Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Preambul CeBit 2006

21 Decembrie 2005



CeBit-ul conduce detasat in topul celor mai mari targuri internationale ale sectorului IT&C, atat ca numar de vizitatori cat si ca suprafata. Alaturi de buna organizare, tipic germana, cei de la Deutche Messe au stiut sa exploateze trendurile industriei pentru a starni interesul vendorilor si beneficiarilor din intreaga lume. Sub motto-ul „Digital Solutions for Work & Life“ CeBIT 2006 ( 9-15 martie) continua sa se focalizeze pe lumea digitala cu abordari diferite ale pietei enterprise si consumer. Fie ca este vorba de software din domeniul Business, de solutii pentru conectarea spatiului privat, download de muzica sau telefonie prin internet – expozitia pentru tehnologia informatiei si telecomunicatii prezinta toata gama de solutii noi pentru domeniile profesionale si private, domenii ce prezinta o puternica tendinta de convergenta.


Noutati pentru anul viitor


O abordare noua este tema „Auto ID/RFID“ in cadrul sectiunii „Business Processes” . Acesta se refera la una dintre cele mai noi tendinte ale tehnologiei informatiei. Toate aspectele identificarii automate vor fi explicate cu accent pe tehnologia RFID de identificare a obiectelor cu ajutorul undelor radio. Conform declaratiilor oficiale, scopul este pozitionarea acestui segment de ofertare in cadrul CeBIT drept platforma internationala de informatii si de produse.


Alta noutate, este reprezentarea ampla, in cadrul halelor 1 si 3 a perspectivelor din domeniul „Information Management”. Tema principala a acestui segment este reprezentata de Sistemele de Management al Documentelor (DMS), solutii de storage (stocare) precum si produse si solutii de software in vederea administrarii eficiente a totalitatii datelor si informatiilor relevante intr-o intreprindere. Paleta de oferte contine, intre altele, Stocare, Arhivare, Elaborare facturi, Workflow management, Scanner, Enterprise-Content-Management, Semnatura electronica, Management input, output si date. In centrul ariei DMS din hala 1, este constituit „Forumul DMS” unde vor avea loc prezentari si discutii organizate pe tema administrarii IT a documentelor. In sectiunea „Communications“ temele principale sunt telematica si navigatia, VoIP (Voice over Internet Protocol), WIMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) si Zig Bee (standardizare radio pentru comprimarea latimii de banda). Teme interesante din domeniul „Digital Equipment and Systems“ sunt Display Technology, HDTV (High Definition Television), Home Electronics, e-Home precum si Personal si Mobile Storage.


CeBit HR


In segmentul „Human Resource, Managementul Sigurantei & Productiei”, din pavilionul 6, tema centrala o reprezinta factorul de productie „munca” si factorul competitional „omul”. Vor fi prezentate publicului atat noi soft-uri si hardware cat si noi programe si concepte operationale. „CeBIT Forum HR” ofera un program diferit de prezentari pentru fiecare zi pe teme de actualitate la care participa experti renumiti din domeniul academic, economic si politic. Parcul tematic „eWorld – future of working, learning & performance” din hala 6 prezinta potentialul unei colaborari tot mai stranse dintre profesie, studiu si activitate sintetizat intr-o productivitate si dezvoltare inovatoare a intreprinderii respective. In cadrul „CeBIT Job & Career Market”, amplasat de asemenea in hala 6, responsabili pe HR, burse de locuri de munca si universitati informeaza asupra ultimelor tendinte pe piata locurilor de munca si ofera sfaturi pentru construirea individuala a carierei. Prezenta romaneasca in acest moment este de 27 de expozanti pe un spatiu de 305 mp, insa aceasta situatie este una provizorie deoarece mai sunt cateva luni pana la eveniment.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite