Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

Intel lanseaza in Romania cea de-a treia generatie a procesoarelor Intel Core

05 Iunie 2012



Intel Corporation a lansat astăzi pe piaţa locală cea de-a treia generaţie a familiei de procesoare Intel Core, pentru sisteme Ultrabook, desktop şi mobile. Noile procesoare sunt deja disponibile în produsele și ofertele partenerilor locali şi internaţionali: Acer, Altex, Asus, Dell, eMAG, eta-2u, Fujitsu, GIGABYTE, Hewlett Packard, Lenovo, Maguay, PC Garage, Sony şi Toshiba.


Compania a anunțat că la nivel mondial, mai mult de 35 de noi design-uri de Ultrabook sunt disponibile începând de astăzi sau în maxim 30 de zile. În total, vor fi dezvoltate peste 115 design-uri de Ultrabook. Folosind cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core şi utilizând tranzistori pe 22nm 3D, noile modele de Ultrabook sunt mai rapide, au un design deosebit şi oferă noi capabilităţi de securitate.


„Experienţele noastre de viaţă sunt definite de simţuri, de ceea ce vedem, auzim sau simţim. Simţurile umane stau la baza viziunii Intel pentru Ultrabook; dorim să oferim o experienţă de computing fără compromis. Astăzi, datorită progreselor tehnologice facilitate de cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core, ne aflăm cu un pas mai aproape de a ne îndeplini viziunea, şi suntem abia la început. Inovaţia va continua, ne vom îndrepta spre design-uri convertibile cu ecran tactil, iar pe viitor dorim ca interacţiunea cu Ultrabook-urile şi cu alte device-uri să se facă natural, intuitiv”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România.



Comparativ cu generaţia anterioară, noile sisteme Ultrabook cu procesoare Intel Core de a treia generaţie sunt de două ori mai performante în lucrul cu fişiere multimedia şi la nivel de capabilităţi grafice, au o autonomie mai mare şi design-uri mai subţiri.
Noile Ultrabook se iniţializează din modul hibernare în cel activ în doar 7 secunde, iar aplicaţiile favorite rulează mai rapid. Tehnologia Intel Smart Connect permite update-ul email-ului şi a conturilor de social media chiar şi atunci când Ultrabook-ul este în modul sleep, conservând în acelaşi timp durata de viaţă a bateriei. Conectarea la dispozitive externe este facilitată de prezenţa conectorului USB 3.0 şi a tehnologiei Thunderbolt , care permite utilizatorilor să transfere un film full HD pe un Ultrabook în mai puţin de 30 de secunde.


Ultrabook cu touch screen si comanda vocala
Tot anul acesta, Intel şi industria de computing vor continua să dezvolte echipamentele Ultrabook şi să schimbe modul în care oamenii interacţionează cu aceste device-uri, introducând şi capabilităţi de touch si comanda vocala.
Bogdan Georgescu a precizat că touch screen-ul va ajuta procesul de dezvoltare şi va aduce noi experienţe, în special pentru Ultrabook-urile convertibile. Georgescu a mai spus ca Intel va semna parteneriate cu vendori precum Cando Co., Ltd., HannsTouch, TPK şi Wintek pentru a dezvolta o gamă mai largă de Ultrabook-uri.


La Computex 2012, Tom Kilroy, Intel Corporation Senior Vice President, a demonstrat în premieră capabilităţile de recunoaştere vocală ale unui sistem bazat pe Nuance Dragon Engine şi o tehnologie de discurs optimizată pentru arhitectura Intel dispusă pe sistemele Ultrabook. Cu ajutorul acestei tehnologii, utilizatorii vor putea verifica update-urile de pe site-urile de socializare, iniţializa apeluri VOIP, căuta pe Internet sau controla conţinutul media. De asemenea, utilizatorii vor putea verifica Ultrabook-ul atunci când acesta nu este conectat la Internet prin folosirea vocii, acesta putând deschide la cerere aplicaţiile.


Concurs Intel
Intel lansează concursul Ultrabook Experience Software pentru dezvoltatorii de software din EMEA. Acesta are ca scop creşterea dezvoltărilor din jurul acestei game de produse. Dezvoltatorii de software sunt invitaţi să îşi înscrie ideile creative de aplicaţii, care să folosească funcţionalităţile unui Ultrabook. Focusul aplicaţiilor ar trebui să fie pe modul în care utilizatorii interacţionează cu un Ultrabook, inclusiv prin atingere, gest sau recunoaştere vocală. Etapa de înscriere se termină pe 25 iunie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în septembrie 2012. Pentru mai multe detalii vizitaţi website-ul www.ultrabook-software-contest.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite