Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

UPC lanseaza platforma Tech School

20 Iunie 2012



UPC România a lansat Tech Scool, o platformă educaţională dedicată copiilor pasionaţi de tehnologie, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani. Scopul proiectului Tech School este de a demonstra utilitatea tehnologiei şi de a dezvolta pasiunea copiilor şi tinerilor pentru ştiintele exacte. Astfel, prin intermediul Tech School, ei vor putea propune idei de transformare a viitorului prin tehnologie şi vor avea acces la o metodă alternativă de educație.


Platforma Tech School se va axa pe trei categorii principale: astronomie, robotică şi programare. În paralel, scopul proiectului este de a oferi copiilor şi tuturor vizitatorilor acces la informaţii de interes din domeniul tehnologiei. Programul urmează două direcţii de bază: crearea unei biblioteci de resurse atât online, cât şi offline pentru ca vizitatorii să beneficieze de cele mai noi informaţii şi tutoriale în domeniul ales, cunoştinte pe baza cărora copiii şi tinerii vor putea participa în concursul de idei de proiecte sau ȋşi vor putea dezvolta ideile ȋnscrise.
Primii trei finalişti ai concursului de idei Tech School vor avea ocazia să îşi implementeze proiectele cu sprijin din partea UPC România.
Copiii şi tinerii care se înscriu pe TechSchool.ro vor avea, de asemenea, șansa să participe într-o tabără de vară în care vor avea parte de experimente, demonstrații și jocuri inovatoare.



„Schimbarea, singura constantă, se ȋntâmplă ȋntr-un ritm mult mai alert ȋn tehnologie decât ȋn alte domenii. Trăim într-o eră a vitezei extreme, a versiunilor și upgrade-urilor permanente. Copiii şi tinerii se adaptează încă și mai repede și, odată asimilate cunoştințele, vor imediat ceva nou. Programul Tech School vrea să îi inspire pe copii să iasă din acest univers al versiunilor și să le provoace imaginația pentru a propune idei extraordinare. Credem că, la nivelul de creativitate al generației actuale, copiii pot depăși pragul de 1.000 de idei în primul an de Tech School”, a declarat Severina Pascu, CEO UPC România.


Pentru fiecare dintre cele trei domenii: astronomie, robotică şi programare, au fost selectaţi mentori români importanţi, care vor promova oportunităţile de carieră şi ȋi vor inspira pe cei mici: Adrian Stoica - Advanced Robotics Research la NASA/JPL - în calitate de Advisor Tech School sau Aurora Simionescu - Einstein Research Fellowship din partea NASA în cadrul Universităţii Stanford - în calitate de mentor Tech School.
Alături de mentori vor fi și traineri specializați ȋn fiecare domeniu: Victor Manz, profesor de informatică la Colegiul Național Tudor Vianu și coordonator al loturilor olimpice, Ioana Stoica, profesor de fizică și astronomie cu premii la concursuri internaționale organizate de NASA și Alin Jderu, multiplu premiat la concursuri internaționale de robotică.
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Discovery Channel România s-au alăturat programului Tech School în calitate de parteneri.


Prin intermediul workshop-urilor online disponibile pe Tech School, copiii şi tinerii îşi vor dezvolta cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a-şi implementa proiectele propuse. Pe platforma online vor fi postate în permanenţă materiale video, reportaje, interviuri şi alte articole utile referitoare la tehnologie, pentru a oferi informaţii noi elevilor înscrişi în proiect.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite