Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Productie >> Stiri si comunicate

Romānia via Syscom 18, furnizor important de echipamente industriale īn Bahrain

13 Iunie 2012



În ultimii cinci-șase ani, printre furnizorii de echipamente industriale ai marilor companii petroliere din Orientul Mijlociu s-au numărat și companii românești care își exportă produsele, sistemele și soluțiile în țări precum Bahrain, Iraq, Kuwait sau Qatar. Bahrainul se numără printre țările care și-au extins, în ultima perioadă, parteneriatele cu firme europene, diversificându-și astfel portofoliul de furnizori care cuprinde, în mod tradițional, multinaționalele, companiile mari din SUA, Asia și Orientul Mijlociu. În ultimii doi ani, importurile totale realizate de Bahrain au depășit zece miliarde USD anual, rata medie anuală de creștere fiind de 3%. Primii zece furnizori de produse pe piața statului Bahrain au fost Brazilia, China, Japonia, SUA, Australia, Germania, Arabia Saudită, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și Coreea de Sud. România s-a situat în primii 50 de furnizori, valoarea medie anuală a importurilor acestei țări din țara noastră situându-se în jurul a 10 milioane USD. Printre principalele categorii de produse importate de Bahrain din România se numără și aparatura de măsură și control și echipamentele de automatizări industriale, a căror creștere valorică a fost, din 2010 până în prezent, de peste 50%.

Gigantul petrolier BAPCO încarcă motorina în cisterne cu echipamente executate în România

La începutul lunii iunie 2012, compania românească de automatizări industriale și sisteme de măsură Syscom 18 a finalizat proiectarea, execuția, testarea și livrarea în Bahrain a patru sisteme de măsură pentru încărcarea motorinei în camioane-cisterna. Proiectul este destinat companiei deținute de stat Bahrain Petroleum Company (BAPCO) ale cărei operațiuni inlcud explorarea, forarea, producția, rafinarea și distribuția petrolului.

Întregul sistem de comandă și control a fost executat astfel încât să poată fi adăugat – fără nicio modificare ulterioară – încă un astfel de echipament de măsură în viitorul apropiat. Sistemele de măsură au fost livrate în două părți: sistemul de măsură propriu-zis și panoul de control, fiecare complet asamblat și pre-racordat. Sistemul de măsură este unul integrat, conținând senzori de supraîncărcare montați pe brațul de încărcare și butoane de transmitere a semnalelor către utilizator. Syscom 18 a proiectat, pe lângă sistemele de măsură, întreaga rampă de încărcare. Compania a demarat totodată lucrările și pentru proiectarea, producerea și livrarea unui sistem master mobil de măsură care va calibra cele patru skiduri în conformitate cu reglementările din Bahrain.

În Orientul Mijlociu derulăm proiecte încă din anul 2000 și avem experiență pe piața din această regiune. Am reușit să obținem proiectul din Bahrain atât datorită prețului bun pe care l-am oferit, cât și faptului că furnizăm soluții complete, servicii integrate.”, explică Ion Andronache, președintele Syscom 18.

Compania petrolieră BAPCO deține o rafinărie care procesează 250.000 de barili de petrol pe zi, unități de stocare în care se pot înmagazina peste 14 milioane de barili, un terminal de distribuție și unul marin pentru țiței. În următorii 20 de ani, Bahrainul va investi 20 de miliarde de dolari în proiecte de dezvoltare a sectoarelor petrolier și de gaz natural. Din suma menționată, 15 miliarde de dolari vor fi investiți în dezvoltarea și modernizarea zăcământului de petrol din Bahrain, iar restul de 5 miliarde de dolari va fi investit în lucrări de modernizare a rafinăriei BAPCO.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite