din România au adoptat Cloud Computing

04 Iunie 2012



55% dintre companiile mari din Romania folosesc, sub diverse forme, tehnologii din categoria cloud computing. Aceasta este concluzia studiului ,,Cloud Adoption 2012” realizat la cererea CIO Council de catre compania Consult Blue. Rezultatele arata ca tehnologiile cloud au trecut si in Romania de punctul de unde intoarcerea nu mai este posibila, iar gradul de adoptie va creste in urmatorii ani.
Studiul mai arata si ca, in Romania, desi companiile mari au inteles ca adevarata putere a cloud poate fi exploatata insa doar prin utilizarea cloud public, inca se focalizeaza pe dezvoltarea propriului cloud. Prin urmare, 20% dintre participanti folosesc cloud public in asociere cu cel privat si doar 10%, utilizeaza exclusiv cloud public.
Conform studiului, trei motive se detaseaza ca factori determinanti in decizia de utilizare cloud:
•Cresterea eficientei
•Reducerea administrarii
•Reducerea costurilor
Desi prezenta in plutonul fruntas „Reducerea costurilor” este doar pe locul trei, ceea ce ne arata ca in prezent companiile au trecut de etapa reducerii de costuri cu orice pret si sunt interesate in prezent de cresterea eficientei si optimizarea activitatii.
Studiul „Cloud Adoption 2012” a fost realizat de Consult Blue pentru CIO Council in perioada 21-25 mai 2012 si se bazeaza pe raspunsurile date de membrii asociatiei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite