Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Senior Software lanseaza solutia SeniorWMS pentru gestiunea depozitelor

04 Iunie 2012



Senior Software anunta lansarea SeniorWMS, solutia dedicata gestiunii depozitelor care automatizeaza toate activitatile si fluxurile de lucru specifice. Sistemul WMS utilizeaza cele mai noi tehnologii de manipulare a marfurilor (coduri de bare, terminale mobile wireless, picking pe baza de indicatori vizuali, voce sau frecventa radio) asigurand o acuratete de 100% in trasabilitatea marfurilor, in conformitate cu ultimele reglementari internationale.
SeniorWMS, alaturi de solutia SeniorFMS pentru gestionarea flotei auto, face parte din suita SCM destinata managementului lantului logistic: aprovizionare, stocare si livrare.
SeniorWMS gestioneaza marfurile din depozite prin implementarea si controlul fluxurilor de lucru specifice. Datorita mecanismului de interfatare extrem de flexibil, sistemul WMS poate fi implementat atat individual, cat si integrat in suita SCM sau cu alte solutii Senior Software.
Caracteristicile sistemului WMS – gradul de ridicat de customizare si flexibilitate, suportul dedicat si timpul rapid de implementare – il fac accesibil unei varietati mari de companii, oferind beneficii precum:
• Scaderea costurilor de gestiune a marfurilor
• Optimizarea spatiului de depozitare
• Scaderea timpului de picking si de livrare
• Cresterea productivitatii angajatilor
• Eliminarea erorilor de natura umana
• Evitarea situatiilor de supra sau sub dimensionare a stocurilor
• Cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor
Un alt beneficiu important pe care il ofera sistemul SeniorWMS este adaptabilitatea la cerintele legislative cu privire la trasabilitatea produselor, cea mai noua reglementare in acest domeniu fiind cea anuntata de catre Comisia Europeana, prin Regulamentul de punere in aplicare nr. 931/2011, care va intra in vigoare incepand cu 1 iulie 2012. Acesta stabileste noi reguli pentru trasabilitatea alimentelor, iar sistemul WMS de la Senior Software ofera companiilor toate instrumentele necesare indeplinirii acestor cerinte: etichetarea, scanarea cu dispozitive cititoare de coduri de bare, urmarirea in timp real a miscarii marfurilor samd.
SeniorWMS acopera toate activitatile specifice depozitelor:
• Receptia marfurilor, care implica: identificarea marfurilor de la furnizori sau de la producatori, etichetarea, gruparea marfurilor pe diferite criterii, ambalare, paletizare, despachetare si reimpachetare. • Procesarea comenzilor de la clienti si planificarea incarcarii marfurilor cu tot ceea ce presupun acestea: picking, impachetare, sortare, verificare si incarcarea marfurilor pentru livrare. • Managamentul stocurilor in cadrul depozitului: transferurile de marfuri, asezarea in rafturi, deplasarea marfurilor in si intre depozite, inventarierea, managementul retururilor, monitorizarea si controlul activitatii angajatilor.
Acoperirea cu succes a acestor activitati se datoreaza tehnologiilor utilizate de sistemul WMS: imprimantele de coduri de bare, cititoarele de coduri de bare sau terminalele mobile wireless. Totodata, acesta automatizeaza majoritatea fluxurilor uzuale din cadrul depozitului prin implementarea unor metode de tipul: pick-by-light (semnalizare prin indicator luminos a locatiei marfurilor), voice picking sau frecvente radio.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite